Животът с рак Предизвикателството метастичен рак на гърдата, 9 октомври, City Mark Art Center
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Октомври е месецът, в който целият свят говори за рака на гърдата. Всеки октомври институции и медии се фокусират върху профилактиката, ранното откриване и успешните истории на жени, преборили ранния рак на гърдата.
Но... има и друга група жени. Tези, които живеят с метастатичен рак на гърдата. Обикновено техните истории не се разказват...
През октомври жените с метастатичен рак на гърдата се чувстват изолирани, а всъщност имат най-голяма нужда от подкрепа. Те имат нужда от надежда, че ще могат да контролират болестта и да водят пълноценен живот.

Защо е нужно това събитие?
Защото мисията на Капитал и Новартис през този октомври е да дадат гласност на проблемите на жените с метастатичен рак на гърдата, както и на всички, които са до тях - медицински специалисти, организации, приятели и семейства.
Бихме искали зедно с вас да придадем и друг смисъл на месец октомври, да подкрепим тези жени и да дадем надежда.

Кога:
9 октомври (вторник)
14:00 – начален час за регистрация
14:30 – начален час на събитието
 
Къде:
City Mark Art Center, бул. “Янко Сакъзов” № 30

Не дължите такса за участие в събитието, но броят на местата е ограничен и е необходима предварителна регистрация.

Моля, използвайте регистрационната форма, за да запазите мястото си!

Лектори

 • Д-р Антоанета Томова

  Д-р Антоанета Томова Началник отделение в Комплексен онкологичен център - Пловдив

  Д-р Антоанета Томова, началник отделение в Комплексен онкологичен център - Пловдив. Има придобити специалности по Вътрешни болести и Онкология. Завършва МА София през 1985г. Има над 25 години опит в областта на химиотерапията и медицинската онкология и над 60 специализации в чужбина. Носител е на приз "Лекар на годината" за 2009г. на Национална Пациентска Асоциация АПОЗ и на почетна диплома "Лекар на когото българите вярват" от 2012г. избор на читател на в-к 24 часа.
 • Евгения Александрова

  Евгения Александрова Председател на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания

  Евгения Александрова е основател и председател на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ). Асоциацията е член на международните организации ECPC, UICC, Europa Donna и Europa Uomo. Сред основните дейности е подкрепата на пациентите с онкологични заболявания в България с информация и осигуряване на достъп до квалифицирани психолози. Асоциацията работи със здравните институции в България, като Министерство на здравеопазването, Парламентарна здравна комисия, НЗОК и Онкологични болници, с цел повишаване на общественото разбиране относно нуждите на пациентите с онкологични заболявания и оптимизиране на достъпа им до съвременно лечение. Сред основните й активности е и организирането на национални и международни образователни конференции за пациенти с онкологични заболявания.
 • Мая Златанова

  Мая Златанова FindMeCure

  Мая Златанова е предприемач в сферата на дигиталното здраве. Последните 10 години се специализира в сферата на обученията в клиничните изпитвания и техните регулации, а от 2016 е напълно фокусирана върху създаването на нова инфраструктура и платформа - FindMeCure, която има за цел да помогне на хората по-бързо да достигат новоразвити лечения. Член е в международна група, която цели да засили ролята на пациента във фармацевтичната индустрия.
 • Д-р Станимир Хасърджиев

  Д-р Станимир Хасърджиев Председател на Националната пациентска организация

  Д-р Станимир Хасърджиев е един от основателите и председател на Национална пациентска организация (НПО). Роден е на 17 октомври 1978 година в Сливен. Завършил е медицина през 2003 г. През 2005 г. основава Националното сдружение за борба с хепатита "Хепастист", а през 2009 г. е избран за председател на сдружението. От 2015 г. е секретар на Партньорство за здраве – консултативен орган към Министерски съвет, в който участват представители на държавните институции, съсловните организации, медицинската общност и организации на изпълнителите на медицинска помощ, индустрията и пациентските организации. Хасърджиев е член на Управителния съвет на Европейски пациентски форум (EPF), пан-европейска организация, чиито главни цели са овластяване на пациентите и тяхното включване в разработването на иновативни здравни политики. Генерален секретар е на Партньорство за пациентски достъп – организация базирана в Брюксел и обединяваща усилията на различни заинтересовани страни (пациенти, членове на Европейския парламент, съсловни организации на здравни специалисти и индустриални асоциации) за идентифициране на дефицитите на здравните системи в Европа и разработване на устойчиви решения за тяхното коригиране. Д-р Хасърджиев изцяло е посветил своята дейност на работата си в неправителствения сектор и на защитата на правата на пациентите.
 • Д-р Полина Лъжанска

  Д-р Полина Лъжанска Председател на Фондация Победи рака

  Д-р Полина Лъжанска е председател на Фондация "Победи рака", която има за цел да помага на хората с онкологични заболявания да имат по-добро качество на живот и да скрепи доверието между лекар и пациент. Д-р Лъжанска е завършила Медицинския Университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна. Работила е в отделение по медицинска онкология в УМБАЛ "Св. Марина", гр Варна и МБАЛ "Сердика", гр София.
 • Д-р Радослав Мангалджиев

  Д-р Радослав Мангалджиев Началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София

  Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по химиотерапия (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинската академия в София през 1996г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.
 • Д-р Ася Консулова

  Д-р Ася Консулова Лечението на невроендокринни тумори и рак на гърдата,

  Основният интерес и опит на д-р Ася Консулова е в лечението на невроендокринни тумори и рак на гърдата, включително при мъже и бременни жени. Тя участва като експерт в изготвянето на националните стандарти за лечение на рак на гърда, изготвени на конференция МОРЕ 2018. Работила е и е специализирала в Белгия, Германия, Австрия и Португалия със стипендии от Европейското дружество по медицинска онкология (ESMO), Европейското училище по онкология (ESO), Централноевропейската кооперативна група по онкология (CECOG) и Европейския съюз. Д-р Ася Консулова е завършила медицина във Варна и има специалности по Вътрешни болести и медицинска онкология. През 2016 защитава дисертационен труд върху предиктивни маркери при антиангиогенезно лечение. Автор и съавтор е на над 50 публикации в български и международни периодични издания, ръководства и учебни книги.
 • Д-р Росен Димитров

  Д-р Росен Димитров Мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България

  Д-р Росен Димитров е мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България. През последните години заема ключови позиции в Новартис Онкология в България и Регион Европа. Участвал е като лектор в национални и международни събития по теми, свързани с дигиталните решения в здравеопазването и предприемачеството в здравния сектор. Има повече от 15 години опит във фармацевтичната индустрия. Росен Димитров е лекар по образование.
 • Д-р Мина Лютенска

  Д-р Мина Лютенска Университетска клиника Бон, Германия

  Д-р Мина Лютенска е специалист в лечението на хронична болка, палиативна медицина и акупунктура в Университетската клиника Бон, Германия. Д-р Лютенска е завършила Медицинския университет в София. Специализира анестeзиология и спешна медицина в Германия.

Програма


14:00 - 14:30
Регистрация и кафе
 
14:30 – 14:35
Защо организираме това събитие? Десислава Николова, Д-р Росен Димитров
 
14:35 – 15:00
Метастатичен рак на гърдата - различно заболяване, различни нужди и много причини за надежда. Разговор на Десислава Николова с Д-р Aнтоанета Томова
 
15:00 – 15:10
Метастатичният рак на гърдата в цифри. Д-р Ася Консулова
 
15:10 - 15:20
Животът с метастатичен рак на гърдата през погледа на пациента и неговите близки. Разговор на Десислава Николова с пациенти и техните близки
 
15:20 - 15:50
Кафе пауза
 
Панел
Възможни решения за пациентите и техните близки. Модератор - Евгения Александрова
 
15:50 - 16:05
Информацията, на която можем да се доверим. Д-р Полина Лъжанска
 
16:05 - 16:20
Психологическата подкрепа като част от лечението на рака. Д-р Aнтоанета Томова
 
16:20 - 16:35
Клиничните изпитвания като терапевтична възможност за пациентите с рак. Мая Златанова
 
16:35 - 16:50
Жените с метастатичен рак на гърдата се връщат на работа. Евгения Александрова
 
16:50 - 17:05
Цялостна подкрепа за пациентите и техните близки. Д-р Мина Лютенска
 
17:05 - 17:30
Дигиталните решения в лечението на рака. Д-р Радослав Мангалджиев, Д-р Росен Димитров
 
17:30 - 17:45
Следващи стъпки в подкрепа на жените с метастатичен рак на гърдата. Д-р Станимир Хасърджиев

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"

  E-mail: zornitsamitkova@gmail.com