Банките и бизнесът, 21 ноември, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За пета поредна година Капитал организира конференция на тема Банките и бизнесът. Целта на събитието е да предостави възможност на водещите банки в България да се срещнат с представители на различни по мащаб компании с цел да им помогнат да изберат най-подходящите финансови инструменти, така че да управляват успешно парите си и да постигнат устойчив растеж за бизнеса си.

В рамките на отделни презентации и дискусионни панели ще бъдат показани различни инструменти за кредитиране, както и приоритети по сектори и продукти за предстоящата 2018 година.

На събитието ще има възможност и за бизнес срещи между представителите на бизнеса и банките.

Част от темите, които ще дискутираме в програмата:
Готови ли са банките за новите правила за оценка на риска и за провизиране
Втората директива за платежните услуги - цели, ефекти и подготовка
Да се готви ли бизнесът за смяна на посоката на лихвите
Европейските програми: от грантово финансиране към гаранционни схеми
Пазарът на необслужвани кредити - тенденции на развитие
Как продажбата на портфейлите помага на банките

Кога и къде:
21 ноември 2017, София хотел Балкан

За кого е подходящо събитието: представители на различни по мащаб компании, представители на банковия сектор – изпълнителни директори и експерти, представители на адвокатски кантори, консултанти

Такса за участие: 120 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 17 ноември 2017 г.

Лектори

 • Левон Хампарцумян

  Левон Хампарцумян Главен изпълнителен директор и председател на УС, Уникредит Булбанк, член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България

  Левон Хампарцумян е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001. Той е член на Управителния съвет на БОРИКА. В периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 - април 2015 той е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Левон Хампарцумян е член на Управителния съвет на Института за пазарна икономикa. В периода 2008 – 2012 е Председател на Настоятелството на СУ "Свети Климент Охридски". Левон Хампарцумен е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stеlla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г.  През 2007 г. фондация "Атанас Буров" му присъжда приза "Буров" за банково управление, той е обявяван два пъти за "Банкер на годината" – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник "Банкеръ" през 2007 г. През 2012 г. пък списание "Мениджър" му връчи приза за "Мениджър на годината". През 2015 г. главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия. Левон Хампарцумян е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999 г. – 2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. 
 • Петър Андронов

  Петър Андронов Председател на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Кънтри мениджър на КВС Груп за България, Председател на УС на СИБАНК и ОББ, Главен изпълнителен директор на СИБАНК и ОББ

  Петър Андронов е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК през юли 2007 г. През март 2008г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България. След придобиването на ОББ от от белгийската банково-застрахователна група KBC Груп от юни 2017 г. Петър Андронов е избран за главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ОББ.
  От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. От май 2015 г. е избран за председател на УС на Асоциацията на банките в България.
  Преди назначението му в СИБАНК, г-н Андронов заема редица позиции както в частния банков сектор, така и в Българската народна банка. От  2002 г. до май 2007 г. е главен директор на управление "Банков надзор" в Българска народна банка.  От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Г-н Андронов е член и на Инвестиционния комитет на БНБ.
  В периода 2005 – 2007 г. е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. В същия период е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка.
  Г-н Андронов участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ, указания и др.
  Петър Андронов има магистърска степен по Финанси и Банково дело от Университета за световно стопанство. От 1995 г. е лектор в УНСС, във Висшето училище по застраховане и финанси и в Нов Български университет / Международен банков институт - преподава дисциплини "Основи на финансите" и "Банково регулиране".
  Владее английски, немски и руски език.
 • Александер Грилихес

  Александер Грилихес Изпълнителен директор, Фронтекс Интернешънъл и член на УС на АКАБГ (Асоциация на Колекторските Агенции в България)

  Александер има над 10-годишен опит в управлението на компании в сферата на финансовите услуги. От 3 год. е изпълнителен директор на Фронтекс Интернешънъл, водеща компания за управление на просрочени задължения. За това време, Фронтекс Интернешънъл осъществи преход от предоставянето на услуги по извънсъдебно и съдебно събиране на вземанията на свои партньори, към изкупуване на портфейли от банки, небанкови финансови институции и търговски дружества и понастоящем е сред трите най-активни компании на този пазар. Фронтекс Интернешънъл е въвела редица иновативни практики за оценка и събиране на задължения, като спазва стриктен етичен кодекс на поведение, за да гарантира запазване достойнството на личността и ненакърняване на репутацията на своите партньори.
  Александер е член на управителния съвет на Асоциацията на Колекторските Агенции в България (АКАБГ), която обединява основните компании на местния пазар, предоставящи услуги по управление на задължения. Асоциацията има за цел да утвърждава сред своите членове добрите бизнес практики и етично поведение при събирането на вземания, да подпомага инициативи за подобряване информираността на потребителите по свързани с това теми, както и да участва активно в обсъждането на адекватни мерки за осигуряване на прозрачност и етичност в сектора. АКАБГ е член на FENCA, обединението на асоциации от бранша в европейските страни.
 • Д-р Кирил Величков

  Д-р Кирил Величков Ръководител на Управление "Европейски проекти и финансови институции", СИБАНК и Мениджър на Център за компетенции на КВС Group за Европейски Финансови Инструменти

  Д-р Кирил Величков представлява KBC Group в работната група за кредитни гаранции по линия на Vienna Initiative, както и Асоциацията на банките в България при програмиране на еврофондовете 2014-2020. Tой е член на Комитета за корпоративна социална отговорност на KBC в България.
  Д-р Величков има над 19 години опит в работата с европейски програми. Той е работил по програмите ФАР и Сократ, както и в Института Гьоте, където е отговарял за европейските проекти в рамките на Югоизточна Европа. Кирил е консултирал български и чуждестранни министерства и е бил независим експерт към Европейската Комисия. Има и опит като университетски преподавател.
  Д-р Величков има над 40 публикации. През 2003 г. получава Докторска степен по въпросите на Европейски Структурни и Предприсъединителни Фондове.
 • Добромир Добрев

  Добромир Добрев Заместник-председател на УС на Райфайзенбанк с ресор "Корпоративно банкиране и капиталови пазари"

  Добромир Добрев е избран за член на Управителния съвет на Райфайзенбанк с ресор "Корпоративно банкиране и капиталови пазари" през февруари 2013г. Господин Добрев работи в Групата Райфайзен от 2003 г., като през 2005 г. е назначен за началник отдел Корпоративно банкиране среден пазар. От 2006 г. до 2013 г. той оглавява Райфайзен Лизинг България ООД, като понастоящем е председател на Контролния съвет на лизинговото дружество.
  Добромир Добрев е магистър по "Финанси и Банково дело" от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".
  Говори английски, немски и руски език.
 • Илко Стоянов

  Илко Стоянов Управляващ партньор, Schoenherr Bulgaria

  Илко Стоянов е съдружник в софийския офис на Schoenherr и работи в областите на търговското право, сливания и придобивания, и защита на конкуренцията. Той има магистърски степени по право от Софийския университет Св. Климент Охридски и Колумбийския университет.
  Илко Стоянов редовно консултира международни клиенти в различни индустрии: телекомуникации, високи технологии, медии и реклама, фондове за дялово инвестиране, застраховане, производство и енергетика. Редовно е канен за лектор на конференции, свързани с чуждестранни инвестиции в България. Автор е на множество публикации за сливанията и придобиванията в България, включително The International Comparative Legal Guide to: Mergers & Acquisition (Global Legal Group, 2008, 2009, 2010, 2011).
 • Мартин Заимов

  Мартин Заимов председател на НС на Societe General Експресбанк

  Мартин Заимов е завършил електроника в Техническия университет в София. Има магистърска степен по икономика от London School of Economics и диплома по икономика от колежа Birkbeck в Лондон. От 1997 до 2003 г. е подуправител на БНБ, ръководещ управление "Емисионно", което отговаря за валутния борд в страната. След централната банка преминава в частния сектор като закратко влиза в управлението на Пощенска банка, а сега е председател на НС на Societe General Експресбанк.
 • Кристоф Де Мил

  Кристоф Де Мил Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Кънтри Финансов директор, Член на УС на ОББ и СИБАНК, Изпълнителен директор Финанси на ОББ и СИБАНК

  Кристоф Де Мил започва кариерата си в КВС Груп през 1995 г. След като 10 години заема различни мениджърски позиции в Ритейл и МСП клоновата мрежа на групата КВС, през 2006 г. се премества в Чешката република, за да оглави Ритейл и МСП клоновата мрежа на CSOB в продължение на 5 години. Кариерата на г-н Де Мил продължава в Управителния съвет на СИБАНК, където отговаря за следните направления: банкиране на дребно, клонова мрежа и дистрибуционни канали и разплащания. Владее фламандски, английски, френски, бизнес немски и основно ниво чешки.
 • Бранислав Вуйович

  Бранислав Вуйович Oсновател и президент, New Frontier Group

  Бранислав Вуйович е основател и президент на "New Frontier Group". Компанията е създадена през 2006 г. и днес е с водещи позиции на пазара на дигитална трансформация в
  Централна и Източна Европа. Днес тя има над 2000 високо-квалифицирани служители в 15 страни по света - в Европа, Близкия изток, Русия, САЩ. Лидер е в ЦИЕ в подпомагането на организациите
  да се възползват от възможностите на дигиталната икономика. Бранислав е един от най-търсените говорители на престижни конференции в Европа. Ръководи инициативите на "New Frontier Group" за дигитална трансформация  в Европа. Той е експерт в областта на дигиталните възможности и реалната стойност на цифровите бизнес модели. В своите презентации и лекции в университети, г-н Вуйович  дава конкретни примери. Те са енергични, мотивиращи и вдъхновяващи. Възприет е като гуру на дигиталната трансформация. Със своя опит и идеи е помогнал на многобройни компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса. Брансилав е автор на множество статии в икономически и политически списания. В своята организация г-н Вуйович отговаря за стратегията със специален фокус иновациите и дигиталната трансформация. Преди "New Frontier Group" г-н Вуйович работи в две мултинационални компании в Централна и Източна Европа: от 2000 до 2006 EMC като регионален мениджър и от 1986 до 2000 г. в Computer Associates (CA) като старши вицепрезидент. Първата работа на г-н Вуйович е в ИТ на администрацията на Белград като системен програмист. Г-н Вуйович е завършил Факултет на организационните науки в Белградския университет. Той е женен и горд баща на две дъщери.
 • Франк Нозек

  Франк Нозек Управляващ директор, B2 Kapital

 • Крум Алексиев

  Крум Алексиев Директор управление Корпоративни клиенти, УниКредит Булбанк

  Крум Алексиев e директор на управление "Корпоративни клиенти" от 1 юли 2017 г. Той стартира кариерата си в УниКредит през 2002 г. като кредитен инспектор. В продължение на 3 години се развива в областта на корпоративното банкиране. От началото на 2008 г. се присъединява към екипа на "Банкиране на дребно" като заместник регионален директор за Регион София, а през 2011 г. поема управлението на Регион Варна. В края на 2014 г. Крум Алексиев става директор на управление "Маркетинг и клиентски сегменти" в УниКредит Булбанк, което управлява до средата на 2017 г.
 • Марвин Рамке

  Марвин Рамке Управляващ директор на EOS Holding GmbH, член на борда на EOS

  Марвин Рамке е управляващ директор на EOS Holding GmbH и член на борда на EOS. В тази сифункция той отговаря за развитието на повече от 30 компании в 14 страни в региона на ИзточнаЕвропа и е ангажиран със сделките с необслужвани заеми в региона. Марвин Рамке има диплома по икономика и бакалавърска степен по търговски отношения. Той сеприсъединява към групата EOS през 2007 г. и е повишен на длъжността управляващ директор през 2010 г., а през 2017 г. става член на борда на EOS. Преди да се присъедини към групата наEOS, г-н Рамке работи 6 години за компанията "ОТО" в Германия, като последната му длъжност там е ръководител на отдел "Финанси и бизнес икономика".

Програма


Работна програма

9:00 – 09:30 Регистрация и кафе

09:30 – 10:00 Официално откриване:
Банковият сектор през 2018 – най-важното, което трябва да знаем
Новите регулации: готови ли са банките за новите правила за оценка на риска и за провизиране
Бъдещите мерки за намаляване на необслужваните кредити в сектора

Представител на БНБ

Втората директива за платежните услуги и въвеждащият я нов закон в България - цели, ефекти и подготовка

Представител на БНБ

10:00 – 10:30
Пазарни и регулаторни предизвикателства пред банките през 2018 г.
Идва ли краят на рекордно ниските лихви
Ще има ли по-активно кредитиране

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС, Уникредит Булбанк, член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на Сибанк и ОББ, кънтри мениджър за България на KBC, председател на управителния съвет на Асоциацията на банките в България

Мартин Заимов, председател на НС на Societe General Експресбанк.

10:30 – 11:30 Първи дискусионен панел:
Да се готви ли бизнесът и как за смяна на посоката на лихвите и покачване на цената на финансиране
Европейските програми: Нови възможности и предимства
 
Участници:
Крум Алексиев, директор управление „Корпоративни клиенти“, Уникредит Булбанк
Кирил Величков, директор Европейски проекти и финансови институции в ОББ и СИБАНК
Добромир Добрев, зам.-председател на УС, Райфайзенбанк

Модератор: предстои потвърждение

11:30 – 12:00 – Кафе пауза

12:00 – 12:45 Втори дискусионен панел:
Пазарът на необслужвани кредити 2.0
Нова ниша на пазара на необслужвани кредити - портфейли от корпоративни обезпечени заеми - тенденции на развитие, предлагане, търсене
Отварят ли се банките към продажба на дълг
Как продажбата на портфейлите помага на банките

Участници:
Марвин Рамке, управляващ директор на EOS Holding GmbH, член на борда на EOS
Александер Грилихес, член на УС на Асоциацията на колекторските агенции, управител на Фронтекс Интернешънъл
Франк Нозек, управляващ директор, B2 Kapital
Представител на банка

Модератор: Илко Стоянов, партньор, Шонхер

12:45 – 13:15 Трети дискусионен панел:
Иновации и решения за банковия сектор

Участници:
Кристоф Де Мил, изпълнителен директор Финанси на ОББ и СИБАНК, Кънтри финансов директор на KBC Груп в България
Предстои потвърждение на още участници

Модератор: предстои потвърждение

13:15 - 13:35 Гост лектор: Бранислав Вуйович, основател и президент, New Frontier Group
Какво е истинското дигитално банкиране

13:35 Закриване и обяд
 

Партньори

PWC Postbank IBS Mtel Schoenherr EOS Solutions FMFIB MBL

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"

  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 451
 • За счетоводни въпроси

  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел:02/ 4615 458