13 годишна конференция Сделки и инвеститори, 29 ноември, София Ивент Център
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За 13-та поредна година конференция Сделки и инвеститори ще се фокусира върху последните сделки на местния пазар и ще хвърли светлина върху това, което се случва в регионален мащаб. Конференцията дава възможност на фондове, стратегически партньори, инвеститори и предприемачи, да обсъдят актуални въпроси, да намират решения и направляват пазара в положителна посока. Събитието се превърна в традиционна платформа за нетуъркинг, дискусии и начало на нови партньорства.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени са: 
- Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
- Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред региона и България
- Най-важните сделки за годината и какво стои зад тях
- Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2019
- Защо за МСП е важно да са публични компании и каква подкрепа има за това
- Нови инициативи в сектора за инвестиции с рисков капитал
 
Кога и къде: 29 ноември 2018, София хотел Балкан

За кого е подходящо събитието: предприемачи и инвеститори, консултанти по сделки за сливания и придобивания, инвестиционни фондове, адвокатски дружества, представители на банки

Такса за участие: 240 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 27 ноември 2018

Лектори

 • Роб Ървинг

  Роб Ървинг cъпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

  Роб Ървинг е съпредседател на Глобалната група за дялово участие на Dentons. Работата на Роб е с фокус трансграничните сделки по сливания и придобивания, особено private equity, в цяла Централна и Източна Европа, където работи от 1991 г. насам. През последните няколко години е ръководил landmark buyout, growth equity и exit сделки в страни като България, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Чехия и Турция.
 • Александра Нейгъл

  Александра Нейгъл управляващ съдружник, ALANTRA Austria & CEE

 • Дан Фаркасану

  Дан Фаркасану директор за Румъния и ръководител на региона на ЮИЕ, Resource Partners

 • Филип Генов

  Филип Генов вицепрезидент и старши мениджър "Специални проекти", УниКредит Булбанк

  Филип Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия.
 • Елвин Гури

  Елвин Гури изпълнителен директор, Empower Capital

  Елвин Гури е инвеститор и предприемач с успешен опит във финансовите услуги. В момента е CEO на Empower Capital Advisors, избрани от Jeremie Holding Fund Bulgaria да управляват Empower Fund за инвестиции в малки и средни предприятия. Елвин Гури е и Изпълнителен директор на River Styxx Capital – фирма занимаваща се инвестиции и консултации. Завършва бакалавърската си степен по Приложна икономика и история от Американския университет в България (АУБ) с отличие и започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. От октомври 1996г. той работи повече от 5 години в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондонд и в София. Елвин Гури през 2001-2002 г е съосновател на JetFinance International, фирма отпускаща потребителски кредити. Преди продажбата на компанията на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007г., Jet Finance е най-голямата независима компания за потребителско кредитиране в Югоизточна Европа. След JetFinance Елвин Гури участва като инвеститор и ментор във фирми за финансови услуги и технологични предприятия.
 • Валери Петров

  Валери Петров партньор, Axxess Capital

  Валери Петров е партньор в Axxess Capital. Преди това е бил партньор в Бенкрофт Прайвът Екуити (Bancroft Private Equity), отговарящ за дейностите на компанията на Балканите. Преди да се присъедини към Бенкрофт (Bancroft), той е бил инвестиционен директор в компанията за дялово инвестиране Глоубъл Файненс (Global Finance), управлявайки дейността й в България. Валери е ръководил и подпомагал редица сделки в различни държави в ЮИЕ. Преди да започне работа в областта на дяловото инвестиране, Валери е бил начело на най-голямата компания за бои и лакове в България (подкрепена чрез дялови инвестиции) като изпълнителен директор, където е осъществил пълна промяна в компанията, извеждайки я до високи нива на печалба и повишавайки пазарната й капитализация почти десет пъти. Валери също така е работил за Роял Дъч / Шел (Royal Dutch/Shell), заемайки различни позиции в организацията. Валери е придобил магистърска степен по инженерство от Техническия университет в София. Той е завършил също така Академията по управление в Лондон и програма за бизнес управление от университета в Делъуеър чрез филиала му в София.
 • Евгени Ангелов

  Евгени Ангелов председател на Българската асоциация за дялов и рисков капитал

  Евгени Ангелов е Председател на Българската асоциация за дялов и рисков капитал. Паралелно, той е инвеститор и работи активно с регионални капиталови фондове, инвестиращи в развиващи се компании. В предишния си опит, Евгени служи като Икономически съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев и като Заместник-министър на икономиката. Фокусът му на работа в държавния сектор включва изработване и прилагане на политики в областта на икономиката, инвестициите и иновациите. Евгени е бил отговорен за надзора на над 50 държавни предприятия и е отговарял за оперативна програма "Конкурентноспособност", възлизаща на 1.2 млрд евро. Той е бил Председател на бордовете на Български енергиен холдинг и Национална електрическа компания. Същевременно, Евгени оглавява инвестиционния борд на "Джереми" - фонд на фондовете с ресурс от 350 млн. евро, който осигурява капиталово и дългово финансиране на стартъпи и малки и средни предприятия. Той е инициатор и член на борда на София Тех Парк. Преди длъжностите му в държавния сектор, Евгени е бил Директор в Trigranit Development Corporation - водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа. Преди това, той работи на различни позиции в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон. Там отговаря за струкурирането, договарянето и изпълнението на проекти за заемно финансиране и дялови инвестиции в областта на финансовите услуги, фармацевтичната, циментовата, химическата промишленост и недвижимите имоти в десет държави от Централна и Източна Европа.Евгени Ангелов е възпитаник на Harvard Business School с магистър по бизнес администрация.
 • Светослав Стефанов

  Светослав Стефанов директор Инвестиции, 3TS Capital

  Светослав Стефанов има повече от 6 години инвестиционен опит (алтернативни инвестиции, хедж фондове) както и повече от 6 години опит като консултант. В момента е инвестиционен мениджър в 3TS Capital, водещ инвеститор в TMT сектора с фокус върху Централна и Източна Европа. Преди 3TS господин Стефанов е работил за Trafalgar Asset Managers, Монако – водещ европейски хедж фонд. Преди това господин Стефанов е съосновател на малък фонд, фокусиран върху германски компании с малка или средна пазарна капитализация, със значителна експозиция към технологичния сектор. Господин Стефанов е бил на стаж в 3i Venture Capital в Мюнхен в екипа, работещ за информационни и телекомуникационни технологии. Има бакалавърска степен по управление на информационни системи от Унивеситета по национално и световно стопанство, София, и MBA от INSEAD. Владее отлично английски, немски, руски и български, говори френски и малко италиански.
 • Камен Колчев

  Камен Колчев председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг

  Камен Колчев е Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг. Той е основател на групата ЕЛАНА, като професионалната му кариера във финансовия сектор започва през 1991 г. с учредяването на първото дружество за търговия на финансовите пазари. 25 години по-късно ЕЛАНА вече е група от компании на челни пазарни позиции в своите сектори: инвестиционно посредничество, управление на активи, консултантска дейност в областта на еврофондовете, финансови услуги, свързани с инвестиции в земеделска земя, ВЕИ и др. Камен Колчев е завършил математика в СУ "Св. Кл. Охридски". Специализира "Корпоративно управление в Централна и Източна Европа" в Прага и "Международни капиталови пазари" в Институт по финанси - Ню Йорк. Понастоящем оглавява работни комитети по финансови пазари и енергетика в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), след като няколко години беше член на УС. Бил е председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) от основаването на асоциацията до 2008 г.
 • Росен Иванов

  Росен Иванов управляващ съдружник, BlackPeak Capital

  Росен Иванов е управител и съдружник в Black Peak Capital, ко-инвестиционен фонд за дялово и мецанин финансиране. Преди това той заема същата длъжност в Entrea Capital, а по-рано работи в McKinsey & Co. в Ню Джърси / Ню Йорк, където се фокусира върху компании за потребителски стоки, индустриални компании и частни дялови инвестиции. Преди McKinsey Росен работи като инвестиционен сътрудник в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), със седалище в Лондон, където е отговорен за структурирането на дългови и дялови инвестиции в цяла Източна Европа. Росен започва кариерата си в Procter & Gamble Balkan Markets в Букурещ. Има магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от Harvard Business School и бакалавърска степен по икономика от Американския университет в България.

Партньори

DENTONS Unicredit Bulbank Jeremie PWC Фонд на фондовете Elana BMW BVCA

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • За събитието:

  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 370

   
 • За счетоводни въпроси:

  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 458