17 септември - 3 октомври, Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Гост-готвач: Стефан Бенгтссон
Есента идва с пълна сила, но ние сме тук, за да ви дадем един хубав и вкусен повод да не тъжите за лятото, а именно новото издание на Бакхус Вечери! Този път ще пътуваме до далечна Скандинавия, откъдето е и следващият ни гост-готвач - Стефан Бенгтссон. Той е родом от Швеция, но от 10 години живее и работи в България, като днес е директор за България на SAAB, както и председател и основател на Шведско-българската Търговска Палата. В свободното си време Стефан се отдава на една от големите си страсти - готвенето, която той винаги е използвал да събере заедно семейството и приятелите си. За него кулинарията е един от най-добрите начини да съхраним културното си наследство. Именно затова чрез тази вечеря ще дадем старт и на Шведската седмица в България, която ще се проведе между 3-13 октомври и чрез много събития ще ни даде още хиляди причини да обичаме Швеция.

Затова елате с нас на 3 октомври от 19:30 ч., когато заедно със Стефан ще се потопим в магията на шведската кухня с неговото четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.

Меню

❧ Стартер:

Шведски amuse bouche

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Предястие:

Пай с традиционно шведско сирене и гарнитура от нарязан червен лук, сметана и шведски червен хайвер

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Основно ястие:

Rydberg - парчета телешко месо с хрян, сметана и суров жълтък

Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines

❧ Dessert:

Ябълков пай с ванилов сос

Поднесено с дижестив