12 ноември 2019, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За шеста поредна година вестник “Капитал” организира конференция, посветена на здравния сектор и проблемите в здравеопазването в България.

Здравеопазването продължава да бъде един от растящите сектори на икономиката и един от бързо развиващите се от гледна точка на иновации, но и сектор, който среща огромни предизвикателства по пътя към бъдещето.

Как ще се промени здравният модел и какви модели се реализират в чужбина? Какви са политиките на ЕС за стимулиране на иновациите? Как дигитализацията навлиза в здравеопазването? Кои са технологиите, които променят сектора? Какво е бъдещето на медицината? Това са част от въпросите, на които е посветена конференцията на “Капитал” през 2019 г.

Теми в програмата

- Иновации в здравния сектор - Промени в здравния модел и модели от чужди държави
- Дигитално здравеопазване
- Как ЕС насърчава иновациите 
- Болнично здравеопазване

Втори годишни награди за иновации и добри практики в здравния сектор

За втора година в рамките на конференцията ще бъдат връчени годишните награди “Иновации и добри практики в здравния сектор”. Капитал и биофармацевтичната компания АбВи търсят най-добрите примери, които демонстрират иновации и добри практики в здравния сектор в България. До 15 октомври 2019 г. всички желаещи ще могат да кандидатстват със своите проекти. 

Повече информация за конкурса можете да намерите ТУК

Формулярът за кандидатстване може да бъде свален от ТУК

Аудитория
300+ участници, здравни власти, народни представители, министри, представители на регулаторните органи, фармацевтични компании, директори и представители на здравни заведения, лекари, представители на бизнеса, представители на съсловните организации, представители на пациентските организации, представители на международни институции.

Кога и къде
12 ноември 2019, София Хотел Балкан

Цена за ранна регистрация (до 21 октомври): 150 лв. без ДДС
Регистрация след 21 октомври: 200 лв. без ДДС

* На събитието не се допускат лица под 18 години​
 

Лектори

 • Проф. д-р Асен Балтов

  Проф. д-р Асен Балтов Изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

  Проф. Балтов е изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. февруари 2017г. Преди това е началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница. От 1 април 2019 г. е координатор на Експертния съвет по ортопедия и равматология към МЗ. Роден е на 19.09.1966 година в гр. София. През 1984 година завършва 22-ро ЕСПУ "Г. С. Раковски"-гр. София. През 1994 г. завършва Медицински университет-гр. София. Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Работи в спешната болница до месец декември 2006г. От края на 2006 до февруари 2013 година е ординатор в Катедра "Ортопедична травматология и Реконструктивна хирургия" – ВМА.
  Специалист в областта на оперативно лечение на фрактури и изкълчвания на крайниците и таза; на лечение на политравма и посттравматични увреждания на крайниците; ендопротезиране на стави на горен крайник – рамо и лакът. През месец юни 2016 г. продобива степен "професор". Към момента председателства Българската Ортопедо-травматологична асоциация, чийто член е от 1997г. Членува в  EFORT – от 2003 г. 3. ;  AO Алумни Асоциация България – от 2005 г. ; Международна Кюнчер Асоциация – от 2009 г. ; АО Травма България – от 2010 г. ; АО Травма Европа – от 2011г. Участвал е в над 100 международни конгреса и срещи с международно участие.
  Владее руски, френски и английски.
   
 • Д-р Иван Маджаров

  Д-р Иван Маджаров Председател на УС на БЛС

  Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-ят редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г. Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ "Пълмед" в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ "Първомай" ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ "Пловдив" в Пловдив. Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и магистратура по Здравен мениджмънт.
   
 • Проф. Асена Стоименова

  Проф. Асена Стоименова Член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина)

  Проф. Асена Стоименова е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина). Преди това е била изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата от юли 2014 г. до август 2018.  Проф. Асена Стоименова е била член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Проф. Стоименова е преподавател в катедра "Организация и икономика на фармацията", Фармацевтичен факултет, Медицински университет-София. Специализирала е в областта на организацията на фармацевтичното производство, дистрибуторската и аптечната практика и управлението. През 2007 г. защитава докторант на тема "Проучване на основните промени в лекарствената регулация на България и влиянието им върху достъпа и разпространението на лекарства". Специализира Добра клинична практика в Brookwood International Academy of Healthcare Research. Автор и съавтор на над 100 научни публикации, учебници и монографии в областта на добрите фармацевтични практики, управление на качеството, фармакоикономика, лекарствена употреба и др. Одитор по стандарт ISO 9001. Консултирала разработването и внедряването на над 30 системи за управление на качеството в областта на фармацията. Има дългогодишен професионален опит във фармацевтичната индустрия в сферата на разрешаването на лекарствата за употреба, управление на качеството, лекарствена безопасност, търговия на едро с лекарства и др. Председател на Комисията по качество на Български Фармацевтичен Съюз (2007-2010 г.) В момента е заместник председател на Управителния съвет на Български Фармацевтичен Съюз. Член на делегацията на БФС в PGEU.
   
 • Лора Ивчева

  Лора Ивчева Генерален мениджър на Sanofi Genzyme за Централна и Югоизточна Европа

  Лора Ивчева е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Тя ще отговаря за управлението и развитието на бизнес направлението в деветте държави в региона - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, в унисон със заложените цели на компанията. Лора Ивчева има близо 20 години опит в Sanofi. Тя стартира кариерата си в Sanofi като единствен служител в  отдел "Логистика". Скоро след това е промотирана в мениджър на отдела, сформира екип и развива дейността на компанията в това направление. През 2012 г. е пoвишена като директор отдел "Бизнес развитие и подкрепа на продажбите" за Румъния, България и Унгария. През 2015 г. става търговски директор на Sanofi в България, а през 2016 г. е назначена за директор "Търговски операции" за регион Централна и Югоизточна Европа. От началото на годината изпълнява позицията управляващ директор на българския офис на Sanofi, като ще продължи да я съвместява и с новата си функция. Лора Ивчева е завършила Софийския университет "Св. Климент Охридски", омъжена е с две деца.
   
 • Марк Шрайнер

  Марк Шрайнер Изпълнителен директор на Болничната федерация в Берлин, член на Съвета на Германската болнична федерация и председател на комитет по въпроси, свързани с ЕС към Германската болнична федерация

  Марк Шрайнер е изпълнителен директор на Болничната федерация в Берлин, член на Съвета на Германската болнична федерация и председател на нейния комитет по въпроси, свързани с ЕС. Заемал е позицията директор по политиките на ЕС, международните въпроси и здравната икономика в Германската болнична федерация и е консултирал Европейската комисия при изготвянето на актове за изпълнение на трансграничната директива относно европейските референтни мрежи (DIR / 2011/24) в ролята си на национален експерт, посочен от Федералното министерство на здравеопзаването в Германия. Работил е като консултант по въпросите на ЕС в Брюксел. Започва кариерата си в Европейския парламент в Брюксел и в парламента на Рейнланд-Пфалц. Марк Шрайнер е завършил право в Майнц и Шпайер и притежава магистърска степен по европейско право от Университета в Дрезден.
   
   
 • Руслана Тончева

  Руслана Тончева Изпълнителен директор за България на Janssen

  Руслана Тончева е изпълнителен директор за България на Janssen, фармацевтичното подразделение на най-голямата здравна компания в света Johnson&Johnson. Експерт с повече от 15 години опит във фармацевтичния бранш, тя е заемала множество местни и международни мениджърски позиции в мултинационални иновативни фармацевтични компании, преди да оглави екипа на Janssen България. Руслана Тончева завършва икономика в УНСС София и има магистърска степен MBA "General Management" от Rotterdam School of Management, гост лектор е в Webster University Geneva и Американския университет в България.
   
   
 • Д-р Славейко Джамбазов

  Д-р Славейко Джамбазов Управляващ директор, HTA

  Д-р Джамбазов притежава международна експертиза като консултант за здравни политики, управление на мрежи от лечебни заведения, фармацевтично производство, стратегическо планиране и маркетинг. Доктор на науките в областта на оценката на здравните технологии, има МВА от Американския университет и магистратури по медицина и обществено здраве, завършен курс при проф. Портър и проф. Каплан в Harvard Business School за измерване на ползите в здравеопазването. Консултира в областта на оценката на здравните технологии, фармакоикономика, данни от реалния живот, измерване на значими за пациентите резултати.
  Д-р Джамбазов е ангажиран като консултант, член на борд, съветник или инвеститор в множество компании. Преподава здравен мениджмънт и оценка на здравни технологии, съавтор в книги за оценка на здравни технологии и клинични проучвания. От 2017 год. развива активна консултантска дейност в областта на развитие на здравеопазните и осигурителни системи в няколко Африкански държави.
   
 • Д-р Кунчо Трифонов

  Д-р Кунчо Трифонов Управител на Health PR

  Д-р Кунчо Трифонов, MD, MBA е специалист в областта на здравеопазването и фармацевтичния сектор с 6 годишен опит като управител на фармацевтична компания (Органон България -1997-2003) и повече от 14 години опит като управител на компания за услуги в сектор здравеопазване (Ай Ем Ес България – 2003-2017), както и с 6-годишен опит като академичен преподавател – асистент по Вътрешни болести (1991-1997). Компетентностите на д-р К. Трифонов включват, но не се ограничават до управление на комплексни консултантски проекти, обширни анализи на данни, аутсорсинг обслужване на клиенти, консултиране за ефективност на продажбите и подобряване на ефикасността. Д-р К. Трифонов има опит в дигиталното здравеопазване и в детайли в инструментите за цифрова комуникация с HCP за фармацевтичната индустрия.
 • проф. д-р Петко Салчев, дм

  проф. д-р Петко Салчев, дм Директор на дирекция "Класификационни системи, стандарти и иновации" в НЦОЗА

  Завършил висше образование по медицина през 1987 и икономика през 2003 година. От 1989 година до 2011 година е на работа в Катедра "Социална медицина и здравен мениджмънт" към МУ – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент, доцент. В периода 2008-2011 е Ръководител на Катедрата. През 2001 година защитава дисертация на тема "Ролята на общопрактикуващия лекар в България". През 2003 година е избран за доцент, а през 2012 година за професор по социална медицина. 1996-1997 година е бил Директор на РЦЗ – София град. 2001-2003 – Директор на Университетска болница "Царица Йоанна". 2003 -2005 – заместник- министър на здравеопазването. Ноември 2011 година е назначен към секция "Макроикономика" на Института за икономически изследвания към Българска Академия на науките. От 2011 година е Директор на дирекция "Класификационни системи" към НЦОЗА, която през 2015 година е преименувана в Дирекция "Класификационни системи, стандарти и иновации".
 • Деян Денев

  Деян Денев Изпълнителен директор, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании (ARPharM)

  Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ "Св. Климент Охридски",  експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар. Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от 2008 г. до 2013 г.  Представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. до януари 2015. Съпредседател на специалната работна група за Централна и Източна Европа  на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации.
  През 2019 г. Деян Денев е председател на Управителния съвет на Българската организация за верификация на лекарства (БОВЛ).
 • Илиана Паунова

  Илиана Паунова Изпълнителен директор, Българска организация за верификация на лекарствата (БОВЛ)

  Илиана Паунова е Изпълнителен директор на Българската организация за верификация на лекарствата (БОВЛ). Сдружението е учредено през април 2016 г. от петте организации, които представляват заинтересованите страни по въвеждането на Директива 2011/62/ЕС в България.
  Преди това тя е била Търговски директор за Адриатическия регион в ГлаксоСмитКлайн (ГСК) и Генерален директор на ГСК за България. Също така през този период тя е била Председател и Заместник-председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM). Повече от 20 години Илиана Паунова работи за развитието на фармацевтичния отрасъл в нашата страна и за въвеждането на иновативни бизнес проекти и програми за корпоративна социална отговорност. Завършила е информатика в УНСС и е специализирала финанси, маркетинг и мениджмънт в INSEAD, Henley Business School, MIT Sloan School of Management и други.
 • Проф. д-р Асен Дудов

  Проф. д-р Асен Дудов Началник на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

  Проф. д-р Асен Дудов е началник на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център и Медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Клиничните му интереси включват: Системна лекарствена терапия на солидните тумори – рак на млечната жлеза, тумори на храносмилателният тракт, рак на простатата, бъбрека и някои други; Подходи за преодоляване на лекарствената резистентност при противотуморни лекарства; Клинични изпитвания от Фаза I до Фаза IV. Биологични, вкл. имуноонкологични и прицелни /таргетни/ терапии на злокачествените тумори. Специализации и квалификации на проф. д-р Дудов: Сейнт Джоунс Колидж Оксфорд, Великобритания; Институт Жул Борде, Белгия; Тораксклиник, Германия; Гюстав Роси, Франция; Институто Ди Тумори, Италия; Сан Франциско Комприхенсив Кансър Сентър, САЩ; Харвард Медикал Скул, САЩ; Масачузетс Дженерал Хоспитал, САЩ; МД Андерсън Кансър Сентър, САЩ. Проф. Дудов членува в следните научни дружества: Председател на Българско онкологично научно дружество(БОНД); Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO); Американско дружество по клинична онкология (ASCO); Европейска организация за изследване и лечение на рака (EORTC); Европейска асоциация за изследване на рака (EACR); Американска асоциация за изследване на рака (AACR); Европейска организация за изследване и лечение на невроендокринни тумори (ENETS). Резюме на проф. Дудов: 2015 г. – до момента Медицински директор и Началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София; 2011-2015 г.  Началник Клиника по Медицинска онкология, УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД; 1990-2011 г. Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания София-град, Медицински онколог(химиотерапевт) – последователно Лекар-ординатор, Завеждащ отделение по химиотерапия, Директор на лечебното заведение, Доцент; 1989-1990 г.  Онкохромозомна лаборатория, Национален онкологичен център, София; 2016-2017 г. Председател на Комисията за оценка на здравните технологии към Министерство на здравеопазването; 2005–2015 г. Член на Онкологичната комисия към I МБАЛ,  гр. София; 2003-2015 г. Член на Онкологичната комисия към IV МБАЛ, гр. София; 2005–2015 г. Член на Онкологичната комисия към V МБАЛ, гр. София; 2013-2015 г. Член на Онкологичната комисия към УМБАЛ "Александровска" ЕАД; 2000 - 2005 г. Член на Онкологичната комисия към II МБАЛ, гр. София; 2007-2012 г. Член на Онкологичната комисия към Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда; 2005 г. до момента Национален консултант по Медицинска онкология; 2003-2010 г. Член на Комисията за скъпоструващо лечение към Министерство на здравеопазването; 2009–2010 г. Член на Комисията по Позитивен лекарствен списък на Р. България към Министерство на здравеопазването с решение на Министерски съвет; 2004–2010 г. Член на Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването;
  Проф. Дудов има 117 публикации в страната и чужбина, от които след хабилитация е автор и/или съавтор на 63 научни труда, както следва: научни статии у нас 43, в западни списания 11(с общ IF 56,152), както и учебни материали (ръководства, сборници и учебници) – 12 броя. Общият брой цитирания на научни трудове е 172, от които на български език са 39, 8 публикации, като съавтор които са цитирани 128 пъти в чуждестранни западни списания с IF, което е отразено в базите данни Scopus и Web Science. Има 93 доклада на научни форуми у нас и в чужбина(с общ IF  23,027). Участвал е  в 5 проекта на онкологична тематика, субсидирани от МОН. Всички проекти са завършили с отлична оценка. Участвал е в разработването на материали за учебната дейност на лекари по хуманна и дентална медицина. Съавтор е на учебник по дентална медицина. Редовен съавтор на учебни книги, в които е приложен мултидисциплинарният подход, по локализации. Председател е на лекарствената комисия на БОНД над 14 години и участва в изработването на Национални стандарти за системно противотуморно лекарствено лечение на рака при възрастни, които бяха приети от НСЦРЛП като официално приети Фармако-терапевтично ръководство по Медицинска онкология. Създател е и ръководител на първият в страната Център за лечение на невроендокринни тумори, Център за противотуморна терапия на стомашния карцином и кастрационно-резистентният рак на простатата. Основател и главен редактор е на "Списание на Българско онкологично научно дружество" от 1990 г. до сега, член е на редакционната колегия на списание "Онкология и радиология" от 1995 г. до сега, член е на редакционната колегия на международното издание "Biotechnology & Equipment".
 • Проф. д-р Григор Димитров

  Проф. д-р Григор Димитров Главен директор "Осигурителни отношения" в Българската стопанска камара, член на Надзорния съвет на НЗОК

  Проф. д-р Григор Димитров – експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения. Магистър по управление на човешките ресурси. Доктор по икономика. Преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси. Главен директор "Oсигурителни отношения" в Българска стопанска камара. Член е на Надзорния съвет на НЗОК. Притежава дълъг и богат управленски опит в сферата на трудовите и осигурителните отношения, социалното дело и здравеопазването. Бил е зам.-председател на Комитета по труда и социалното дело, зам.-министър на здравеопазването, зам.- началник по икономическите въпроси на Военномедицинска академия. Работил като Главен изпълнителен директор на пенсионноосигурителна и на здравноосигурителна компания. Генерален директор по корпоративно управление в "Дженерали Холдинг" АД. Има многобройни публикации по проблемите на труда, трудовите отношения, пенсионното и здравното осигуряване. Автор на две самостоятелни монографии и учебник по здравно осигуряване. Участвал е в работната група по подготовка на Кодекса за социално осигуряване 2000 г., както и в Консултативния съвет по проблемите на пенсионната реформа постоянно от 2010г.. Член на редколегията на сп. "Проблеми на труда". Отличен с приз ‘‘За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" 2014г. от фондация ’’ Велислав Гаврийски ’’.
   
 • Д-р Красимира Чемишанска

  Д-р Красимира Чемишанска Изпълнителен директор на Aмджен България и председател на УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM)

  Д-р Красимира Чемишанска е изпълнителен директор на Aмджен България oт откриването на филиала на компанията в България. Преди това тя работи на мениджърски позиции в мултинационални иновативни фармацевтични компании като дългогодишен директор "Маркетинг"  и член на борда на директорите на AstraZeneca. Д-р Красимира Чемишанска завършва медицина в Медицинския университет в София и работи като научен сътрудник в областта на клиничната имунология. Следвайки предизвикателствата на своята професионална кариера, тя получава диплома по маркетинг, магистърска степен MBA  "General Management"  от  City University  Seattle и магистърска степен по мениджмънт  от Международното Висше бизнес училище. От 2011 е член на  борда на директорите на AmCham, от 2015 e президент на AmCham. От 2013 е член  и на борда на директорите на ARPharM и Фондация "Junior Achievement". Тя е дългогодишен член на BBLF и лектор в майсторските класове в областта на фармацевтичната индустрия. От 2019 г. е председател на УС на ARPharM.
 • д-р Светослав Ценов

  д-р Светослав Ценов Зам.- председател на УС на ARPharM и директор на Astellas за България

  Д-р Светослав Ценов e изпълнителен директор за България на фармацевтична компания Astellas. Завършил е медицина и финанси, с повече от 12 години опит в областта на фармацевтичната индустрия. Заемал е различни локални и международни позиции в сферата на маркетинг, медицински дейности, връзки с институциите в мултинационални компании.
   
 • Проф. Николай Данчев, дм

  Проф. Николай Данчев, дм Председател на НСЦРЛП

  Завършва хуманна медицина през 1979 г. в гр. София. Защитава дисертация през 1985 г. на тема "Поведенчески и неврохимичен анализ на нови транквилизатори и антидепресанти". Има придобита специалност по "фармакология" 1986 г. и курс по линия на СЗО "рационална фармакотерапия" в Холандия 1999 г. Специализирал е по линия на "Темпус" в Испания, Англия и Италия. 
  Проф. Данчев е преподавател по фармакология за студенти фармацевти от 1985 г. От 1996 г. е доцент, а от 2011 г. професор по фармакология във ФФ на МУ София. Притежава опит в регистрацията на лекарства. Бил е член, заместник-председател и председател на КЛС в ИАЛ. Автор и съавтор на 8 учебника, помагала и монографии за студенти по медицина и фармация, както и на над 140 научни труда, повечето от които в чужбина и цитирани над 400 пъти.
 • д-р Тодор Финков

  д-р Тодор Финков Консултант

 • Д-р Бранимир Радуилов

  Д-р Бранимир Радуилов Консултант по електронно здравеопазване и медицински технологии

  Дипломиран лекар, специалност Обща медицина, магистратура "Здравен мениджмънт", клиничен опит "Педиатрия". Дългогодишен опит в мултинационални компании и собствена структура в областта на клиничните изпитвания.
  Основател и участник в редица дружества в сферата на здравеопазването. Експерт в организирането и оптимизирането на процеси в доболничната помощ. Консултант по електронно здравеопазване и медицински технологии. Автор и съавтор в публикации, свързани с оптимизация на медицинската услуга с помощта на иновации.
  През последните 10 години работи по различни проекти като частен инвеститор, предприемач и консултант. Основни интереси - модернизация, цифровизация и автоматизация на здравеопазването, създаване на нови модели в организацията на здравната помощ, управление на масиви от данни.
   
 • маг. фарм. Богдан Кирилов

  маг. фарм. Богдан Кирилов Изпълнителен директор, Изпълнителна агенция по лекарствата

  Завършил е "Фармация" във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София през 2009 г. Придобива и специалност "Обществено здраве и здравен мениджмънт" във Факултет по обществено здраве, Медицински университет - София през 2012 г. Член на УС на Европейската агенция по лекарствата. Заместник - изпълнителен директор на ИАЛ  ноември 2017 г. – август 2018 г. 
 • Д-р Жизел Бейкър

  Д-р Жизел Бейкър Глобален директор по научните въпроси, Philip Morris International

  Ръководи стратегиите за връзки с научната общност по отношение продуктите с намален риск и отговаря за представянето на научните изследвания на Филип Морис Интернешънъл за продуктите с намален риск пред експертите по обществено здраве и регулаторните органи. Д-р Бейкър има докторска степен по биометрия и епидемология от Медицинския университет на Южна Каролина. Тя ръководи проект по разработване и изпълнение на програма за намаляване на риска от заболявания с оглед научно обосноваване и количествено измерване на риска при продуктите с намален риск в следпазарни условия. Преди това ръководи екипите по биостатистика, управление на клинични данни и моделиране на здравето на населението, които генерират и анализират данни от клинични и следпазарни проучвания, наблюдение на базопасността на продукта и оценка на въздействието върху здравето на населението.
 • Д-р Радослав Мангалджиев

  Д-р Радослав Мангалджиев Началник на Отделение по медицинска онкология, Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ)

  Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по химиотерапия (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинската академия в София през 1996г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.
 • Александър Алексиев

  Александър Алексиев Изпълнителен директор на SAT Health

  Александър Алексиев е изпълнителен директор на SAT Health. Има повече от 12 години опит във фармацевтичния бранш. 10 години е част от една от най-големите анализаторски компании. Дипломира се с технически ориентирано стопанско управление в университета в Щутгарт. Има диплома от стопански факултет на Софийски Университет за бизнес администрация. От 2017 г. развива star up компанията SAT Health. SAT Health е сертифициран доставчик на информация и технологични решения за фармацевтичната индустрия, анализи базирани на данни от реалната клинична практика и пациентски програми.
   
   

   
 • Проф. д-р Здравко Каменов, дмн

  Проф. д-р Здравко Каменов, дмн Началник Клиника по еднокринология, УМБАЛ "Александровска"

 • Д-р Иван Колчаков

  Д-р Иван Колчаков член на ръководството, УМБАЛ "Софиямед"

  Д-р Иван Колчаков завършва Медицински университет- Пловдив. Специализира Анестезиология и реанимация в Медицинска академия София. Магистър по здравен мениджмънт от Медицински университет Пловдив. Д-р Колчаков участва в създаването на едно от първите частни здравни заведения в Пазарджик и е негов управител в началните 4 години от съществуването му. Председател на УС на УМБАЛ "Здраве" Пазарджик при нейното учредяване. Изпълнителен директор на частен здравно-осигурителен фонд "Св. Николай Чудотворец" София. Участник в учредяването на Българска асоциация по медицинско право. Има два мандата като народен представител в 38 и 40 Народно събрание, член на комисиите по Здравеопазване и Труд и социална политика. Областен Управител на Пазарджишка област и Кмет на Община Пазарджик. Като член на УС на Сдружението на общините на РБългария, е бил член на Събранието на представителите на НЗОК.
   
 • адвокат Мария Шаркова

  адвокат Мария Шаркова специалист по медицинско право

  Мария Шаркова е създател и управляващ съдружник в специализираното в областта на медицинското право адвокатско дружество "Шаркова и партньори". Консултира лечебни заведения, НПО и пациенти в областта на здравеопазването и осъществява процесуално представителство по разнообразни дела в тази област. След като завършва право, специализира в САЩ като стипендиант на програма Фулбрайт, както и в много други държави (Франция, Холандия, Испания). Автор е на редица публикации в областта на медицинското право, както и на книгата "Медицинският деликт".

Програма


Работна програма 

8.30 - 9.00 Регистрация  и кафе

9.00  Официално откриване

д-р Даниела Дариткова - председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание (п)
Жени Начева - заместник - министър на здравеопазването (п) 
д-р Иван Маджаров - председател на Български лекарски съюз (БЛС)
проф. Илко Гетов -  председател на Български фармацевтичен съюз (БФС)


Връчване на Втори годишни награди “Иновации и добри практики в здравния сектор”

9.30 - 10.30   Първи панел - "Иновации в здравния сектор - Промени в здравния модел и модели от чужди държави"
 

Модератор: д-р Кунчо Трифонов, управител на HealthPR

Бюджет 2020 - очаквания, надежди и реалности - проф. Григор Димитров, член на Надзорния съвет на НЗОК и гл. директор "Осигурителни отношения" в Българска стопанска камара

Иновации в онкологията - проф. д-р Асен Дудов, началник Клиника по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център

Бъдещето на лекарствата или лекарства на бъдещето - д-р Светослав Ценов, зам.- председател на УС на ARPharM и директор на Astellas за България

Как ЕС насърчава иновациите - Деян Денев, изпълнителен директор на Арфарм

Лекция на победителя в конкурса

Иновации в общата здравна профилактика и осигуряване на задоволителен здравен статус на населението в Германия - Марк Шрайнер, изпълнителен директор на Болничната федерация в Берлин, член на Съвета на Германската болнична федерация и председател на комитет по въпроси, свързани с ЕС, към Германската болнична федерация

Финансиране на здравнопромотивни услуги - проф. д-р Петко Салчев, директор на дирекция “Класификационни системи, стандарти и иновации” в НЦОЗА

Модел за оценка на въздействието върху здравето на населениетод-р Жизел Бейкър Глобален директор по научните въпроси на Philip Morris International

Иновации в диабета - проф. д-р Здравко Каменов, дмн, Началник Клиника по еднокринология, УМБАЛ "Александровска"

10.30 - 11.45 Втори панел - "Иновации в терапията на социалнозначими заболявания"

Модератор: проф. Асена Стоименова, Медицински университет - София

Иновации - ролята на регулатора - маг. фарм. Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата

Иновативни терапии – цена или стойност? - д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Aмджен България и председател на УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM)

Как здравните иновации посрещат високите нужди от нови терапии за пациентите? - Лора Ивчева, управляващ директор на Sanofi България и генерален мениджър на Sanofi Genzyme  за Централна и Югоизточна Европа

Ролята на фармацевтичните иновации в промяната на здравеопазването - Константинос Папагианис, изпълнителен директор на MSD за България 

Подобряване на придържането към терапия на пациентите, базирано на данни от реалната клинична практика и пациентски програми - Александър Алексиев, изпълнителен директор на SAT Health

11.45 - 12.00 Кафе пауза
12.00 - 13.30 Трети панел - "Дигитално здравеопазване"

Модератор: д-р Бранимир Радуилов, консултант по електронно здравеопазване и медицински технологии

„Пациентът на бъдещето: защо познанието е от значение“ - Руслана Тончева, изпълнителен директор за България на Janssen 

Ползите от услугите на Foundation Medicine - изчерпателно геномно профилиране в клиничната практика, д-р Радослав Мангалджиев

Real World Data: принципи и приложение - д-р Славейко Джамбазов, управител на НТА

Новите технологии и безопасността на пациента - адвокат Мария Шаркова

Българската система за верификация на лекарствата след 9.02.2019 г. - Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ

13.30 - 14.30 ч. Обяд

14.30 - 16.00 ч. - Четвърти панел - "Болнично здравеопазване"

Модератор и лектор: д-р Иван Маджаров, председател на БЛС

Успешните болници:

Преструктурирането на УМБАЛСМ "Пирогов" - проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов"

Успешен модел на развитие на частни болници - д-р Иван Колчаковчлен на ръководството на УМБАЛ "Софиямед"

СБАЛПФЗ "Д-р Димитър Граматиков" - Русе - д-р Светослав Дачев, управител

Болниците на бъдещето - д-р Тодор Финков, консултант

Партньори

Abbvie nagradi Astellas Amgen Sanofi Novo Nordisk Pfizer Takeda Janssen MSD Roche Bulfarma bgmvo PMI SAT Health ArPharm

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.