27 ноември 2018, Арт център-Плевен, Градска градина, ул. Дойран 83 гр. Плевен
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Дискусия и работен обяд

Среща на бизнеса в Плевен и региона

27 ноември 2018 г.
Арт център-Плевен

Градска градина, ул. Дойран 83
гр. Плевен

Капитал Градове е информационна платформа за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целите са:
« Да разкажем за проектите, предизвикателствата и успехите на местния бизнес;
« Да създадем формати за диалог между активните компании във всеки регион;

Целеви градове през 2018 г.:

« Бургас - 29 март 
« Варна - 7 юни
« Габрово - 28 юни
« Стара Загора - 11 септември
« Плевен - 27 ноември

Лектори

 • Георг Спартански

  Георг Спартански Кмет на община Плевен

  Георг Спартански заема длъжността кмет на община Плевен от 15 септември 2015г. до момента. Четири мандата е член на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа в Страсбург. Общински съветник в мандата 2011 - 2015 г. на Общински съвет – Плевен. От 2008 г. до 2012 г. –председателства на Постоянната комисия по "Организация и взаимодействие между общинските съвети и общинските администрации" на Националното сдружение на общините в Република България. Носител на званието "ОБЩИНАР – РЕФОРМАТОР", присъдено от Националното сдружениена общините в Република България през 2010 г. Наградата е за цялостен принос в утвърждаване и развитие на местното самоуправление в България, връчена за първи път на председател на общински съвет. От 2016 г. е заместник-представител в Българската делегация в Комитета на регионите на Европа. От 2016 г. е заместник-представител в Съвета по децентрализация на държавното управление при Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Р България.
 • Корнелия Маринова

  Корнелия Маринова Кмет на община Ловеч

  Корнелия Маринова е избрана за кмет на община Ловеч на 1 ноември 2015 г. Председател е на Общински комитет "Васил Левски" – Ловеч и член на Управителния съвет на Сдружението на възрожденските градове. Г-жа Маринова е била Народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание, зам.-председател на комисията по образование и наука в 43-ото Народно събрание, зам.-председател на българската парламентарна делегация по франкофония. Била е председател на Общински съвет – Ловеч (2011-2013), зам.-член на Комитета на регионите от правителството на България, зам.-член на комисията по образование, младеж, култура и научни изследвания и на комисията по гражданство, управление, институционални въпроси и външни работи. Директор е на ОУ "Васил Левски" – Ловеч от 1992 г. до 2011 г. Г-жа Маринова е завършила Гимназия с преподаване на френски език "Захари Стоянов" – Сливен. Магистър по биология и химия от ПУ "Паисий Хилендарски". Има придобита професионална квалификация по управление на средното образование в СУ "Св. Кл. Охридски".
 • Огнян Георгиев

  Огнян Георгиев Редактор, Капитал

  Огнян Георгиев е редактор "Икономика" в Капитал. Бил е ръководещ редактор на онлайн съдържанието на "Капитал", както и редактор "Свят". Занимава се отдавна с европейската икономика, еврофондовете и ефектите от тях, регионална политика, индустриални стратегии за регионално развитие.
 • Димитър Влаевски

  Димитър Влаевски Адвокат в Адвокатско дружество "Стоянов и Цекова" в сътрудничество с Schönherr Rechtsanwälte, Austria

  Димитър Влаевски оглавява екипа работещ в сферата на Недвижимите имоти. Той има повече от 15 години опит като адвокат, занимаващ се с инвестиции и развитие на недвижими имоти, строителство и инфраструктура (включително и енергийни проекти). Сред основните проекти приключени през последните години са изграждането на нов завод на един от световните лидери в областта на производствдото на осветителни тела в Пловдив, верига от бензиностанции, търговски и офис центрове в София, Пловдив и Варна, финансиране, обезпечаване и развитие на други проекти с недвижими имоти. Също така, Димитър Влаевски специализира и има опит в областта на разрешаването на съдебни и арбитражни спорове основно между чуждестранни инвеститори и български дружества.
 • Стела Христонева

  Стела Христонева Регионален мениджър - Централна Северна България, Корпоративни продажби, Vivacom

  Стела Христонева е регионален мениджър- Централна Северна България, Корпоративни продажби във Виваком. Започва кариерата си в компанията преди 18 години, като акаунт мениджър. От 2005 г. до 2008 г., е избирана за търговец №1 на Виваком за страната. През последните 10 години ръководи екип, който отговаря за качественото обслужване на най- големите клиенти в региона. В портфолиото й от качества присъстват още адаптивност към иновациите в телеком бизнеса, целеустременост и борбено желание за развитие на телекомуникационния пазар, предлагайки на своите клиенти конвергирани решения за техните нужди.
 • Магдален Димитров

  Магдален Димитров Собственик на Desizo Monni

  Магдален Димитров роден пред 1954 г. в с. Голям Извор, Ловешко, от 1961 г. до днес живее в гр. Плевен. Завършил е IIра гимназия през 1972 г. и се дипломира като ландшафтен архитект през 1979 г. в Лесотехнически институт. През 1991 г. създава първата си компания Мони МСД, която през 2005 г. преименува в Димитров ООД. В момента в трите фабрики на компания Димитров работят около 1500 души.
 • Алис Мъгърдичян

  Алис Мъгърдичян Управляващ директор на "Регионален фонд за градско развитие" АД

  Алис Мъгърдичян е управляващ директор на Регионалния фонд за градско развитие от 2016 г. Фондът е финансирал досега 22 проекта за подобряване на градската среда в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора, от които 3 в гр. Плевен. От м. септември 2018 г. дружеството пое управлението на финансов инструмент Фонд за градско развитие за Северна България, който обхваща 17 града на север от Стара планина, в т.ч. Плевен и Ловеч. Магистър по специалност "Финанси" от Университета за национално и световно стопанство, гр. София. Развива кариера си изцяло в банковия сектор. Започва през 2001 г. в Райфайзенбанк и ОББ, където повече от 10 години трупва опит в различни сфери на банково дело и най-вече корпоративно кредитиране и проектно финансиране. От 2012 г. е част от екипа на Регионалния фонд за градско развитие.
 • Георги Кривошийски

  Георги Кривошийски Мениджър продажби, ВЕДА ООД

  Мениджър продажби във ВЕДА ООД. Магистър по специалност "Икономика и управление на търговията" в Университета за национално и световно стопанство гр. София. Повече от 20 години развива търговската дейност на компаниите за които е работил. От 2011г. успешно увеличава продажбите на ВЕДА ООД на вътрешния и международния пазар.

Програма


 
10:00 - 10:30 Регистрация
10:30 - 12:30 Сесия 1. Стратегия за развитие на Плевен. Бизнес климатът в Плевен и региона
Модератор: Огнян Георгиев, редактор, Капитал
Акценти:
« Планове за развитие на Плевен - какво предстои следващата година
« Недостатъци за преодоляване и необходими инвестиции. Силни и слаби страни на града
« Потенциал за развитие на региона и възможността за съвместни действия с Ловеч

« Диалогът с бизнеса, модели и насоки за промяна
« Потенциални икономически области за бъдещ ръст

Участници:
«
Георг Спартански, кмет на община Плевен
« Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч
« Алис Мъгърдичян, управляващ директор на "Регионален фонд за градско развитие" АД
« Стела Христонева, регионален мениджър - Цeнтрална Северна България, Корпоративни продажби, Vivacom
« Димитър Влаевски, адвокат в Адвокатско дружество "Стоянов и Цекова" в сътрудничество с Schönherr Rechtsanwälte, Austria
« Магдален Димитров, собственик на Desizo Monni
« Георги Кривошийски, мениджър "Продажби", ВЕДА ООД
12:30 - 13:30 Бизнес обяд

Партньори

SGEB JESSICA Fund VIVACOM Philip Morris

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.