28 май 2019, София хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Вестник „Капитал“ в партньорство с Health PR планира да проведе конференция под надслов "Иновациите в онкологичната терапия – парадигма на настоящето" на 28 май 2019 г.
 
За нас ще бъде чест да се включите в конференцията с нашите уважавани партньори, за да дискутираме важната и сериозна тема за иновациите в онкологичната терапия. 

Кога: 28 май 2019 г. 

Къде: София Хотел Балкан, зала "Средец" 

Лектори

 • Проф. д-р Асен Дудов

  Проф. д-р Асен Дудов Началник на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

  Проф. д-р Асен Дудов е началник на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център и Медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Клиничните му интереси включват: Системна лекарствена терапия на солидните тумори – рак на млечната жлеза, тумори на храносмилателният тракт, рак на простатата, бъбрека и някои други; Подходи за преодоляване на лекарствената резистентност при противотуморни лекарства; Клинични изпитвания от Фаза I до Фаза IV. Биологични, вкл. имуноонкологични и прицелни /таргетни/ терапии на злокачествените тумори. Специализации и квалификации на проф. д-р Дудов: Сейнт Джоунс Колидж Оксфорд, Великобритания; Институт Жул Борде, Белгия; Тораксклиник, Германия; Гюстав Роси, Франция; Институто Ди Тумори, Италия; Сан Франциско Комприхенсив Кансър Сентър, САЩ; Харвард Медикал Скул, САЩ; Масачузетс Дженерал Хоспитал, САЩ; МД Андерсън Кансър Сентър, САЩ. Проф. Дудов членува в следните научни дружества: Председател на Българско онкологично научно дружество(БОНД); Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO); Американско дружество по клинична онкология (ASCO); Европейска организация за изследване и лечение на рака (EORTC); Европейска асоциация за изследване на рака (EACR); Американска асоциация за изследване на рака (AACR); Европейска организация за изследване и лечение на невроендокринни тумори (ENETS). Резюме на проф. Дудов: 2015 г. – до момента Медицински директор и Началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София; 2011-2015 г.  Началник Клиника по Медицинска онкология, УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД; 1990-2011 г. Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания София-град, Медицински онколог(химиотерапевт) – последователно Лекар-ординатор, Завеждащ отделение по химиотерапия, Директор на лечебното заведение, Доцент; 1989-1990 г.  Онкохромозомна лаборатория, Национален онкологичен център, София; 2016-2017 г. Председател на Комисията за оценка на здравните технологии към Министерство на здравеопазването; 2005–2015 г. Член на Онкологичната комисия към I МБАЛ,  гр. София; 2003-2015 г. Член на Онкологичната комисия към IV МБАЛ, гр. София; 2005–2015 г. Член на Онкологичната комисия към V МБАЛ, гр. София; 2013-2015 г. Член на Онкологичната комисия към УМБАЛ "Александровска" ЕАД; 2000 - 2005 г. Член на Онкологичната комисия към II МБАЛ, гр. София; 2007-2012 г. Член на Онкологичната комисия към Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда; 2005 г. до момента Национален консултант по Медицинска онкология; 2003-2010 г. Член на Комисията за скъпоструващо лечение към Министерство на здравеопазването; 2009–2010 г. Член на Комисията по Позитивен лекарствен списък на Р. България към Министерство на здравеопазването с решение на Министерски съвет; 2004–2010 г. Член на Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването;
  Проф. Дудов има 117 публикации в страната и чужбина, от които след хабилитация е автор и/или съавтор на 63 научни труда, както следва: научни статии у нас 43, в западни списания 11(с общ IF 56,152), както и учебни материали (ръководства, сборници и учебници) – 12 броя. Общият брой цитирания на научни трудове е 172, от които на български език са 39, 8 публикации, като съавтор които са цитирани 128 пъти в чуждестранни западни списания с IF, което е отразено в базите данни Scopus и Web Science. Има 93 доклада на научни форуми у нас и в чужбина(с общ IF  23,027). Участвал е  в 5 проекта на онкологична тематика, субсидирани от МОН. Всички проекти са завършили с отлична оценка. Участвал е в разработването на материали за учебната дейност на лекари по хуманна и дентална медицина. Съавтор е на учебник по дентална медицина. Редовен съавтор на учебни книги, в които е приложен мултидисциплинарният подход, по локализации. Председател е на лекарствената комисия на БОНД над 14 години и участва в изработването на Национални стандарти за системно противотуморно лекарствено лечение на рака при възрастни, които бяха приети от НСЦРЛП като официално приети Фармако-терапевтично ръководство по Медицинска онкология. Създател е и ръководител на първият в страната Център за лечение на невроендокринни тумори, Център за противотуморна терапия на стомашния карцином и кастрационно-резистентният рак на простатата. Основател и главен редактор е на "Списание на Българско онкологично научно дружество" от 1990 г. до сега, член е на редакционната колегия на списание "Онкология и радиология" от 1995 г. до сега, член е на редакционната колегия на международното издание "Biotechnology & Equipment".
   
   
   
 • д-р Светлана Ганчева

  д-р Светлана Ганчева Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

 • д-р Антоанета Томова

  д-р Антоанета Томова Комплексен онкологичен център - Пловдив, началник Отделение по Медицинска онкология

  Д-р Антоанета Томова има 31-годишен опит в сферата на химиотерапията и медицинската онкология. Тя е сред най-добрите химиотерапевти у нас, които активно въвеждат най-съвременните техники и методики в своята сфера. Специализирала е в областите медицинска онкология, палиативни грижи, борба с болката, симптоматичен контрол, като над 60 от тях са в чужбина. Тя е главен изследовател в повече от 150 проучвания, свързани с белодробния, колоректалния карцином, рака на гърдата, простатата и на яйчниците. Носител е на приза лекар на годината за 2009 г. на Националната пациентска асоциация - АПОЗ, а също и на почетни дипломи "Лекар, на когото българите вярват". Като лекар е вдъхновение за своите колеги с непрестанния си стремеж да се усъвършенства като специалист и да е в крак с новостите. Като завеждащ насърчава младите колеги в екипа да се развиват постоянно, учи ги дълбоко да съхраняват топлото и човешко отношение към болните.
   
   
 • проф. д-р Галина Куртева

  проф. д-р Галина Куртева Началник на клиника "Медицинска онкология" в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София

  Проф. д-р Галя Куртева е началник на клиника "Медицинска онкология" в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София от 2011 г. до момента. Тя е онколог в клиниката от 1985 г. досега. Преди това е работила като онколог в Института за чужди граждани - София, и ординатор в химиотерапевтичното отделение на Окръжния онкологичен диспансер във Враца. Завършила е медицина в Медицинския университет - София, и е магистър по бизнес администрация. Има специалности по вътрешни болести и онкология, като през 2002 г. защитава докторска степен по онкология. Специализирала е в Онкологичния център Gay`s Hospital в Лондон, Великобритания. Има спечелени множество стипендии за участия в конгреси, курсове и специализация в областта на онкологията. Автор е на две монографии - за лечението на рак на дебелото и правото черво и за диагностика и лечение на аноректални и чревни тумори, както и на учебници и над 200 статии в български и чуждестранни онкологични издания. Член е на Българската асоциация за клинични проучвания, Българската национална асоциация по онкология, Американското общество за клинична онкология, Европейското общество за медицинска онкология, Балканския съвет по онкология и е член на редакторския борд на Европейското списание за медицинска онкология.
   
 • Проф. д-р Ирена Костадинова

  Проф. д-р Ирена Костадинова Началник на Клиника по нуклеарна медицина, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

  Проф. д-р Ирена Костадинова е ръководител на Клиниката по нуклеарна медицина. Има над 250 публикации в български и чуждестранни списания, рационализации и изобретения, участия в национални и международни конгреси. Наградата на МФ-София " К.Чилов" за постижения в научно-преподавателската дейност-2013г, Национален консултан по нуклеарна медицина от 2007г. Специализациите и квалификациите й включват: 1986г. - Клиника по нуклеарна медицина, Университет на Дюселдорф, Германия;   
  1993,1995, 1996г. - Клиника по нуклеарна медицина,Университет на Лондон, Англия; 2007г. - Клиника по нуклеарна медицина, Университет на Барселона, Испания; 2011 - 2012г. - Клиника по нуклеарна медицина, Университет на Цюрих, Швейцария. Член е на следните научни дружества: Българска Асоциация по радиология, зам.- председател; Българско Дружество по нуклеарна медицина, почетен председател; Европейска асоциация по нуклеарна медицина.  
   
 • Д-р Николай Недев

  Д-р Николай Недев Началник Клиника по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център

  Д-р Николай Недев е началник на Клиниката по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център. Неговите клинични интереси включват: Лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT), Развил първата IMRT програма в Нова Зеландия, Стереотактична радиохирургия и радиотерапия, Тумори на глава и шия, Мозъчни тумори, Управление на качеството в лъчелечението. Специализации и квалификации на д-р Недев: 1997 - 2001 Специализант в отделението по Радиационна Онкология в университетската болница на Кейп Таун, Южна Африка; Д-р Недев членува в следните научни дружества: Американската асоциация по терапевтична радиология и онкология (ASTRO), Европейска асоциация по терапевтична радиология и онкология (ESTRO), Австралийска и Новозеландска асоциация за лечение на тумори на глава и шия (ANZHNCS), Медицински съвет на Нова Зеландия (MCNZ), Регулаторната агенция за здравни работници на Австралия (AHPRA), Български лекарски съюз, Кралския Австралийски и Новозеландски Колеж на Радиолозите (RANZCR), Колежът на Радиолозите на Южна Африка - факултет по онкология (FCRadSA). Професионалният му опит: от Февруари 2016 - Специалист по Радиационна Онкология (Лъчелечение) към Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София; 2001 - 2016 Специалист по Радиационна Онкология Болницата в Палмерстън Норт, Нова Зеландия; 2004 - Началник на отделението по Радиационна Онкология Болницата в Палмерстън Норт, Нова Зеландия; 1997 - 2001 Специализант по Радиационна Онкология Groote Schuur Hospital, Кейп Таун, Южна Африка; 1996 - Младши лекар в Отделение по Хематология, отдел по трансплантация на костен мозък, Groote Schuur Hospital, Кайп Таун, Южна Африка; 1995 Лекар първа година - Болница "Грейс", Питърмаритзбург, Южна Африка; 1994 Лекар - практика в село Ситово, Област Силистра, България. 
   
 • Д-р Иван Георгиев

  Д-р Иван Георгиев Специалист лъчетерапевт, Клиника по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център

  Клиничните интереси на д-р Георгиев включват Лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT, VMAT), Лъчелечение с контролиране на дишането (тумори на бял дроб, медиастинум, рак на лявата млечна жлеза, тумори в черен дроб и в близост до диафрагмата и бъбреците), Стереотактична радиохирургия и лъчелечение, Тумори на глава и шия, Мозъчни тумори, Тумори на бял дроб, Онкоурологични заболявания, Онкохематологични заболявания, Лъчелечение при бенигнени заболявания, Брахитерапия с висока и ниска мощност на дозата, Управление на качеството в лъчелечението. 
  Специализациите и квалификаците на д-р Иван Георгиев обхващат:  • 1997 -2002 Специализант лъчелечение в Национален Онкологичен Център, София; • Basic Clinical Radiobiology – ESTRO; • Imaging Methods in Radiation Oncology ESTRO; • Rare tumors in Oncological Practice, European School of Oncology; • Lymphomas and Gastrointestinal Cancers, ESMO-EONS; • Modern Brachytherapy Techniques, GEC - ESTRO; • Breast Cancer and Melanomas, European School of Oncology; • Masterclass of Clinical Oncology, ESMO; • Advances in Breast cancer treatment European School of Oncology; • ESMO, ESTRO, European Cancer Congress, European Hematology Association (EHA) Congresses 2009- 2016;  Д-р Иван Георгиев членува в • Европейска асоциация по терапевтична радиология и онкология (ESTRO); • Европейска асоциация по Медицинска Онкология (ESMO); • Българско научно дружество по Медицинска Онкология; • Български лекарски съюз и  Гилдия на лъчетерапевтите в България при БАР.  Професионален опит:
  Юни  2016 - Специалист Лъчелечение в Клиника по лъчелечение и радиохирургия,  Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София
  2006 - Специалист Лъчелечение към Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, София
  2002 - Специалист Лъчелечение в Клиника по лъчелечение, Национален Онкологичен Център, София/ СБАЛО-ЕАД София 
  1997 -  лекар специализант в Клиника по лъчелечение, Национален Онкологичен Център, София
   
 • д-р Светослав Ценов

  д-р Светослав Ценов Изпълнителен директор за България на Astellas и зам.- председател на УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании ​(ARPharM)

  Д-р Светослав Ценов e изпълнителен директор за България на фармацевтична компания Astellas. Завършил е медицина и финанси, с повече от 12 години опит в областта на фармацевтичната индустрия. Заемал е различни локални и международни позиции в сферата на маркетинг, медицински дейности, връзки с институциите в мултинационални компании.
   
 • Розалина Кулаксъзова

  Розалина Кулаксъзова Директор Дирекция "Лекарствена информация и неинтервенционални проучвания", ИАЛ, представител на България в Комитета за модерни терапии към ЕМА

 • Евгения Александрова

  Евгения Александрова председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели

  Евгения Александрова е дългогодишен пациенски застъпник и консултант в областта на онкологичните заболявания. След успешно проведено лечение на рак на гърдата, основава през 2004 година Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), на която е председател и до днес. АПОЗ е организация, чиито основни ценности са свързани изцяло с добруването на пациентите, а дейнстта й е посветена на разширяването на рамката грижи за тях. Организацията обогатява опита си чрез членство в  множество авторитетни международни мрежи, сред които UICC, ECPC, Europa Donna, Europa Uomo, INCA, Europa Colon и др., като се стреми да пренася и въвежда полезни практики в България. Основни прерогативи в работата на АПОЗ са:    ежедневната работа с пациенти, включително за изследване на техните променящи се потребности; създаване на модели за разширяване на грижите на пациентите и стремеж към въвеждането им в практиката и здравните политики. Заслуга на организацията е въвеждането на Програма за комплексна рехабилитация на пациентки с рак на гърдата, Виктория, както и  Стандарта за немедицинска грижа на пациенти с рак, въвеждащ  психологичната грижа; Работа със здравните институции в България (Министерство на здравеопазването, Парламентарна здравна комисия, НЗОК), специализирани онкологични болници, научни дружества и медии с цел повишаване на общественото разбиране относно нуждите на пациентите с онкологични заболявания и оптимизиране на достъпа им до съвременно и навременно лечение. Г-жа Александрова е автор и съавтор на множество полезни за пациентите публикации и печатни издания, сред които Наръчник за пациентите с онкологични заболявания, периодично преиздаван в последните 8 години. За дейността си е удостоявана с множество престижни награди, сред които Жена на годината (сп. Грация 2008), Златно сърце (БТВ 2003) и 50-то място в класацията на в. Капитал за 100-те най-влиятелни жени в България (2012).
   
   
 • Александър Алексиев

  Александър Алексиев Изпълнителен директор на SAT Health

  Александър Алексиев е изпълнителен директор на SAT Health. Има повече от 12 години опит във фармацевтичния бранш. 10 години е част от една от най-големите анализаторски компании. Дипломира се с технически ориентирано стопанско управление в университета в Щутгарт. Има диплома от стопански факултет на Софийски Университет за бизнес администрация. От 2017 г. развива star up компанията SAT Health. SAT Health е сертифициран доставчик на информация и технологични решения за фармацевтичната индустрия, анализи базирани на данни от реалната клинична практика и пациентски програми.
   
   
 • Деян Денев

  Деян Денев Изпълнителен директор, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании (ARPharM)

  Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ "Св. Климент Охридски",  експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар. Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от 2008 г. до 2013 г. Представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. до януари 2015. Съпредседател на специалната работна група за Централна и Източна Европа  на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации.
  През 2019 г. Деян Денев е председател на Управителния съвет на Българската организация за верификация на лекарства (БОВЛ).
 • Проф. Николай Габровски

  Проф. Николай Габровски Зам. – председател на Българския лекарски съюз

  Проф. Габровски е зам.- директор по лечебната дейност на на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов". Той е национален консултант по неврохирургия към МЗ от 2011г., а от април 2019 г. е главен координатор на експертен борд по неврохирургия. През октомври 2018 г. е избран за председател на Българското дружество по неврохирургия. 
  До януари 2016 г. е бил наблюдател в борда на Европейски мозъчен съвет (European Brain Council) –  координираща неправителствена организация, която работи в тясно сътрудничество с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други отговорни органи по проблемите на заболяванията на мозъка. Проф. Н. Габровски е специализирал многократно е Белгия. Участвал е в десетки курсове в Италия, Малта, Холандия, Белгия, Германия, Великобритания и други. Ръководител, партньор  и участник в европейски и български научни проекти.
   

Програма


Иновациите в онкологичната терапия – парадигма на настоящето

Работна програма

28 май 2019 г., София Хотел Балкан

8.30 ч. Регистрация и кафе

9.00 ч. Официално откриване

Народно събрание
Министерство на здравеопазването
Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата
Български лекарски съюз 
Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании
Национална пациентска организация

Първи панел

Модератор: Проф. д-р Асен Дудов, началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

9.30 ч. Трета и поредна линия химиотерапия при претретирани болни с напреднал рак на дебелото черво - "годините се увеличават" - проф. д-р Асен Дудов, началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център
 
9.45 ч. Авангардни подходи в биологичната прицелна терапия при HER2-позитивни пациентки с рак на млечната жлеза - д-р Светлана Ганчева, Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център
 
10.00 ч. Основа на бъдещето - комбинация на биологична и имунотерапия при пациенти с рак - д-р Антоанета Томова - Комплексен онкологичен център - Пловдив, началник Отделение по Медицинска онкология 

10.15 ч. Напредъкът в персонализираното лечение и предимствата на пълното геномно профилиране при пациенти с рак - проф. д-р Галина Куртева, началник Клиника по Медицинска онкология, УСБАЛО - София 

10.30 ч. Хибридният образен метод ПЕТ-КТ- революция в диагностиката на простатния карцином с възможност за персонализирано лечение - проф. д-р Ирена Костадинова, дмн, Началник Клиника по нуклеарна медицина,  Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център 

10.45 ч. Комбинирани режими - таргетна терапия и радиотерапия, химиотерапия и радиотерапия - д-р Николай Недев, Началник Клиника по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център  

11.00 ч. Съвременна лъчетерапия при туморите на лявата млечна жлеза - клиничен опит на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център – д-р Иван Георгиев, Клиника по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център 

Втори панел

Модератор: Проф. д-р Асен Дудов, началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център 

11.15 ч. – 12.15 ч. Иновациите в онкологичната терапия - дискусия с участниците от първи панел  

12.15 ч. – 12.45 ч.  Кафе-пауза  

Трети панел
 

Модератор: Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании ​(ARPharM)

12.45 ч. Достъп до онкологична терапия - регулация и реимбурсация –  Светослав Ценов, изпълнителен
директор за България на Astellas и зам.- председател на УС на Асоциацията на научноизследователските
фармацевтични компании (ARPharM)

13.00 ч. Лекарства за модерни терапии и някои приложения в онкологията. Регулаторна среда в ЕС – Розалина Кулаксъзова, ИАЛ, директор Дирекция “Лекарствена информация и неинтервенционални проучвания”, представител на България в Комитета за модерни терапии към ЕМА 

13.15 ч. Иновации в немедицинската грижа за онкопациентите - Евгения Александрова, председател на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ)

13.30 ч. Ползи и предизвикателства при системните решения за проследяване на ефективността на терапията в реалната медицинска практика в контекста на новите нормативни изисквания, Александър Алексиев, изпълнителен директор на SAT Health

14.00 ч.  Край на конференцията
 

Партньори

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • HealthPR:
  events@healthpr.bg
  тел: +359 88 831 3289
  тел: +359 88 651 6705

  Икономедиа:
  event@economedia.bg
  тел: 02/ 4615 451
 • За счетоводни въпроси:
  krasimira.ganchina@economedia.bg
  тел: 02/ 4615 458