14 ноември, София хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

През последните 6 години конференция "Банките и бизнесът" на Капитал се утвърди като очаквана и важна среща за участниците от финансовия и банковия сектор и за представители на високо ниво на различни по големина компании.  И тази година индивидуалните презентации ще предложат задълбочени икономически и финансови анализи, а дискусионните панели ще представят тенденциите и приоритетите за развитието на банковия сектор през 2020 г.  По време на събитието водещите банки в България ще разкажат за своите планове за въвеждане на иновации и растеж.
Конференцията предоставя възможности за представители на банките и на бизнеса да обсъдят помежду си важни въпроси, да търсят решения и да помагат на пазара да расте. Събитието предлага програма с ценно съдържание, съчетано с качествено време за нетуъркинг.

Част от темите, които ще дискутираме в програмата:
Банковият сектор през 2020 - приоритети и предизвикателства
Изводите от стрес тестовете на банките
Запазването на ниските лихви - ефектите върху банките и кредитирането
Какви възможности отваря PSD 2 пред банковия сектор и какви са рисковете
Иновации и технологични решения

Кога и къде
14 ноември 2019, София хотел Балкан

Аудитория: 450 + изпълнителни директори и председатели на бордовете на най-големите банки, представители на регулатора, експерти,  експерти, представители на бизнеса, финтех компании, IT компании, консултанти, адвокатски кантори, инвестиционни фондове

Такса за участие: 144 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 13 ноември 2019 г.

Лектори

 • Петър Андронов

  Петър Андронов Председател на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Кънтри мениджър на КВС Груп за България, Председател на УС на ОББ, Главен изпълнителен директор на ОББ

  Петър Андронов е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК през юли 2007 г. През март 2008г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България. След придобиването на ОББ от от белгийската банково-застрахователна група KBC Груп от юни 2017 г. Петър Андронов е избран за главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ОББ. От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. От май 2015 г. е избран за председател на УС на Асоциацията на банките в България. Преди назначението му в СИБАНК, г-н Андронов заема редица позиции както в частния банков сектор, така и в Българската народна банка. От 2002 г. до май 2007 г. е главен директор на управление "Банков надзор" в Българска народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Г-н Андронов е член и на Инвестиционния комитет на БНБ. В периода 2005 – 2007 г. е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. В същия период е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка. Г-н Андронов участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ, указания и др. Петър Андронов има магистърска степен по Финанси и Банково дело от Университета за световно стопанство. От 1995 г. е лектор в УНСС, във Висшето училище по застраховане и финанси и в Нов Български университет / Международен банков институт - преподава дисциплини "Основи на финансите" и "Банково регулиране". Владее английски, немски и руски език.
 • Теодора Петкова

  Теодора Петкова Главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите, Уникредит Булбанк

  Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление "Кредитен риск", а от септември 2015 г. е директор на Международния център в "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране". Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и част от съвета на директорите на Борика АД. Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.
 • Мирослав Вичев

  Мирослав Вичев главен изпълнителен директор, БОРИКА

  Мирослав Вичев е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 25 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител "Приложни системи" в Българска пощенска банка, старши мениджър "Управленско консултиране и ИТ" в Deloitte & Touche, ръководител на "Консултантски отдел" в "Майкрософт България" и консултант по избора на система РИНГС към БНБ, директор "Информационни технологии" в ТБ "Биохим", изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания "ДСК Родина", член на съвета на директорите на "Дружество за касови услуги" и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), зам.главен изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и главен информационен мениджър на банковата група. Завършил е Техническия университет в София.
 • Александър Петров

  Александър Петров партньор, McKinsey & Company

  Александър Петров е партньор в лондонския офис на американската консултантска компания McKinsey & Company и ръководи отдела за управление на риска за цяла Европа. Той помага на клиентите на фирмата с широк обхват от рискове, включително стрес тестове, планиране на финансово възстановяване и анализ на активите. Г-н Петров има голям опит в капиталови пазари, ценообразуване на деривативни инструменти, портфолио мениджмънт, той е член на Американския институт на финансовите анализатори (CFAI) и има докторска степен по финанси от Университета във Виена. Преди кариерата си в McKinsey & Company е натрупал 10-годишен опит в европейски компании, специализирани в структурирани финанси и фиксиран доход. 
 • Филип Генов

  Филип Генов изпълнителен директор, F27, съосновател на Sophia Lab

 • Георги Заманов

  Георги Заманов главен изпълнителен директор, Алианц Банк България

  Георги Заманов e магистър е по икономика и финанси от УНСС и по ядрена физика от СУ "Св. Климент Охридски" . Започва кариерата си като анализатор в БНБ, преминава през ОББ, HVB "Биохим" и Уникредит Булбанк, където е заемал ръководни длъжности в областта на управлението на необслужвани кредити. От 2007 г. последователно е бил член на управителния съвет на UnіCrеdіt Ваnk - Сърбия, където е отговарял за управлението на риска, а след това и на UnіСrеdіt Ваnk в Украйна, отговарящ за корпоративното и инвестиционно банкиране. От януари 2016 г. се присъединява към екипа на Алианц банк - България, като изпълнителен директор. От началото на 2017 г. е главен изпълнителен директор на Алианц банк - България.
 • Горан Ангелов

  Горан Ангелов основател и управител, IBS България, член на FinTech Summit Advisory Board

  Горан Ангелов е основател и управител на Ай Би Ес България (IBS) една от водещите ИТ компании в страната с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция. Текущо IBS изпълнява ключови проекти във водещи банки, свързани с дигиталната трансформация, PSD2 регулацията, модернизирането на инфраструктурата и управлението на информационните активи.
  Горан Ангелов има инженерно образование със специалност автоматизация на производството. Той има повече от 20 години опит в сферата на информационните и комуникационните технологии и участие в редица успешно реализирани мащабни ИТ проекти за бизнеса и публичния сектор.
 • Арно Льоклер

  Арно Льоклер Член на УС и изпълнителен директор в Банка ДСК и Експресбанк Ръководител на направление "Управление на риска" в Банка ДСК

  Арно Льоклер се присъединява към ръководния екип на Банка ДСК през февруари 2019 г. Има богат опит в дъщерните дружества на Групата Societe Generale, където работи от 1996 г. Сред ключовите роли, които е изиграл за финансовата група, е тази на изпълнителен директор на германската Hanseatic Bank, в която френската банка има мажоритарен дял, и CEO на руската Rusfinance Bank, която под ръководството му се изкачва в топ 3 на автомобилно финансиране и топ 5 на потребителското финансиране. Освен във Франция, Германия и Русия, г-н Льоклер имаше ключова роля в България като главен изпълнителен директор на Societe Generale Eкспресбанк от 2014 г. до началото на 2019 г. Арно Льоклер е магистър по "Одит и корпоративни финанси" от университета HEC в Париж, както и в Community of European Management Schools (CEMS). Владее отлично английски и немски език, ползва български и руски.
 • Валентин Михов

  Валентин Михов експерт финансови услуги, мениджмънт консултант, основател на Valor Advisors

Партньори

Jeremie F27 PWC PostBank Borika IBM schonherr

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.