26 септември 2019, Хотел "Рамада Пловдив Тримонциум"
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Капитал Градове е платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целта на Срещата на бизнеса в Пловдив и региона е  да разкаже за проектите, предизвикателствата и успехите, както и да създадем възможност за диалог между активните компани в областта.

Теми на срещата
Какво планира общината, за да подобри бизнес климата
Каква е ролята на кохезионната политика на ЕС в развитието на града
Какво е бъдещето на инфраструктурата
Каква е позицията на бизнеса за пазара на труда и какво му липсва
Чистият въздух, развлеченията или какво е добро качество на живот
Връщат ли се хората в Пловдив и какво липсва на младите хора
 
Кога и къде
26 септември 2019 г., Хотел "Рамада Пловдив Тримонциум"
Събитието е без такса за участие, но изисква задължителна регистрация

Целеви градове през 2019 г.
Велико Търново - октомври
Благоевград - ноември

Лектори

 • Стефан Стоянов

  Стефан Стоянов Заместник - кмет

  Заместник-кмет на Пловдив втори мандат от Ноември 2011 г. През втория си мандат отговаря за образование, бизнес развитие и европейски проекти. Участва активно в разработването и налагането на Тракия икономическа зона като водещо място за международни инвестиции. От 2012 г. работи по създаването на отдел за бизнес развитие в Община Пловдив, който работи активно за привличане и подпомагане на инвеститори в региона. За 7 години отделът пряко участва в откриването на над 5000 нови работни места и в привличането на десетки инвестиции в Пловдив и региона. С екипа си разработва цялостна концепция за популяризиране на града като инвестиционна дестинация и привличане на стратегически инвеститори.
  Участва активно в няколко иновативни образователни реформи като създаването на
  Образователно-индустриален борд, целящ вкарването на бизнеса в професионалното
  образование и стартирането на дуално обучение, ранно кариерно ориентиране и др.
  Прокарва редица образователни реформи като въвеждането на Монтесори педагогика в
  публични детски градини и училища, въвеждането на облачни платформи в образованието чрез G suite и Windows 365 в училищата, програма за иновативни училища, програми за развиване на дуално образование в професионалните гимназии и др.
  В края на 2016 г. е отличен като един от 100-е иноватори за Централна и Източна Европа в престижната класация на Google, Visegrad Fund and Financial Times заради работата си по редица реформи в публичното образование.
 • Инж. Пламен Панчев

  Инж. Пламен Панчев председател на Съвета на директорите на "Сиенит холдинг" АД

  Инж. Пламен Панчев е основателят на Тракия икономическа зона /ТИЗ/. През 2013 г. той
  обединява под този бранд 6-те индустриални зони около Пловдив, втория по големина град в България. През същата година инж. Панчев създава и "Клъстер Тракия икономическа зона". Сдружението подпомага развитието на ТИЗ като привлича инвеститори и предоставя за тях комплексен пакет от услуги. "Тракия икономическа зона" е най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона не само в България, но и в Югоизточна Европа. Тя е успешен модел за публично-частно партньорство. През 2018 г. благодарение на успешното и устойчиво развитие на Тракия икономическа зона град Пловдив влезе в челната тройка в категория "Стратегия по привличане на преки чуждестранни инвестиции" (FDI strategy) в класацията
  Европейски градове на бъдещето 2018/2019 (Top 10 Small European cities of the Future
  2018/2019) на авторитетното британско издание "Файненшъл таймс". Регионът на Пловдив заема почетното 4-то място в същата категория в класацията на световната медия. Инж. Панчев е председател на Съвета на директорите на "Сиенит холдинг" АД, първият частен дивелъпър на индустриални зони в България и лидер в строителното предприемачество и инженеринг. Именно "Сиенит холдинг" стартира през 1996 година изграждането на първата частна индустриална зона в България, която сега е част от "Тракия икономическа зона". В ТИЗ вече работят над 180 български и чужди компании, някои от които световни лидери в своите области. Привлечени са над 2 млрд. евро инвестиции /направени в период от 22 години/ и са разкрити над 30 000 работни места.
 • Здравко Димитров

  Здравко Димитров Областен управител - Пловдив

 • Красен Кръстев

  Красен Кръстев Управител, "Мекалит България"

  Управител на компанията " Мекалит България" от шест години, а от една година - и на "ВЕМ Юръп". И двете компании са производствени, като инвеститорите са съответно немски и китайски компании – майки. Двата завода се намират в ПТЗ Куклен, част от Тракия Икономическа зона, и произвеждат продукти за електро-домакинска техника и автомобилостроене. Кариерата на Красен Кръстев е свързана изключително с индустриалното производство и по-специално - леене на пластмаси под налягане и асемблиране на монтажни групи. Ръководил е няколко проекта, включващи инвестиция "на зелено", като процесът обхваща избора на локация, минава през изграждане на завода, набиране на екипи и успешно стартиране и развитие на планираното производство. Завършил немска езикова гимназия в Пловдив. Има висше икономическо образование -ИУ Варна. Владее немски, английски и италиански език.
 • Надя Данкинова

  Надя Данкинова изпълнителен директор и член на СД на ФЛАГ

  От осем години е изпълнителен директор и член на СД на ФЛАГ – специализиран финансов инструмент за подкрепа на публични инвестиционни проекти, както и изпълнителен директор на дъщерното дружество "Фонд за устойчиво градско развитие" - един от двата градски фонда по инструмента JESSICA за България. Има повече от 20 год. опит в областта на корпоративните финанси и банките, управлението и финансирането на инфраструктурни проекти, регионалното планиране и развитие, както и управлението на европейски проекти и инструменти. Притежава две магистърски степени "Планиране и прогнозиране" и "Финанси", както и специализации за "Управление на европейски проекти" и "Енергийно планиране". Част от от екипа на "Фонд за устойчиви градове"- ДЗЗД, което е избрано за управление на два Градски фонда по ОПРР 2014-2020.
 • Георги Стоев

  Георги Стоев Председател на Trakia Tech

  Макроикономист и председател на Trakia Tech - платформа за дигитална трансформация на финансите и индустрията. Създател на серията регионални профили "Инвестиционна дестинация". Инициатор на Образователно-индустриалния борд и на програмата "Предприемачът като откривател".
 • Юлиян Милев

  Юлиян Милев Вицепрезидент "Финанси" и CFO на TELUS International Europe

  Юлиян Милев отговаря за регионалните финансови операции на компанията в Европа, като от 2017 г. насам е и неин прокурист. Предишният му опит включва четири години на позиция мениджър "Корпоративно и инвестиционно банкиране" в Citibank Европа, 10 години опит в сферата на финансите и сделките по сливания и придобивания, натрупан в Kraft Foods International, където е заемал различни мениджърски позиции в България,
  Англия и Швейцария. Притежава и опит от инвестиционната компания Entrea Capital.
  Завършил е магистратура по Стратегически мениджмънт в Софийски университет "Св.
  Климент Охридски". Има диплома по Бизнес администрация от Американския
  университет в България, както и по Счетоводство и одит от Икономически университет
  Варна. Бил е член на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация.
 • Иван Бондоков

  Иван Бондоков съ-основател на брандовете Limacon Event Center, Limacon Marketing&Strategy и Limacon SalesHub

  Иван Бондоков е съ-основател на брандовете Limacon Event Center, Limacon Marketing&Strategy и Limacon SalesHub. Повече от 3 години той и партньорката му Валентина развиват събитийната и маркетинг среда в Пловдив. За последните няколко години през Limacon Event Center са минали над 5000 души и са организирани над 400 малки и големи събития от различен характер. С другите два бранда Limacon помага на средните бизнеси в града да изграждат и изпълняват персонализирани маркетинг стратегии и да допринасят за привличането на повече потенциални клиенти. След 5 години в Германия и още 9 в София, Иван избира да пренесе своя опит в Пловдив – град, който го привлича с уникалната си атмосфера и безброй възможности за развитие на бизнес и социални идеи.
 • Д-р Светлана Куюмджиева

  Д-р Светлана Куюмджиева Артистичен директор на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

  Работи като артистичен директор на "Пловдив 2019" от 2015 г. Завършила е история на
  изкуството в Националната художествена академия в София и има защитена
  докторска степен в Института по изкуствознание към БАН. Повече от десет години
  управлява изложбената политика на едно от най-реномираните изложбени
  пространства в София. Автор на множество независими проекти. Интересите й са в
  сферата на съвременното изкуство, изкуство в публично пространство, куратор и
  критик с над 15-годишна практика. Изследванията й са върху отношенията между
  изкуство и власт в периода между 50-те и 60-те години в България. Има богат
  практически опит в организацията на изложби, фестивали, събития в публично
  пространство, както и специализации и резиденции в Германия, Австрия, САЩ, Южна
  Корея. Работила е с множество институции и неправителствени организации в
  България и чужбина.
   
 • Ивайло Дернев

  Ивайло Дернев "Котка и мишка"

  Журналист с близо 20 години стаж. Започва работа в регионалния вестник Марица през 2000г.. През 2009г., заедно с Димитър Семков, създават онлайн медията Под тепето, а към момента е  главен редактор на изданието. Двамата издават още портала за култура КАПАНА.БГ, както и единствения онлайн гид за Пловдив- Lost in Plovdiv. Седят зад куп други проекти- първия в града крафт-бирен бар Котка и Мишка в квартал Капана, коуъркинг пространство към него, стаи за гости Mouse House. Издавали са книжни пътеводители за Капана още преди кварталът да се развие, както и за наследството на градоустроителя на Пловдив Йозиф Шнитер. Правят първия в града масов  велофестивал, както и първия фестивал на занаятчийската бира.
 • Росен Христов

  Росен Христов старши мениджър "Корпоративни продажби", Vivacom

  Отговаря за търговските екипи в Южна България, ръководи 9 екипа със 100 души търговски представители. На позицията е от 2015 година. Росен Христов притежава 15 годишен опит в Корпоративните продажби в телеком сектора. Работил и консултирал големи клиенти от корпоративния и публичния сектор. Преди това има 5 годишен опит в сферата на туризма и хотелиерството. Има завършени магистратури по Социална психология и публична администрация в СУ "Св Климент Охридски".
 • Тодор Тодоров

  Тодор Тодоров Редактор, "Капитал"

  Тодор е бизнес редактор в "Капитал", който покрива широк спектър от теми - фондови борси, капиталови пазари, публични компании, управление на личните финанси и свободно време. Редактор на класацията на най-динамичните малки и средни компании "Гепард" и създател на "К50 - най-добрите публични компании в България."

Програма


9:30 - 10:00 ч.
Регистрация

10:00 - 10:15 ч.
Награждаване "Гепард"

10:20 - 11:35 ч.
Панел 1: Инвестиции, инфраструктура и бизнес
Модератор: Георги Стоев, “Тракия Тех”
- Какво планира общината, за да подобри бизнес климата в региона
- Каква е ролята на кохезионната политика на ЕС в развитието на града
- Какво е бъдещето на инфраструктурата и строителството
- Кои са основните големи проекти, които предстоят
- Каква е позицията на бизнеса: какво е състоянието на пазара на труда и какво друго му липсва

Панелисти:
Стефан Стоянов, зам.-кмет на община Пловдив, “Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество”
Пламен Панчев, изпълнителен директор, “Тракия икономическа зона”
Здравко Димитров, областен управител, Пловдив
Красен Кръстев, управител, “Mекалит България”
Надя Данкинова, Представител на "Фонд за устойчиви градове", изпълнителен директор на "ФЛАГМодератор: Тодор Тодоров, редактор, “Капитал”

11:35 - 11:50 ч.
Кафе-пауза

11:50 - 12:05 ч.
Keynote speaker:
Андреас Бейкос, Ръководител на Представителството на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в България
- Кохезионна политика на Европейския съюз и какви инструменти предлага ЕИБ

12:10 - 13:20 ч.
Панел 2: Градска среда/качество на живот/ бъдещето на Пловдив
Модератор: Тодор Тодоров, редактор, “Капитал”
- Чистият въздух, развлеченията или какво е добро качество на живот
- Връщат ли се хората в Пловдив и какво липсва на младите хора
- Как се развива културният живот в града

Панелисти:
Юлиян Милев, Вицепрезидент “Финанси” и CFO, TELUS International Europe
Иван Бондоков, съосновател, Limacon
Светлана Куюмджиева, артистичен директор, фондация "Пловдив 2019"
Ивайло Дернев, главен редактор, “Под тепето”; съосновател, “Котка и мишка”
Росен Христов, старши мениджър “Корпоративни продажби”, Vivacom

13:20 – 14:00 ч.
Работен обяд

Партньори

Vivacom PM EIB Hermes Techno m&bm Plovdiv Plaza

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"
  event@economedia.bg

  Мила Чернева
  mila.cherneva@capital.bg