Бакхус Вечери: Индийска Вечеря, 28 февруари, Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Гост-готвач: шеф Пракаш Мишра

За първата ни вечеря за 2019 г. решихме да избягаме далеч от мрачното и зимно време навън и да се пренесем в екзотичната и колоритна Индия. За наш гид из необятните вкусове и подправки на тази все още екзотична кухня сме поканили професионалист, чийто живот е не по-малко богат и интересен - шеф Пракаш Мишра.

Пракаш завършва професионалното си обучение в Ню Делхи през 2002 г. и с таланта си достига до позицията главен готвач в някои от водещите хотели в страната, включително Hotel InterContinental в Ню Делхи и Taj Hotel Group в Мумбай. Пътят му го довежда до България, където той се установява и продължава професионалната си кариера. През 2008 г. отваря собствен ресторант "Шафран" и междувременно участва в кулинарни предавания в няколко национални телевизии. За своите 11 години, ресторантът се е разраснал двойно и осигурява храната за редица големи събития като "Международния ден на йогата" и празненствата за Diwali (индийският фестивал на светлината). Шеф Мишра е поканен да приготви и вечерята по случай посещението на индийския президент в България през 2018 г.

На 28 февруари от 19:30 ч. заедно с шеф Пракаш Мишра ще се потопим в екзотиката и богатството на индийската кухня с неговото впечетляващо четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко.

Меню


Салата:

Каче ам ка
Салата от сурово манго, миксирано с айсберг, зелена салата, чери домати, краставица, нар и рукола. Завършена с дресинг от лимонов сок, зехтин и индийски домашен чипс.
* Поднесено с крафт бира Hills

Предястие (поднасят се с ментово чатни, сонт чатни и манго чатни):

Кхомани ало тики
Пълнени картофени кюфтета с кайсия, ядки и прясна мента, сервирано върху канапе от нахут.

Тандури пиле тикка
Обезкостено пилешко бутче, мариновано 8 часа в паста от джинджифил и чесън, цедено мляко и гарам масала, запечено в индийска пещ (тандур), поръсено с чат масала при сервиране.
* Поднесено с крафт бира Hills

Основно ястие (поднася се с папад, маринован лук, домашно чили мармалад и изпечено зелено чили):

Бътър мург масала
Предварително запечено пилешко месо от филе в комбинация с лук, гъст доматен сос, ароматни индийски подправки и сметана, севирано с разтопено индийско масло

Кадай панир
Традиционно индийско сирене, в комбинация с чушки, лук и кадай грейви сос, овкусено с пресен кориандър, куркума и сметана.

Леща Дал Макхни
Черна леща, приготвяна 18 часа, с пресни домати, джинджифил, сметана, масло и касури мети.

Зеленчуково Пулао
Задушен ориз басмати със зеленчуци, шафран, розова вода и индийски подправки.

Бунди райта
Специално приготвена салата от кисело мляко, топчета от нахутено брашно, печен кимион и пресен кориандър.

Малабари парата (индийски хляб)
Вито хлебче от бяло брашно, приготвено с кимион и намазано с масло.
* Поднесено с крафт бира Hills

Десерт:

Иляичи панакота
Млечен десерт с кремообразна текстура, овкусен с кардамон на прах, поднесен върху крамбъл от нахутено брашно и ядки, гарниран със сладко от горски плодове, пюре от манго, ядивно сребърно фолио и свежа мента.
* Поднесено с коктейл Hennessy