23 януари 2019, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Вестник „Капитал“ в партньорство с Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании, Българската организация за верификация на лекарствата, Българския фармацевтичен съюз и Health PR планира на 23 януари 2019 г. да организира конференция под надслов "Националната система за верификация на лекарства - гаранция за Вашата сигурност".

От 10 февруари 2019 г. в страните от Европейския съюз ще действа нова система за верификация на лекарствени продукти, изцяло финансирана от фармацевтичния сектор, която предотвратява напълно възможността фалшиви лекарства да навлязат в аптечната мрежа и повишава сигурността и безопасността на пациентите.  В България системата вече функционира и в навечерието на нейното пълно въвеждане е необходимо да се популяризират основните ползи, които тя носи за обществото и гражданите, както и да се обсъдят предизвикателствата от гледна точка на законодателите, изпълнителната власт, регулаторите, индустрията, дистрибуторите, фармацевтите и пациентите.

За участие в събитието ще поканим народните представители от парламентарната здравна комисия, министъра на здравеопазването, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, както и европейските ни партньори от EMVO и пациентските организации.

Вестник "Капитал" близо 15 години следи отблизо процесите във фармацевтичния сектор, като публикува всекидневно и периодично съдържание, годишни анализи, организира дискусионни клубове и конференции с участието на всички заинтересовани страни в сектора.

За нас ще бъде чест да се включите в конференцията с нашите многоуважавани партньори за популяризиране на този толкова важен процес.

Кога и къде:
23 януари 2019, София Хотел Балкан

Лектори

 • Деян Денев

  Деян Денев Изпълнителен директор, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании (ARPharM)

  Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ "Св. Климент Охридски",  експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар.
  Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от 2008 г. до 2013 г.
  Представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. до януари 2015.
  Съпредседател на специалната работна група за Централна и Източна Европа  на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации.
  През 2019 г. Деян Денев е председател на Управителния съвет на Българската организация за верификация на лекарства (БОВЛ).
   
 • маг. фарм. Богдан Кирилов

  маг. фарм. Богдан Кирилов Изпълнителен директор, Изпълнителна агенция по лекарствата

  Завършил е "Фармация" във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София през 2009 г. Придобива и специалност "Обществено здраве и здравен мениджмънт" във Факултет по обществено здраве, Медицински университет - София през 2012 г.
  Член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата.
  Заместник изпълнителен директор на ИАЛ  ноември 2017 г. – август 2018 г. 
   
 • Андреас Уолтър

  Андреас Уолтър Директор, Европейска организация за верификация на лекарствата (EMVO)

  Андреас Уолтър е завършил Aдминистративни науки в Университета в Констанс, Германия. През септември 1993 е назначен на поста Изпълнителен директор "Администрация и финанси" на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA).
   
  През 2011 г. поема ръководството на създадената структура, която гарантира, че членовете на EFPIA изпълняват стриктно изискванията за безопасност на Директивата за фалшифицираните лекарства по най-ефективен начин, чрез създаването на паневропейски модел за верификация на лекарсвените продкти от всички заинтересовани страни (EMVS).
   
  След присъединяването му към Европейската организация за верификация на лекарствата (EMVO) през февруари 2015 г., той е временно оглавяващ организацията с оглед управление на Европейския хъб, който свързва редица национални хранилища на данни и служат като платформа за проверка на автентичността на лекарствата по цялата верига на доставки в EС/EИЗ.
   
 • Проф. Илко Гетов

  Проф. Илко Гетов Председател, Български фармацевтичен съюз

  Проф. Илко Николаев Гетов, д.ф. – завършва фармация през 1988 г., има две специалности за следдипломно обучение, трудов стаж в аптека и болнична аптека. През 1998 г. защитава дисертация за ОНС "доктор", последователно е асистент, главен асистент, доцент и професор във Фармацевтичен факултет на Медицински университет-София. Има специализации в Германия и Италия, член е на български и международни професионални и научни дружества и асоциации. Национален консултант по клинична фармация на МЗ, бил е член на НСЦРЛП. От юни 2013 г. е председател на Български фармацевтичен съюз, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), избран за вицепрезидент за 2016 г. Има над 100 научни публикации, автор и съавтор в учебници и книги. Член на редакционни колегии на 5 международни научни списания.
   
 • Илиана Паунова

  Илиана Паунова Изпълнителен директор, Българска организация за верификация на лекарствата (БОВЛ)

  Илиана Паунова е Изпълнителен директор на Българската организация за верификация на лекарствата (БОВЛ). Сдружението е учредено през април 2016 г. от петте организации, които представляват заинтересованите страни по въвеждането на Директива 2011/62/ЕС в България.
  Преди това тя е била Търговски директор за Адриатическия регион в ГлаксоСмитКлайн (ГСК) и Генерален директор на ГСК за България. Също така през този период тя е била Председател и Заместник-председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM). Повече от 20 години Илиана Паунова работи за развитието на фармацевтичния отрасъл в нашата страна и за въвеждането на иновативни бизнес проекти и програми за корпоративна социална отговорност. Завършила е информатика в УНСС и е специализирала финанси, маркетинг и мениджмънт в INSEAD, Henley Business School, MIT Sloan School of Management и други.
 • Проф. Асена Стоименова

  Проф. Асена Стоименова Член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина)

  Проф. Асена Стоименова е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина). Преди това е била изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата от юли 2014 г. до август 2018.  Проф. Асена Стоименова е била член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Проф. Стоименова е преподавател в катедра "Организация и икономика на фармацията", Фармацевтичен факултет, Медицински университет-София. Специализирала е в областта на организацията на фармацевтичното производство, дистрибуторската и аптечната практика и управлението. През 2007 г. защитава докторант на тема "Проучване на основните промени в лекарствената регулация на България и влиянието им върху достъпа и разпространението на лекарства". Специализира Добра клинична практика в Brookwood International Academy of Healthcare Research. Автор и съавтор на над 100 научни публикации, учебници и монографии в областта на добрите фармацевтични практики, управление на качеството, фармакоикономика, лекарствена употреба и др. Одитор по стандарт ISO 9001. Консултирала разработването и внедряването на над 30 системи за управление на качеството в областта на фармацията. Има дългогодишен професионален опит във фармацевтичната индустрия в сферата на разрешаването на лекарствата за употреба, управление на качеството, лекарствена безопасност, търговия на едро с лекарства и др. Председател на Комисията по качество на Български Фармацевтичен Съюз (2007-2010 г.) В момента е заместник председател на Управителния съвет на Български Фармацевтичен Съюз. Член на делегацията на БФС в PGEU.
 • Кети Цветкова

  Кети Цветкова General Manager, KeVaRo Group EOOD

 • Д-р Станимир Хасърджиев

  Д-р Станимир Хасърджиев Председател на Националната пациентска организация

 • Д-р Кунчо Трифонов

  Д-р Кунчо Трифонов Управител на Health PR

  Д-р Кунчо Трифонов, MD, MBA е специалист в областта на здравеопазването и фармацевтичния сектор с 6 годишен опит като GM на фармацевтичната компания (NV Organon -1997-2003) и повече от 14 години опит като GM на здравната и фармацевтичната сервизна компания (IMS Health - 2003-2017), както и с 6-годишен опит като академичен преподавател - асистент по Вътрешни болести (1991-1997). Компетентностите на д-р К. Трифонов включват, но не се ограничават до управление на комплексни консултантски проекти, обширни анализи на данни, аутсорсинг обслужване на клиенти, управление на кол центрове, консултиране за ефективност на продажбите и подобряване на ефикасността. Д-р К. Трифонов има опит в планирането, организирането и изпълнението на многобройни проекти в областта на цифровото здравеопазване и в детайли в инструментите за цифрова комуникация с HCP за фармацевтичната индустрия (CredoWeb).

Програма


Работна програма

23 януари 2019 г. - София Хотел Балкан 

8.30 ч. Регистрация 

9.00 ч. Официално откриване – д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, Министерство на здравеопазването(п), Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ 

Първи панел
 
09.15 “Общоевропейска система за верификация на лекарствата” - Андреас Уолтър, директор на EMVO
 
09.45 “Национална система за верификация – гарант за сигурността на лекарствата” - Илиана Паунова,
изпълнителен директор на БОВЛ
 
10.00 “Законодателството срещу фалшифицираните лекарства” - д-р Бойко Пенков, заместник-министър
на здравеопазването (п)
 
10.15 „Регулаторни аспекти на сериализацията на лекарствените продукти” - Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата
 
10.30 “Предизвикателствата пред въвеждането на системата в България” - Кети Цветкова, председател на
Българската асоциация на квалифицираните лица
 
10.45 “Как работи системата” - Венелин Димитров, управител на “Софтгруп”
 
11.00 “Системата за верификация – гаранция за сигурността на пациентите” - д-р Станимир Хасърджиев,
председател на Националната пациентска организация
 
Модератор: д-р Кунчо Трифонов, Health PR
 
11.15 – 11.45 Кафе-пауза

Втори панел 

11.45 - 12.45 Панелна дискусия с участниците в конференцията
 

д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването (п)
 
Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата
 
Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ
 
Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании
 
проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз
 
Кети Цветкова, председател на Българската асоциация на квалифицираните лица
 
д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация
 
Модератор: проф. Асена Стоименова, дф, Медицински университет – София
 
12.45 Закриване

Партньори

Pfizer Astra Zeneca Astellas Novo Nordisk Amgen

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • HealthPR:
  events@healthpr.bg
  тел: +359 88 831 3289
  тел: +359 88 651 6705


  Икономедиа:
  event@economedia.bg
  тел: 02/ 4615 451


 • За счетоводни въпроси:
  krasimira.ganchina@economedia.bg
  тел: 02/ 4615 458