Сделки и инвеститори, 29 ноември, София хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За 12-та поредна година конференция Сделки и инвеститори ще се фокусира върху последните сделки на местния пазар и ще хвърли светлина върху това, което се случва в регионален мащаб. Конференцията дава възможност на фондове, стратегически партньори, инвеститори и предприемачи, да обсъдят актуални въпроси, да намират решения и направляват пазара в положителна посока. Събитието се превърна в традиционна платформа за нетуъркинг, дискусии и начало на нови партньорства.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени са:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018
 
Кога и къде: 29 ноември 2017, София хотел Балкан

За кого е подходящо събитието: предприемачи и инвеститори, консултанти по сделки за сливания и придобивания, инвестиционни фондове, адвокатски дружества, представители на банки

Такса за участие: 240 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 27 ноември 2017

Лектори

 • Роб Ървинг

  Роб Ървинг Съпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

  Роб Ървинг е съпредседател на Глобалната група за дялово участие на Dentons. Работата на Роб е с фокус трансграничните сделки по сливания и придобивания, особено private equity, в цяла Централна и Източна Европа, където работи от 1991 г. насам. През последните няколко години е ръководил landmark buyout, growth equity и exit сделки в други страни, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Чехия и Турция.
 • Робин Джонсън

  Робин Джонсън Партньор и съпредседател на екипа на Eversheds Sutherland за трансгранични сливания и придобивания (M&A)

  Робин се наслаждава на работата си с позитивна нагласа. Управлението на услугата и взаимоотношенията с клиента са основни за Робин. Добрият процес води до добри сделки, лошият процес води до лоши сделки, посредственият процес води до посредствени сделки. Управлението на всеки проект е много важен елемент във философията на Робин. Сред клиентите на Робин са Parker Hannifin Corporation, Chemtura Corporation, SPX Corporation, Teleflex Inc, Croda International plc, Securitas AB, Rockwell Automation Inc, Endless LLP, Flowserve Corporation, Pentair Inc, Teledyne Technologies, Horizon Pharma, Platform Speciality Chemicals Corporation. Робин е съпредседател на екипа на Eversheds Sutherland, занимаващ се с трансгранични сливания и придобивания (M&A), и ръководи повече от 100 адвоката в 30 юрисдикции. Той е също така секторен председател на Групата за диверсифицирана индустрия. Бивш член е на Съвета на Eversheds Sutherland (International) LLP. Legal Business наскоро нареди Робин в топ 10 на най-добрите M&A адвокати в Обединеното кралство. 
   
 • Валери Петров

  Валери Петров Партньор, Axxess Capital

  Валери Петров е партньор в Axxess Capital.
  Преди това е бил партньор в Бенкрофт Прайвът Екуити (Bancroft Private Equity), отговарящ за дейностите на компанията на Балканите. Преди да се присъедини към Бенкрофт (Bancroft), той е бил инвестиционен директор в компанията за дялово инвестиране Глоубъл Файненс (Global Finance), управлявайки дейността й в България. Валери е ръководил и подпомагал редица сделки в различни държави в ЮИЕ.
  Преди да започне работа в областта на дяловото инвестиране, Валери е бил начело на най-голямата компания за бои и лакове в България (подкрепена чрез дялови инвестиции) като изпълнителен директор, където е осъществил пълна промяна в компанията, извеждайки я до високи нива на печалба и повишавайки пазарната й капитализация почти десет пъти.
  Валери също така е работил за Роял Дъч / Шел (Royal Dutch/Shell), заемайки различни позиции в организацията.
  Валери е придобил магистърска степен по инженерство от Техническия университет в София. Той е завършил също така Академията по управление в Лондон и програма за бизнес управление от университета в Делъуеър чрез филиала му в София. 
 • Филип Генов

  Филип Генов Вицепрезидент и старши мениджър "Специални проекти", УниКредит Булбанк

  Филип Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия.
 • Камен Колчев

  Камен Колчев Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг.

  Камен Колчев е Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг. Той е основател на групата ЕЛАНА, като професионалната му кариера във финансовия сектор започва през 1991 г. с учредяването на първото дружество за търговия на финансовите пазари. 25 години по-късно ЕЛАНА вече е група от компании на челни пазарни позиции в своите сектори: инвестиционно посредничество, управление на активи, консултантска дейност в областта на еврофондовете, финансови услуги, свързани с инвестиции в земеделска земя, ВЕИ и др.   
  Камен Колчев е завършил математика в СУ "Св. Кл. Охридски". Специализира "Корпоративно управление в Централна и Източна Европа" в Прага и "Международни капиталови пазари" в Институт по финанси - Ню Йорк. Понастоящем оглавява работни комитети по финансови пазари и енергетика в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), след като няколко години беше член на УС. Бил е председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) от основаването на асоциацията до 2008 г.
 • Светослав Стефанов

  Светослав Стефанов директор Инвестиции, 3TS Capital

  Светослав Стефанов има повече от 6 години инвестиционен опит (алтернативни инвестиции, хедж фондове) както и повече от 6 години опит като консултант. В момента е инвестиционен мениджър в 3TS Capital, водещ инвеститор в TMT сектора с фокус върху Централна и Източна Европа. Преди 3TS господин Стефанов е работил за Trafalgar Asset Managers, Монако – водещ европейски хедж фонд. Преди това господин Стефанов е съосновател на малък фонд, фокусиран върху германски компании с малка или средна пазарна капитализация, със значителна експозиция към технологичния сектор. Господин Стефанов е бил на стаж в 3i Venture Capital в Мюнхен в екипа, работещ за информационни и телекомуникационни технологии. Има бакалавърска степен по управление на информационни системи от Унивеситета по национално и световно стопанство, София, и MBA от INSEAD. Владее отлично английски, немски, руски и български, говори френски и малко италиански.
 • Пьотр Миeткoвски

  Пьотр Миeткoвски Управляващ директор, ръководител за Централна и Източна Европа, ОНД & Израел, BNP Paribas

  Пьотр Миетковски е завършил Икономика и Финанси в Университета Пари Дофин (Université
  Paris Dauphine). Притежава следдипломна квалификация от Института по политически
  изследвания в Париж. Има повече от 20 години опит в корпоративните финанси и успешно е
  съветвал множество разнообразни клиенти (напр. корпорации, частни дружества, държавни
  дружества, предприемачи) в широк кръг от сделки, както в частния, така и в публичния сектор.
  Присъединява се към BNP Paribas през 1993 г., първоначално в Отдел "Развитие на бизнеса", а
  от 1998 г. – в Корпоративни финанси.
  Понастоящем Пьотр заема позицията на управляващ директор – ръководител на Корпоративни
  финанси в Централна и Източна Европа, ОНД & Израел (CIB Corporate Finance – Paris).
 • Матей Руняк

  Матей Руняк Изпълнителен директор и член на Съвета, Trigal

  Матей е бил Директор в PwC. Като член на Съвета на Slovenian Sovereign Holding, той е
  ръководил приватизационни сделки за над 1 милиард евро. На предходната си позиция в
  Министерството на финансите на Словения, Матей поема създаването на Slovenian Sovereign
  Holding и е активно ангажиран в структурирането на словенската "лоша банка". Преди това е
  ръководил преструктурирането и ликвидацията на банка, базирана във Франкфурт, бил е
  ръководител на хазната на бутикова инвестиционна банка и е участвал в сделки с хедж фондове
  и частни дружества. Матей е бил председател на Надзорния съвет на SID Bank, член на
  Надзорния съвет на Cinkarna Celje и председател на Надзорния съвет на Triglav. Притежава
  бакалавърска степен по банково дело от Университета в Любляна и MBA от Университета в
  Майнц.
 • Елвин Гури

  Елвин Гури Изпълнителен директор, Empower Capital

  Елвин Гури е инвеститор и предприемач с успешен опит във финансовите услуги. В момента е CEO на Empower Capital Advisors, избрани от Jeremie Holding Fund Bulgaria да управляват Empower Fund за инвестиции в малки и средни предприятия. Елвин Гури е и Изпълнителен директор на River Styxx Capital – фирма занимаваща се инвестиции и консултации.
  Завършва бакалавърската си степен по Приложна икономика и история от Американския университет в България (АУБ) с отличие и започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. От октомври 1996г. той работи повече от 5 години в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондонд и в София.
  Елвин Гури през 2001-2002 г е съосновател на JetFinance International, фирма отпускаща потребителски кредити. Преди продажбата на компанията на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007г., Jet Finance е най-голямата независима компания за потребителско кредитиране в Югоизточна Европа.
  След JetFinance Елвин Гури участва като инвеститор и ментор във фирми за финансови услуги и технологични предприятия.

Партньори

Htristov Partners UniCredit Bulbank Jeremie PriceWaterhouseCoopers Axxess Capital Elana BVCA FIMFIB

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"
  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 370
 • За счетоводни въпроси
  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 458