14 февруари 2019, 14 февруари 2019 г., Хотел Балкан София, зала Средец
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

14-a Национална конференция по е-Здравеопазване

14 февруари 2019 г., Хотел Балкан София, зала Средец

Организатори:
ICT Media & Фондация "Електронно здравеопазване България"

Събитието ще се проведе под патронажа на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на Република България

Със съдействието на: Български лекарски съюз и Български червен кръст 

В условията на глобална дигитализация във всички социално-значими сектори, значителни промени се наблюдават и в здравния сектор. Тази тенденция е актуална и в рамките на Европейския съюз, като една от основните теми на обсъждане е как да уеднакви достъпа до е-услуги сред гражданите на държавите-членки. Напредък би бил постижим с наличие на Национална здравна информационна система (НЗИС), оперативна съвместимост както на национално, така и на европейско ниво, с цел оптимизация на работния процес в здравните заведения и повишаване качеството на предоставената здравна услуга.

Цялостната визия на Националната здравна информационна система (НЗИС), добри европейски и национални практики за дигитализация на здравния сектор, внедряване на решения за автоматизация на процесите в болнични лечебни заведения, са само част от акцентите на тазгодишното издание на 14-а национална конференция по е-Здравеопазване.


Кого очакваме на събитието?
« Представители на държавни, общински и частни здравни институции, вкл. болници, ДКЦ, клиники, санаториуми, лечебни комплекси, лаборатории, медицински центрове, управители, изпълнителни директори, ИТ директори, медицински директори, административни директори;
« Представители на държавни структури – представители на политическия кабинет на министерства на здравеопазването в региона, директори на дирекции в министерствата, директори и управители на здравноосигурителни каси, осигурителни фондове;
«Представители на клинични лаборатории


Как протече събитието през 2018г.

Лектори

 • Мария Габриел

  Мария Габриел Eвропейски комисар по цифрова икономика и цифрово общество

  Мария Габриел е европейски комисар по въпросите на цифровата икономика и общество от юли 2017 г. Общата цел на нейното цялостно портфолио е изграждане и реализиране на единния цифров пазар. Стратегическата визия на Мария Габриел поставя европейските граждани в центъра на цифровата политика с цел да придобият цифрови умения, за да се възползват в пълна степен от процеса на цифрова трансформация на икономиката и обществото. Комисарят насочва усилията си към създаването на амбициозна програма "Цифрова Европа" в рамките на следващата многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г., която да инвестира в суперкомпютри, развитие на изкуствения интелект, киберсигурността, но също и в творческата и аудиовизуална индустрия и медиите. Сред нейните приоритети е също задълбочаване на партньорството в областта на цифровите технологии с трети страни, по-специално със Западните Балкани и Средиземноморския регион. Съпредседател е на Работната група за цифрова икономика ЕС-Африка.
 • Жени Начева

  Жени Начева Заместник-министър на здравеопазването

  През 1996 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, София със специалност "Банки и банково дело". През 2001 г. се дипломира като магистър по програма публична администрация в George Washington University. През 2007 г. придобива диплома по "Здравен мениджмънт" от МУ София. През 2010 г. се дипломира като доктор по икономика към УНСС. В периода 1996 г. – 1999 г. последователно е съветник в отдел "Емитиране и сделки с ценни книжа" и ръководител сектор "Инвестиционни анализи" в Комисията по ценните книжа /понастоящем КФН/. От 1999 г. до 2000 г. и от 2002 г. до 2010 г. последователно е началник на отдел и директор на дирекция "Бюджет" в Националната здравноосигурителна каса. През 2001 г. е ангажирана като експерт към Институт по международни финанси във Вашингтон – Отдел "Европа". През 2002 г. работи като експерт по здравно финансиране към Български здравен проект – по програма на Американската агенция за международно сътрудничество и развитие за България. В периода 2003 г. – 2004 г. чете лекции по "Финансово счетоводство" в Английски Портсмут университет, София. От февруари 2010 г. до април 2010 г. е директор на НЗОК. От август 2010 г. до ноември 2017 г. последователно заема длъжностите държавен експерт, началник отдел "Държавни дейности" в Министерството на финансите и директор на дирекция "Финанси на общините" към МФ. На 10 ноември 2017 г. със заповед на министър-председателя Бойко Борисов е назначена на длъжността заместник-министър на здравеопазването.
 • Дан Думитреску

  Дан Думитреску Държавен секретар, Министерство на здравеопазването на Румъния

 • Йон Галеа

  Йон Галеа Посланик на Република Румъния в България

 • Д-р Кери Томпсън

  Д-р Кери Томпсън Заместник-ръководител на отдел "е-Здравеопазване, демографски промени и благосъстояние" към DG CONNECT, Европейска комисия

  Д-р Kери Томпсън е заместник-ръководител на отдела "е-Здравеопазване, демографски промени и благосъстояние", ГД "Комуникационни мрежи, съдържание и технологии" към Европейската комисия. В рамките на Европейската комисия д-р Томпсън е работила и в главна дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните" и "Евростат". Преди да се присъедини към Комисията д-р Томпсън е работила по стратегията "Глобално здравеопазване" към DFID, Великобритания, както и по межднародните активности в здравния сектор на KPMG. Провеждала е стратегически оценки на ефективността в здраната система в региона на карибската общност "CARICOM", Източна Европа, Кавказ и Централна Азия (ИЕКЦА), както и в множество лондонски болници. Д-р Томпсън се е дипломирала от университета в Дърам през 1992 г., Великобритания, като притежава и докторска степен по "Обществено здравеопазване" от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина.
 • Александър Огнянов

  Александър Огнянов Експерт, Фондация "Електронно здравеопазване България"

  Александър Огнянов е инженер по компютърни системи. Защитава успешно дисертационен труд и придобива научна степен Доктор през 1990 г. Специализирал е "Софтуер и хардуер за инструментални интерфейси" във Холандия и "Информационни технологии - политика на развитие USTTI" в САЩ. През 2006 г. се присъединява към екипа на НЗОК като заместник-директор, а от края на 2009 г. е и.д. директор на НЗОК. През 2010-2013 и 2015-2016 заема позицията на заместник-директор на СЗОК. От април 2002 г. до януари 2006 г. е директор "Информационно общество и технологии" в Министерството на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на Български пощи – ЕАД. Бил е ръководител на проекти в областта на високите технологии и старши научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника, както и хоноруван преподавател и лектор в Техническия университет и Нов български университет.
 • Проф. д-р Иван Костов

  Проф. д-р Иван Костов Председател на Фондация "Електронно здравеопазване България", изпълнителен директор на Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом"

  Проф. д-р Иван Костов е специалист акушер-гинеколог от 2001 г. В началото на кариерата си е работил в Университетска болница "Майчин дом" и СБАЛСМ "Пирогов". Работил е и в Клиниката по обща и онкологична гинекология на ВМА от 2006 г. От 2008 до ноември 2011 година проф. д-р Костов е директор на Втора АГ болница "Шейново" (София). От октомври месец 2012 г. до началото на 2017 г. е изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница "Света София". А от началото на 2017 г. е изпълнителен директор на Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" През 2004 г. проф. Костов завършва второ висше образование по здравен мениджмънт (магистърска степен). През 2010 г. проф. Костов успешно защитава дисертационен труд в МУ - Плевен, Факултет по обществено здраве и придобива научна степен Доктор.
 • Доц. д-р Костадин Ангелов, дм

  Доц. д-р Костадин Ангелов, дм Изпълнителен директор, Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Александровска"

  Доц. д-р Костадин Ангелов е завършил медицина в Медицински университет – София през 2004 г., магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицински университет - София (2006 г.) и магистратура по финанси в Университета за национално и световно стопанство (2014 г.). Доц. Ангелов придобива специалност "Хирургия" през 2010г. Професионалното му развитие започва 2004г. като лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София област на територията на УМБАЛ "Св. Анна". От 2006г. е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", след което става главен административен лекар за периода 2008 – 2011г. От 2006 г. до 2011г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия, Медицински университет – София. От 2012г. до момента е заместник – курсов ръководител на студентите 5-ти курс медицина, член на Комисията по качество на обучението в Медицински факултет, Медицински университет – София. От 2013 г. до момента е изпълнителен директор на Александровска болница. Доц. Костадин Ангелов е член на Българското хирургическо дружество, а от 2014 е негов секретар. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на университетските болници за активно лечение в Република България, на Българския лекарски съюз, на European Society for Medical Oncology, International Gastic Cancer Association, International Society of Surgery (ISS) и др. Участвал е в над 40 научни форума - конгреси и конференции по хирургия в България и чужбина, автор и съавтор е на публикации в специализирани медицински списания, съавтор в 2 учебника по хирургия за студенти по медицина, специализанти и млади лекари, научен секретар на сп. "Хирургия". Дисертацията му е на тема "Оптимизиране на оперативното лечение и лимфната дисекция при рака на стомаха". През 2014г. придобива образователна и научна степен "Доктор" и му е присъдена академична длъжност "Доцент".
 • Иван Тодоров

  Иван Тодоров председател на Съвета на директорите на "ДР Щерев" АД и Административен директор в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Иван Тодоров е председател на Съвета на директорите на "ДР Щерев" АД и Мениджър маркетинг в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Болницата е високотехнологично лечебно заведение и пионер в приложението на асистираните репродуктивни технологии и феталната медицина в България. Иван Тодоров е член на Управителния съвет на Българската болнична асоциация. Магистър по здравен мениджмънт и по политически мениджмънт, докторант по политически науки към СУ "Св. Климент Охридски". През 2012 г. е старши проектен консултант по доразработването и внедряването на болнична информационна система Joystick в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Част е от екипа, работещ по развитието на иновативната система за телемедицина на болницата. През 2017 г. участва във внедряването на изкуствен интелект Darvin AI чрез чатбот за автоматично записване на часове през Facebook Messenger, Viber и чат канал на http://shterevhospital.com/. Ръководи екипа по внедряването на иновативна система за CMS и персонализиран дигитален маркетинг на интернет страницата на Медицински комплекс "Д-р Щерев" чрез платформата Sitefinity на Progress.
 • Д-р Румяна Вълкова

  Д-р Румяна Вълкова Началник "Спешно отделение", "МБАЛ - Уни Хоспитал" - Панагюрище

  Доктор Вълкова завършва Медицина през 1997 година. През 2010 година придобива специалност по Спешна медицина. Магистър по "Здравен мениджмънт". Работила е в ЦСМП, ФСМП, Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна" в София, РЗОК-София област като лекар контрольор, Директор на дирекция "Медицински дейности" в РЗИ - София област. По настоящем е началник на Спешно отделение на МБАЛ "Уни Хоспитал"- гр. Панагюрище. Д-р Вълкова е била лектор по "Първа долекарска помощ" към Българския червен кръст. Член на Асоциацията на българските спешни лекари.
 • Доц. Росен Калпачки, д.м.

  Доц. Росен Калпачки, д.м. Началник Клиника по нервни болести, УМБАЛ "Света Анна", гр. София

  Доцент д-р Росен Калпачки е невролог. В момента е Началник на Клиниката по нервни болести в болница "Света Анна" в София и ръководи най-големия специализиран център за лечение на инсулти в България. Член е на Българското дружество по неврология и други български и международни научни организации, секретар е на Българското дружество по епилепсия. Автор е на две монографии, съавтор на три книги в областта на неврологията и общественото здраве, на две издания на учебник за специалисти по спешна медицина и над 80 публикации в български и международни медицински списания.
 • Д-р Мирослав Георгиев

  Д-р Мирослав Георгиев Управител, "Майчин дом-Медицински център"

  Д-р Мирослав Георгиев е специалист психиатър в София с над 20 години опит. Д-р Георгиев е завършил специалности "Психиатрия" и "Социална медицина" през 2008 г. и 2005 г. След своето дипломиране д-р Георгиев работи в Клиника по психиатрия на Александровска болница и в МБАЛНП "Свети Наум" София. Към момента работи като психиатър в МБАЛ Доверие и и е управител на МЦ Майчин дом София. Д-р Георгиев има участие в многобройни национални конгреси и семинари и следдипломно обучение, специалност "публична администрация".
 • Д-р Тихомир Гемеджиев

  Д-р Тихомир Гемеджиев Началник на отделение за хирургия на млечната жлеза, ПСАГБАЛ "Света София", София

  Д-р Тихимир Гемеджиев завършва Медицински университет София през 1994 г. по специалността "Акушерство и гинекология", през 2000 г. специализира "Мамология". Вече 18 години трупа опит в лечението на заболявания на млечните жлези. Притежава и магистратура по Здравен мениджмънт. След своето дипломиране д-р Гемеджиев започва работа в клиниката по хирургия на млечната жлеза в ПСАГБАЛ "Света София", София. Към момента е началник на отделението и е част от екипа специалисти на МЦ Торакс София.
 • Людмила Зафирова

  Людмила Зафирова Управител, "Интер Бизнес 91" ЕООД, София

  Людмила Зафирова е родена в Полша. Завършва магистратура по социология във Варшавския университет. През 1991г. основава фирмата "Интер Бизнес 91" в град София. Компанията вече 28 години развива успешна дейност в областта на медицина, представяйки на българския пазар редица световни лидери в производството на медицинска техника, медицинско оборудване и медицински консумативи – водещи фирми от Франция, Германия, Англия, САЩ и Полша. През 2013 година "Интер Бизнес 91" ООД стартира инвестиции и целенасочена дейност в най-съвременната високотехнологична медицинска сфера – телемедицината. В това отношение фирмата е пионер на българския пазар. Така през 2015 година "Интер Бизнес 91" ООД е удостоена с Годишната награда за значими постижения в бизнеса – Категория - Иновации, Раздел – Медицинска индустрия, присъдена от БТПП, Асоциацията на Бизнес-Експертите, Бизнес клуб Лондон и Международната организация за икономика и култура – ІЕС. През м. ноември 2018 година "Интер Бизнес 91" ООД за първи път в света, извън пределите на Полша промотира в софийската СБАЛАГ "Майчин дом" ЕАД иновативния, високотехнологичен продукт на телемедицината - "БРАСТЕР ПРО" – предназначен за бърз, най-ранен, надежден и евтин скрининг на рак на гърдата. Към настоящия момент "БРАСТЕР ПРО" е единствен по рода си, без аналог в света.
 • Д-р Николай Андреев

  Д-р Николай Андреев Началник отделение "Трансфузионна хематология", УМБАЛ "Света Анна", гр. София

  Д-р Николай Андреев, др е началник отделение по Трансфузионна хематология в УМБАЛ "Света Анна", гр. София. Завършва медицинското си образование през 1980 г. в Медицинска Академия , гр. София. През 1984 г. придобива специалност "Трансфузионна хематология", а през 2007 г. - следдипломна квалификация по "Здравен мениджмънт". Специализирал е в Швейцария. През 2018 г. успешно защитава дисертационен труд към института по биофизика и биомедицинско инженерство БАН. От март 2015 до юни 2017 е директор на националния център по трансфузионна хематолия. Д-р Андреев е национален консултант по трансфузионна хематология. Член е на дружеството по "Трансфузионна хематология".
 • Проф. д-р Николай Габровски, д.м.н.

  Проф. д-р Николай Габровски, д.м.н. Зам.-директор по лечебната дейност, УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

  Д-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 г. Първоначално работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ "Царица Йоанна". В Клиниката по неврохирургия на болница "Пирогов" е от 1997 г. От 2006 г. е завеждащ на отделението по невроонкология, а през 2008 г. придобива образователна и научна степен доцент по неврохирургия. През 2010 г. е избран за зам. председател на "Българско дружество по неврохирургия". От 2011 г. година насам е началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". От началото на 2011 г. е избран за Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването. През 2014 г. е избран за Професор по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". Проф. Николай Габровски е член на Управителния съвет на Български лекарски съюз от 3 години. От 9 юни 2018 г. проф. Габровски е зам.-председател на съсловната организация. От октомрви месец миналата година оглавява и Бългаско дружество по неврохирургия.
 • Проф. Тодорка Костадинова, д.м.

  Проф. Тодорка Костадинова, д.м. Заместник-ректор по "Международно сътрудничество, акредитация и качество", Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна

  Тодорка Костадинова е професор в Медицински университет – Варна, Факултет "Обществено здравеопазване", катедра "Икономика и управление на здравеопазването". Основните й научни интереси и публикации са в областта на стратегическото управление, социалния и здравен маркетинг, интегрираните грижи, управлението на промяната и риск мениджмънт, управлението на международни проекти и програми, изграждане и управление на екипи, социално предприемачество и иновации. Участвала е в над 180 проекта като изследовател, координатор или ръководител; гост-лектор в Медицински университет - Виена и Университета в Берн. В периода 2009-2010г. проф. Костадинова съчетава академичната си работа с управленски позиции в практиката на национално и международно ниво като Заместник – министър на здравеопазването, член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, координатор за България на Международната мрежа за здраве в Югоизточна Европа и др. Към момента е заместник – ректор по международно сътрудничество, акредитация и качество на Медицински университет – Варна.
 • Йордан Димитров

  Йордан Димитров Oперативен мениджър, Балкански институт по труда и социалната политика

  Йордан Димитров е оперативен мениджър в Балканския институт по труда и социалната политика и съосновател на мобилната платформа за заетост за хора с увреждания – Job Care. В момента той е и мениджър бизнес развитие и комуникации на проект "Supportive Active Ageing through Multimodal coaching" – SAAM, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия. Йордан Димитров е икономист с 20-годишен опит в проекти в социалната сфера. През последните 5 години той работи интензивно по инициативи, свързващи технологиите и социалните иновации. Неговите текущи интереси са в областите на интегрираните социални и здравни услуги, Ambient Assisted Living (AAL) и активното стареене.
 • Мира Ганова

  Мира Ганова Изпълнителен директор, Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

  Мира Ганова е изпълнителен директор на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Доктор е на философските науките от УНСС, специализация - Организация и управление извън сферата на материалното производство. Основен приоритет в портфолиото й е изграждане на здравна система, основана на данни и технологии, които оптимизират процесите в сектора, правят средата предвидима, лесно достъпна, устойчива и ефективна. От 2016 г. до 2018 г. Мира Ганова е ръководител на отдел "Връзки с обществеността" на Български лекарски съюз. В този период е реализирала и участвала в различни инициативи и проекти, свързани с ефикасността и ефективността на българското здравеопазване, което й дава задълбочени познания в сферата. От декември 2018 г. е директор на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Организацията е създадена с цел да развие екосистема в здравеопазването, отворена за частни предприемачи и организации, които могат да създадат добавена стойност на медицинските услуги, посредством въвеждане на нови технологии и иновации. Един от приоритетите й в работата на здравния дигитален клъстера е да развива и подкрепя прилагането на мерки заедно с институциите, университетите, неправителствените организации, с цел насърчаване на предприемачеството и изграждането на капацитет за устойчива и ефективна здравна система.
 • Венета Куйова-Терзиева

  Венета Куйова-Терзиева Mениджър проекти, Джуниър Ачийвмънт България

  Венета Куйова-Терзиева има магистърска и бакалавърска степен по "Политически науки и публична администрация" от Университет "Комплутенсе", Мадрид, Испания. Участва в обмен и прекарва една година от обучението си в университета в Утрехт, Холандия. В последните 5 години се занимава с дизайн и управление на европейски проекти, по-специално по Програма "Еразъм+", като е участвала в създаването на повече от 25 проектни предложения и в управлението и прилагането на повече от 5 проекта. Развива се като обучител по меки умения и прилага методи като Световнo кафене и Points of View Coaching cards. В екипа на JA България отговаря за инициативи и проекти с корпоративни партньори, като също така участва в управлението на международни проекти, сред които е European Entrepreneurship Education NETwork (EE-HUB).
 • Инж. Яко Пилософ

  Инж. Яко Пилософ Председател на борда на директорите на Контракс АД

  Инж. Яко Пилософ е завършил ТУ София специалност "Изчислителна техника" и следдипломна квалификация по "Приложна математика". Работил е в "Технотроника", BBS – Apple Computer IMC и "Контракс" АД. Бил е технически директор и директор развойна дейност във фирмата, а от 2018 година е председател на борда на директорите на "Контракс" АД. Яко Пилософ отговаря за информационната сигурност и защитата на класифицираната информация във фирмата. Има над 34 години стаж по специалността и е участвал в проектирането и изграждането на множество комплексни проекти в областта на информационните и комуникационни технологии. Един от създателите на фамилията здравно-информационни системи Хипократ разпространявана от "Контракс" АД.
 • гл. ас. д-р Полина Михова

  гл. ас. д-р Полина Михова Директор Програмен съвет на Департамент Здравеопазване и социална работа, НБУ

  Полина Михова е възпитаник на Департамент "Медикобиологични науки", НБУ (към днешна дата "Здравеопазване и социална работа") — магистър по Компютърни технологии в биомедицината и асистент по шифър 02.21.10 "Приложение принципите на кибернетиката в различни области на науката — медицина, биокибернетика". От 2005 г. е директор и титулярен преподавател в бакалавърска програма "Естествени науки", модул "Медицинска кибернетика" в НБУ. Завършила е пълният курс на С1SСО академия, избрана за нейно лице през 2005 г., през 2013 завършва Health Information Networking към С1SСО академия и придобива ECDL сертификат № BG 000463 / 8 май 2013 г. Syllabus Version 5.0 : Module Word Processing, Module Spreadsheets, Module Presentation. Полина Михова има редица международни специализации и членува в American Society for Cybernetics и American Telemedicine Association. Има защитен дисертационен труд на тема "Телемедицински функции на Медицинска Информационна Система"; а след него е автор на над 70 научни публикации, съставителство и съавторство на 23 учебни СD диска, автор на 15 нови академични курса, 3 учебника и 2 монографии в съавторство. Научен ръководител на 45 бакалаври и 24 магистри на НБУ. Щатен преподавател и по специализиран едносеместриален курс по компютри - задължителен за всички новоприети студенти на НБУ. Главен асистент към Департамент "Здравеопазване и социална работа" от 2010г. и представител на НБУ за Български Институт по Стандартизация (БИС), като отделно е член към ТК – 57 Информационни и комуникационни технологии на БИС Основните ѝ научни интереси са в областта на Информационните системи в медицината, телемедицината и терминологичната квалификация на медицинския информатик.

Програма


08:30 - 09:00 Регистрация
09:00 - 11:00 ОТКРИВАЩА ДИСКУСИОННА СЕСИЯ: Държавна политика за е-Здравеопазване на национално ниво и съвместимост с европейските стандарти
Модератор: Доц. д-р Костадин Ангелов, д.м., изпълнителен директор, Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ ЕАД
Панелисти:
« 
Мария Габриел, европейски комисар по цифрова икономика и цифрово общество
« Жени Начева, заместник-министър на здравеопазването
« Дан Думитреску, държавен секретар, Министерство на здравеопазването на Румъния
« Йон Галеа, посланик на Румъния в България
« Д-р Кери Томпсън, заместник-ръководител на отдел „е-Здравеопазване, демографски промени и благосъстояние“ към DG CONNECT, Европейска комисия
« Александър Огнянов, експерт, Фондация "Електронно здравеопазване България"
« Инж. Яко Пилософ, председател на борда на директорите на Контракс АД
« Проф. д-р Иван Костов, председател, Фондация „Електронно здравеопазване България“ и изпълнителен директор, Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“
Акценти:
« Добри европейски практики в дигитализацията на здравния сектор
« Европейски перспективи в оперативната съвместимост на здравни данни
« Националната здравна информационна система (НЗИС). Доминиращи компоненти: електронен здравен запис, електронна рецепта и електронно направление
« Необходимост от „комуникация“ между системите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Министерство на здравеопазването и лечебните заведения
« Румънският модел за спешна медицинска помощ. Възможна приложимост в България
11:00 - 11:30 Кафе пауза
11:30 - 12:50 СЕСИЯ 2: Оптимизация на процесите в здравния сектор
Модератор:
Александър Огнянов, директор дирекция „Информационни процеси и сигурност на информацията“, НЗОК
11:30 - 11:50 Включване и интегриране на данните по трансфузионна хематология в Национална информационна система за е-здравеопазване
Д-р Николай Андреев, Д.М., началник отделение по Трансфузионна хематология, УМБАЛ „Света Анна” София АД
11:50 - 12:10 Приложение на изкуствения интелект в онлайн система за записване на часове в Медицински комплекс „Д-р Щерев“
Иван Тодоров, председател на Съвета на директорите на "ДР Щерев" АД и aдминистративен директор в Медицински комплекс "Д-р Щерев"
12:10 - 12:30 Изкуственият интелект (AI) като основен фактор при ранната диагностика на ракови заболявания на млечната жлеза - българския опит
Д-р Мирослав Георгиев, управител, „Майчин дом-Медицински център“, Д-р Тихомир Гемеджиев, началник на отделение за хирургия на млечната жлеза, ПСАГБАЛ „Света София“, София, Людмила Зафирова, управител, „Интер Бизнес 91“ ЕООД, София
12:30 - 12:50 Социални кръгове и технологични решения за здраве, качество на живот и активно стареене  (проект Supportive Active Ageing through Multimodal coaching - SAAM)
Проф. Тодорка Костадинова, д.м., заместник-ректор по „Международно сътрудничество, акредитация и качество“, Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна, Йордан Димитров, оперативен мениджър, Балкански институт по труда и социалната политика
12:50 - 13:50 Обяд
13:50 - 15:10 СЕСИЯ 3: Технологични иновации в условията на модернизирано здравеопазване
Модератор: Иван Тодоров, председател на Съвета на директорите на "ДР Щерев" АД и административен директор в Медицински комплекс "Д-р Щерев"
13:50 - 14:10 Устойчива и ефективна здравна система, основана на данни, технологии и предприемачество
Mира Ганова, изпълнителен директор, Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването, Венета Куйова-Терзиева, мениджър проекти, Джуниър Ачийвмънт България
14:10 - 14:30 3D печатът в неврохирургията
Проф. д-р Николай Габровски, д.м.н., зам.-директор по лечебната дейност, УМБАЛ „Н.И. Пирогов“
14:30 - 14:50 Технологиите по пътя на пациента с инсулт​
Д-р Румяна Вълкова, началник „Спешно отделение“, „МБАЛ - Уни Хоспитал“ – Панагюрище, доц. Росен Калпачки, д.м., началник Клиника по нервни болести, УМБАЛ „Света Анна“, гр. София
14:50 - 15:10  Развитие на онлайн обучителна среда за Електронно здравеопазване и виртуален eHealth център  –  проект на Нов български университет, финансиран от програма Erasum +
Д-р Полина Михова, директор "Програмен съвет на Департамент Здравеопазване и социална работа", Нов български университет
15:10 Закриване


ICT Media си запазва правото да извършва промени по предварителната програма.

Партньори

SOFMEDICA Inter Business Gamma Consult Kontrax DICOTA Medical Manazine Pixel Media New Business ZDRAVE,NET Medical News

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • За допълнителна информация за събитията на ICT Media: ​events.ictmedia@idg.bg,тел: 02/ 461 54 21

  За спонсорства и партньорства: sales@idg.bg

  За счетоводни въпроси: radka.tankova@idg.bg