29 ноември 2018, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За 13-та поредна година конференция Сделки и инвеститори ще се фокусира върху последните сделки на местния пазар и ще хвърли светлина върху това, което се случва в регионален мащаб. Конференцията дава възможност на фондове, стратегически партньори, инвеститори и предприемачи, да обсъдят актуални въпроси, да намират решения и направляват пазара в положителна посока. Събитието се превърна в традиционна платформа за нетуъркинг, дискусии и начало на нови партньорства.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени са: 
- Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
- Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред региона и България
- Най-важните сделки за годината и какво стои зад тях
- Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2019
- Защо за МСП е важно да са публични компании и каква подкрепа има за това
- Нови инициативи в сектора за инвестиции с рисков капитал
 
Кога и къде: 29 ноември 2018, София хотел Балкан

За кого е подходящо събитието: предприемачи и инвеститори, консултанти по сделки за сливания и придобивания, инвестиционни фондове, адвокатски дружества, представители на банки

Такса за участие: 240 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 27 ноември 2018

Лектори

 • Роб Ървинг

  Роб Ървинг cъпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

  Роб Ървинг е съпредседател на Глобалната група за дялово участие на Dentons. Работата на Роб е с фокус трансграничните сделки по сливания и придобивания, особено private equity, в цяла Централна и Източна Европа, където работи от 1991 г. насам. През последните няколко години е ръководил landmark buyout, growth equity и exit сделки в страни като България, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Чехия и Турция.
 • Александра Нейгъл

  Александра Нейгъл управляващ съдружник, ALANTRA Austria & CEE

 • Дан Фаркасану

  Дан Фаркасану директор за Румъния, Resource Partners

 • Никълъс Пейдж

  Никълъс Пейдж Global Deals Origination - Financial Services - PwC United Kingdom

 • Христо Стоянов

  Христо Стоянов представител на Европейски инвестиционен фонд за България

  Христо Стоянов управлява дейностите по бизнес развитие на Европейския Инвестиционен Фонд в България. Той се присъединява към екипа на ЕИФ в София през 2011г. и отговаря за операциите на български холдингов фонд, предоставящ финансиране за малкия и среден бизнес от структурните фондове на ЕС посредством финансови инструменти като кредитни гаранции, стартъп акселератори и фондове за рисков капитал. Той е член на директорския борд на ДЖЕРЕМИ България – инвестиционно дружество, финансиращо диверсифицирано портфолио от дялови фондове за рискови инвестиции и продукти за защита от кредитен риск в банкови институции.
 • Светослава Георгиева

  Светослава Георгиева член на управителния съвет и изпълнителен директор, Фонда на фондовете

  Светослава Георгиева е член на управителния съвет и изпълнителен директор на Фонда на фондовете от м. юли 2017 година. Тя има богат международен опит в сферата на финансите както и в Европейските институции. Занимавала се е с инвестиционно банкиране и дялово инвестиране в Лондон, след което през последните пет години работи в Европейската комисия в Брюксел. Там натрупва опит свързан с ключови реформи във финансовия сектор и икономическото управление на ЕС след кризата по време на преструктурирането на банковия сектор в Гърция, Италия и Словения. Завършила е икономика и финанси в Лондон (University College London) със специализация в Москва и магистратура във френското бизнес училище ESCP Europe в Париж.
 • Филип Генов

  Филип Генов вицепрезидент и старши мениджър "Специални проекти", УниКредит Булбанк

  Филип Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия.
 • Елвин Гури

  Елвин Гури изпълнителен директор, Empower Capital

  Елвин Гури е инвеститор и предприемач с успешен опит във финансовите услуги. В момента е CEO на Empower Capital Advisors, избрани от Jeremie Holding Fund Bulgaria да управляват Empower Fund за инвестиции в малки и средни предприятия. Елвин Гури е и Изпълнителен директор на River Styxx Capital – фирма занимаваща се инвестиции и консултации. Завършва бакалавърската си степен по Приложна икономика и история от Американския университет в България (АУБ) с отличие и започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. От октомври 1996г. той работи повече от 5 години в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондонд и в София. Елвин Гури през 2001-2002 г е съосновател на JetFinance International, фирма отпускаща потребителски кредити. Преди продажбата на компанията на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007г., Jet Finance е най-голямата независима компания за потребителско кредитиране в Югоизточна Европа. След JetFinance Елвин Гури участва като инвеститор и ментор във фирми за финансови услуги и технологични предприятия.
 • Валери Петров

  Валери Петров партньор, Axxess Capital

  Валери Петров е партньор в Axxess Capital. Преди това е бил партньор в Бенкрофт Прайвът Екуити (Bancroft Private Equity), отговарящ за дейностите на компанията на Балканите. Преди да се присъедини към Бенкрофт (Bancroft), той е бил инвестиционен директор в компанията за дялово инвестиране Глоубъл Файненс (Global Finance), управлявайки дейността й в България. Валери е ръководил и подпомагал редица сделки в различни държави в ЮИЕ. Преди да започне работа в областта на дяловото инвестиране, Валери е бил начело на най-голямата компания за бои и лакове в България (подкрепена чрез дялови инвестиции) като изпълнителен директор, където е осъществил пълна промяна в компанията, извеждайки я до високи нива на печалба и повишавайки пазарната й капитализация почти десет пъти. Валери също така е работил за Роял Дъч / Шел (Royal Dutch/Shell), заемайки различни позиции в организацията. Валери е придобил магистърска степен по инженерство от Техническия университет в София. Той е завършил също така Академията по управление в Лондон и програма за бизнес управление от университета в Делъуеър чрез филиала му в София.
 • Хосе Кабрита

  Хосе Кабрита Principal, Lower Mid-Market, European Investment Fund- EIF

 • Светослав Стефанов

  Светослав Стефанов директор Инвестиции, 3TS Capital

  Светослав Стефанов има повече от 6 години инвестиционен опит (алтернативни инвестиции, хедж фондове) както и повече от 6 години опит като консултант. В момента е инвестиционен мениджър в 3TS Capital, водещ инвеститор в TMT сектора с фокус върху Централна и Източна Европа. Преди 3TS господин Стефанов е работил за Trafalgar Asset Managers, Монако – водещ европейски хедж фонд. Преди това господин Стефанов е съосновател на малък фонд, фокусиран върху германски компании с малка или средна пазарна капитализация, със значителна експозиция към технологичния сектор. Господин Стефанов е бил на стаж в 3i Venture Capital в Мюнхен в екипа, работещ за информационни и телекомуникационни технологии. Има бакалавърска степен по управление на информационни системи от Унивеситета по национално и световно стопанство, София, и MBA от INSEAD. Владее отлично английски, немски, руски и български, говори френски и малко италиански.
 • Камен Колчев

  Камен Колчев председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг

  Камен Колчев е Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг. Той е основател на групата ЕЛАНА, като професионалната му кариера във финансовия сектор започва през 1991 г. с учредяването на първото дружество за търговия на финансовите пазари. 25 години по-късно ЕЛАНА вече е група от компании на челни пазарни позиции в своите сектори: инвестиционно посредничество, управление на активи, консултантска дейност в областта на еврофондовете, финансови услуги, свързани с инвестиции в земеделска земя, ВЕИ и др. Камен Колчев е завършил математика в СУ "Св. Кл. Охридски". Специализира "Корпоративно управление в Централна и Източна Европа" в Прага и "Международни капиталови пазари" в Институт по финанси - Ню Йорк. Понастоящем оглавява работни комитети по финансови пазари и енергетика в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), след като няколко години беше член на УС. Бил е председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) от основаването на асоциацията до 2008 г.
 • Десислава Николова

  Десислава Николова главен икономист, Институт за пазарна икономика

  Десислава Николова е главен икономист в Института за пазарна икономика (София, България). Притежава: докторска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство (София, България); магистърска степен по икономика, специалност: Международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство (София, България); магистърска степен по икономика от Централноевропейския университет (Будапеща, Унгария); сертификат за следдипломна квалификация от Оксфордския университет в сферата на монетарната политика, валутните кризи и валутнокурсовите режими. Нейните професионални интереси и експертни знания са в областта на макроикономиката и финансовия анализ, монетарната политика, валутните кризи, обменните курсове и иконометричното моделиране. Преди да се присъедини към екипа на ИПИ Десислава Николова е работила като макроикономически анализатор в отдел "Инвестиционно банкиране" на Райфайзенбанк (България), съветник по икономически въпроси и въпроси на Европейския съюз към британското посолство в София, старши анализатор и редактор към Интернет Секюритис, дъщерна компания на Euromoney (София, България). Владее английски, испански и португалски. Десислава Николова е член на Българската макроикономическа асоциация.
 • Димитър Енчев

  Димитър Енчев управляващ партньор, PostScriptum Ventures Sarl

 • Тодор Брешков

  Тодор Брешков управляващ партньор, LAUNCHub Ventures

  От 2012 година насам Тодор Брешков управлява фонда за сийд инвестиции LAUNCHub, на който е съосновател и активно работи с компаниите от портфолиото от процеса на селекция до придобивенето на дял и последващо консултиране и развитие на отделните бизнеси. Участва и в последващото привличане на инвеститори за компаниите и подготовката им за реализиране на следващ рунд на финансиране.В периода 2003–2010 година е член Надзорния съвет на третата по големина банка в България (Първа инвестиционна банка).През периода 2003-2009 година, Тодор е член и на Съвета на директорите на Българската фондова борса-София и изпълнителен директор на една от най-големите брокерски къщи в България – Първа финансова брокерска къща. Тодор е основател и председател на Управителния съвет на най-големия Български Фонд за недвижими имоти от 2005 година до сега.
 • Георги Митов

  Георги Митов управляващ партньор, BrightCap Ventures

 • Ивайло Симов

  Ивайло Симов основатели и управляващ партньор, Eleven

  Ивайло Симов е сред основателите и управляващ партньор на Eleven, най-големия и активен фонд за стартиращи компании в Източна Европа с над 120 инвестиции. Ивайло е сред пионерите в областта на дяловото инвестиране в България. Той започва кариерата си като финансов анализатор в Кеърсбек, един от първите подобни фондове в страната, а в последствие става инвестиционен мениджър и по-късно директор на Global Finance, където участва в някои от най-големите сделки по придобивания в региона. С Eleven стремежът му е да промени към по-добро venture capital индустрията в Югоизточна Европа. С подкрепата на Eleven в първтие им стъпки предприемачите зад тези проекти изграждат бизнеси, гледаща смело към световните пазари, и участват в създаването на една просперираща стартъп екосистема.
 • Антъни Монктън

  Антъни Монктън главен оперативен директор, ViennEast Consulting

 • Разван Думитреску

  Разван Думитреску Сътрудник, развитие на местни валути и капиталови пазари, ЕБВР

 • Илко Стоянов

  Илко Стоянов съдружник, Schoenherr

  Илко Стоянов е съдружник в софийския офис на Schoenherr и работи в областите на търговското право, сливания и придобивания, и защита на конкуренцията. Той има магистърски степени по право от Софийския университет Св. Климент Охридски и Колумбийския университет. Илко Стоянов редовно консултира международни клиенти в различни индустрии: телекомуникации, високи технологии, медии и реклама, фондове за дялово инвестиране, застраховане, производство и енергетика. Редовно е канен за лектор на конференции, свързани с чуждестранни инвестиции в България. Автор е на множество публикации за сливанията и придобиванията в България, включително The International Comparative Legal Guide to: Mergers & Acquisition (Global Legal Group, 2008, 2009, 2010, 2011).
 • Йордан Зарев

  Йордан Зарев инвестиционен мениджър, NEVEQ

  Йордан Зарев е инвестиционен професионалист с опит в сферата на сливанията и придобиванията и корпоративните финанси. Започва кариерата си в "Форем Консултинг". След стаж в екипа за инвестиционно банкиране в HSBC (Лондон), той се присъединява към EuroHold Group, публична финансова институция в България. След това става ръководител инвестиционно банкиране на Euro-Finance България, част от EuroHold Group, най-утвърденият местен инвестиционен посредник. Като част от Euro-Finance България, господин Зарев ръководи няколко стратегически придобивания, транзакции по увеличаване на капитала, листвания, продажби и структуриране на сделки в различни сектори. Преди да се присъедини към NEVEQ като инвестиционен мениджър, той ръководи бизнес планирането и развитието във Philip Morris International (български филиал). Йордан притежава бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България и владее английски език.
 • Васил Големански

  Васил Големански заместник-председател на Съвета на директорите, Българска фондова борса

  Васил Големански е заместник-председател на Съвета на директорите на Българска фондова борса. Той е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Централен депозитар. В периода 2010 – 2018 г. г-н Големански е изпълнителен директор на Българската фондова борса Преди това той заема позицията мениджър корпоративни клиенти в Hewlett-Packard (HP).
  Г-н Големански е един от създателите на технологичната система на Централен депозитар и до 2007 г. работи като директор на направление "Информационни технологии" там. До декември 2009 г. Големански е член на Съвета на директорите на Фючърсна борса София.
  Васил Големански притежава магистърска степен от Техническия университет в гр. София.

Програма


Работна програма

09:00 – 09:30 Регистрация и кафе

09:30 – 09:40 Официално откриване
Христо Стоянов, представител за България, Европейски инвестиционен фонд (ЕИФ)
 
09:40 – 10:00 Икономически обзор на Европа - предизвикателства и какво да очакваме занапред
Никълъс Пейдж
, Global Deals Origination - Financial Services - PwC United Kingdom

10:00 – 10:15 Нарастващо дялово инвестиране в ЦИЕ 
Хосе Кабрита
, Principal, Lower Mid-Market, ЕИФ

10:15 – 11:00 Първи дискусионен панел 
Възможности за инвестиции в ЦИЕ през 2019: преглед на пазара, тенденции и предизвикателства за международните инвеститори 

Дан Фаркасану, директор за Румъния, Resource Partners
Александра Нейгъл, управляващ съдружник, ALANTRA Austria & CEE
Елвин Гури, изпълнителен директор, Empower Capital

Модератор: Роб Ървинг, съпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

11:00 – 11:15 Анализ на риска и риск мениджмънт в ЦИЕ 
Как Brexit би засегнал инвестициите в региона
Антъни Монктън, главен оперативен директор, ViennEast Consulting

11:15 – 11:45 Кафе пауза

11:45 – 12:00 Икономически перспективи пред България – пътят към еврозоната и европейски банков съюз
Десислава Николова, главен икономист, Институт за пазарна икономика (ИПИ)

12:00 – 13:00 Втори дискусионен панел
Инвестиционната среда в България и кои са стъпките за привличане на повече стратегически инвеститори и повече сделки

Светослав Стефанов, инвестиционен директор, 3TS Capital Partners 
Валери Петров, партньор, Axxess Capital
Светослава Георгиева, член на управителния съвет и изпълнителен директор, Фонд на фондовете
Илко Стоянов, партньор, Шонхер

Модератор: Филип Генов, първи вицепрезидент "Специални проекти", УниКредит Булбанк

13:00 – 14:00 Обяд

14:00 – 14:45 Трети дискусионен панел
Нови инициативи на пазара за инвестиции с рисков капитал

Димитър Енчев, управляващ партньор, PostScriptum Ventures
Тодор Брешков, управляващ партньор, LAUNCHub Ventures
Ивайло Симов, съосновател, Eleven
Георги Митов, управляващ партньор, BrightCap Ventures
Йордан Зарев, инвестиционен мениджър, NEVEQ 

Модератор: Йордан Зарев, инвестиционен мениджър, NEVEQ 

14:45 – 15:30 Четвърти дискусионен панел
Новата писта за ускоряване на малкия и средния бизнес

Разван Думитреску, сътрудник, развитие на местни валути и капиталови пазари, Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)
Петър Бозаджиев, изпълнителен директор, Монбат Груп
Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите, Българска фондова борса

Модератор: Камен Колчев, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите, ЕЛАНА финансов холдинг
 
 

Партньори

DENTONS Unicredit Bulbank Jeremie PWC Фонд на фондовете Elana BMW BVCA Sophia Lab SeeNews

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • За събитието:

  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 370

   
 • За счетоводни въпроси:

  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 458