4 април 2019, Парк-хотел Стара Загора
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Капитал Градове е платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целта на Срещата на бизнеса в Стара Загора и региона е  да разкаже за проектите, предизвикателствата и успехите, както и да създадем възможност за диалог между активните компани в областта.

Теми на срещата
Какво планира общината за 2019 г. и как това ще повлияе на бизнес климата.
Какво става с индустриалните зони в Стара Загора и Казанлък
Как един град става привлекателен за хората и какво може да направи Стара Загора, за да привлича население
Влиянието на кохезионната политика на Европейския съюз
Чистият въздух, индустрията и бъдещето на региона

Кога и къде
04 април 2019 г., Парк-хотел Стара Загора, ул. Хан Аспарух 50

Регистрацията за събитието е безплатна.

Целеви градове през 2019 г.
Варна - юни
Пловдив - септември
Велико Търново - октомври
Благоевград - ноември

Лектори

 • Живко Тодоров

  Живко Тодоров Кмет на община Стара Загора

  Живко Тодоров е работил като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на Европейския съюз в Община Стара Загора и Областна администрация Стара Загора. Избран е през 2009 г. за народен представител от 27-и Старозагорски избирателен район. Бил е заместник-председател и председател на Комисията по външна политика и отбрана в българския Парламент. От 2009 до 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. На 30 октомври 2011 г. Живко Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загор, а на изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града. Г-н Тодоров завършва ГПЧЕ "Ромен Ролан" с английски и немски език и Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Европеистика".
 • Даниела Коева

  Даниела Коева Зам.-кмет на община Казанлък

  Заема поста на зам.-кмет на Казанлък от 2011г. В момента е с ресор Инфраструктура, строителство и транспорт. През последните години е ръководила няколко проекта, финансирани с европейски фондове. Преди това има опит в частния сектор като счетоводител, консултант поддръжка на софтуер за финансови услуги и строителен инженер. Има магистърски степени по "Промишлено и гражданско строителство" от Университета по архитектура, строителство и геодезия и "Финанси на предприятието" от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Владее английски и малко руски език.
 • Огнян Георгиев

  Огнян Георгиев Редактор, "Капитал"

  Огнян Георгиев е редактор "Икономика" в Капитал. Бил е ръководещ редактор на онлайн съдържанието на "Капитал", както и редактор "Свят". Занимава се отдавна с европейската икономика, еврофондовете и ефектите от тях, регионална политика, индустриални стратегии за регионално развитие.
 • Владимир Спасов

  Владимир Спасов прокурист, "М+С Хидравлик"

  Владимир Валентинов Спасов е прокурист на "М+С Хидравлик" от март 2013г. и е часст от екипа на компанията от 2000г. Заемал е различни позиции като търговски пълномощник, зам. -директор по търговските въпроси, търговски директор и др. Преди това е работил последователно в "Параходство БМФ" като трети помощник-капитан, "Капрони" АД като ОТКК и организатор "пазари:. Завършва ПМГ "Никола Обрешков", град Казанлък със златен медал през 1991г. и ВВМУ "Никола Вапцаров", град Варна, през 1996г, със специалност "Инженер-корабоводител". Има магистърскап степен от Стопанска Академия "Димитър Ценов" гр.Свищов (2002-2004 год.), специалност "Мениджмънт на Търговската дейност". Владее отлично английски и руски език, както и френски и италиански език на много добро ниво. Номиниран за "Мениджър на годината" през 2016, 2017 и 2018 година.
 • Петър Ангелов

  Петър Ангелов Изпълнителен директор, "Стандард Профил България"

  Петър Ангелов е изпълнителен Директор на "Стандард Профил България" от февруари 2008г. Шритежава над 25г. ръководен опит. Заемал е различни мениджърски позиции в "Амилум България", където започва кариерата си, след това е управлявал оперативния бизнес на "Обединена Млечна Компания" и "Алкоа Пакиджинг България". Има дългогодишен експертен опит в създаването на успешни екипи и тяхното управление в международна  среда посредством въвеждане на световно признати стандарти и изграждане на корпоративна култура. Завършил е магистратура в "Национален Технически Университет" в град Одеса със специалност инженер по "Автоматизация на технологични процеси и установки". Владее английски и руски език.
 • Надя Данкинова

  Надя Данкинова Представител на "Фонд за устойчиви градове", изпълнителен директор на ФЛАГ ЕАД

  Надя Данкинова от осем години е изпълнителен директор и член на СД на ФЛАГ – специализиран финансов инструмент за подкрепа на публични инвестиционни проекти, както и изпълнителен директор на дъщерното дружество "Фонд за устойчиво градско развитие" - един от двата градски фонда по инструмента JESSICA за България. Има повече от 20 год. опит в областта на корпоративните финанси и банките, управлението и финансирането на инфраструктурни проекти, регионалното планиране и развитие, както и управлението на европейски проекти и инструменти. Притежава две магистърски степени "Планиране и прогнозиране" и "Финанси", както и специализации за "Управление на европейски проекти" и "Енергийно планиране". От една година е част от екипа на "Фонд за устойчиви градове"- ДЗЗД, което е избрано за управление на два Градски фонда по ОПРР 2014-2020.
 • Петър Ганев

  Петър Ганев старши изследовател в Института за пазарна икономика (ИПИ)

  Интересите му са в областта на развитието и икономическия цикъл, публичните финанси и ролята на държавата, регионалното развитие, свободните пазари и неравенството. Изучава и историята на Австрийската икономическа школа. Ганев е председател на УС на Българската макроикономическа асоциация в периода 2016-2017 г. Автор на множество статии с икономическа тематика. Отговаря за студентските инициативи на ИПИ.
 • Първан Симеонов

  Първан Симеонов Социолог

  Първан Симеонов е изследовател, публицист и граждански активист. Сред основните негови области на интерес са проучването на общественото мнение, политическият анализ, социологията на градските пространства, изследванията за младежта и др. Симеонов преподава политически кампании и изследователски методи в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Изпълнителен директор е на "Галъп интернешънъл", изследовател в Института по социология "Иван Хаджийски", част от клуба на стипендиантите на Фондация "Конрад Аденауер". Основен автор и редактор на годишните книги на "Галъп интернешънъл" - "Политическият процес и обществено мнение в България: Годишен обзор", издания на "Сиела" от 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 и 2018 г.). Съавтор на най-скорошното изследване на българската младеж. Автор на научни публикации за радикалната десница и популизма, в областта на младежките изследвания, градските пространства и др. Автор и на многобройни текстове в медиите.
 • Арх. Виктория Грозева

  Арх. Виктория Грозева Главен архитект, Община Стара Загора

  На тази длъжност е от 2016г. През 2013г. започва работа като главен експерт и участва в подготовка по кандидатстване и управление на проекти с европейско финансиране. От началото на 2014г. е началник отдел "Устройство на територията". Тя е възпитаник на ПМГ "Гео Милев" в гр. Стара Загора. Висшето си образование завършва в Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София със специалност "Архитектура". Специализирала е "Архитектурни конструкции". Има богат професионален опит в жилищни, обществени и промишлени сгради.
 • Арх. Белин Моллов

  Арх. Белин Моллов Експерт по устройствено планиране и градско развитие

  Дипломира се като архитект през 1969 г. Работил е 20 години в "Софпроект". Участвал е в работата по устройствени планове на градове в Алжир, Виетнам, Либия и Мозамбик. Бил е директор на Генералния план на София от 1986 до 1990г. След 1990 г. е общински съветник в Столичната община, заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съ-председател на преговорната позиция "Регионална политика" по договора за присъединяване на България към ЕС, съветник в политическия кабинет на Министъра на РРБ. Специализирал е в "Даунинг Колидж" в Кембридж Великобритания; Университета на Южна Каролина, Колумбия – САЩ; Korea International Cooperation Agency (KOICA) – Сеул; Европейския институт по публична администрация в Маастрихт, Холандия; USA World learning institute и др. Участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на "Хартата на градовете".
 • Иван Стефанов

  Иван Стефанов Собственик и главен мениджър, верига магазини "Мондо"

  Роден е през 1974 година. На 30-годишна възраст управлява 50 служители в новосъздадената си компания "Дипол" за дистрибуция на мебели. Няколко години по-късно, следващата му компания, "Мондо", вече притежава 15 магазина в цялата страна и има над 200 служители. За него пътят на успеха е непрекъснато търсене, гъвкавост, стремеж за нови познания и умения, които да предлагат на крайния потребител продукт, кореспондиращ с очакванията им за семеен уют. Личното си време Иван Стефанов посвещава със страст на семейството си, тенис, ски и музика.
 • Арх. Дора Иванова

  Арх. Дора Иванова Основател на фондация "Бузлуджа"

  Завършва архитектура в Техническия Университет в Берлин. Тя основава фондация "Проект Бузлуджа" през 2015 година и ръководи кампанията за опазването на паметника Бузлуджа. Целта на каузата е опазването на паметника като обект на културното наследство и превръщането му във успешна туристическа дестинация. За тази цел в последните 4 години тя организира стотици срещи и десетки обществени събития и насочва медийното внимание към паметника. Арх. Иванова е проектант в немското архитектурно бюро DGI Bauwerk с опит в проектирането на обществени сгради, научно-изследователски сгради, паметници на културата и др.
 • Борислав Бойчев

  Борислав Бойчев Акаунт мениджър "Корпоративни продажби", VIVACOM

  Част от екипа на БТК от 2015г. Завършил е средно образование в Сливен – "Цифрови програмни устройства" през 1998 г. Има магистърска степен като инженер "Телекомуникации" от Бургаски свободен университет (2006г.), както и специализации по "Управление на малък и среден бизнес" от Пловдивски университет. Владее английски и руски език

Програма


Предварителна програма

9:30 - 10:00 Регистрация

10:00 - 10:15 Награждаване на успешни малки и средни бизнеси от класация “Гепард”

10:15 - 11:45
Панел 1: Бъдещето на област Стара Загора, бизнес-климат и идеи за развитие
Модератор: Огнян Георгиев, редактор, Капитал

Акценти:
«Какво планира общината за 2019г. и как това ще повлияе на бизнес климата
«Какво се случва с индустриалните зони в Стара Загора и Казанлък
«Как да се подобри свързаността между двата града
«Как може да се развие политиката за привличане на ивнестиции и работна ръка
«Какво е състоянието на заплатите и обучението в областта
«Какво е влиянието на кохезионната политика на Европейския съюз върху развитието на региона

Панелисти:
Живко Тодоров, Кмет на община Стара Загора 
Даниела Коева, Зам.-кмет на община Казанлък, 
Владимир Спасов, Прокурист, “М+С Хидравлик”
Петър Ангелов, Изпълнителен директор, "Стандард профил България"
Надя Данкинова, Изпълнителен директор, Фонд ФЛАГ
Петър Ганев, Старши изследовател, Институт за пазарна икономика

11:45 - 12:00 Кафе пауза

12:00 - 13:00
Панел 2. Качество на живот и градска среда: основата на конкурентността на един регион.
Модератор:  Първан Симеонов, социолог

Акценти:
« Как се подобрява градската среда
« Какво е състоянието на инфраструктурата
« Какви инвестиции се правят за подобряване на качеството на живот
« Идеи за промяна с цел привличане на работна ръка
« Чистият въздух

Панелисти:
Арх. Виктория Грозева, Главен архитект на Стара Загора
Арх Белин Моллов, Експерт по устройствено планиране и градско развитие
Иван Стефанов, Собственик и главен мениджър, верига магазини "Мондо"
Арх. Дора Иванова, Фондация „Проект Бузлуджа“
Борислав Бойчев, Акаунт мениджър “Корпоративни продажби”, VIVACOM

13:00 - 14:00 Бизнес обяд

Партньори

Vivacom Philip Morris NN Gradus Park Hotel St.Zagora

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Огнян Георгиев, Капитал
  ognyan.georgiev@capital.bg

  Мила Чернева, Капитал
  mila.cherneva@capital.bg