27 февруари, Sofia Event Center, бул. Черни връх 100, София
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Повече информация за събитието можете да намерите в английската версия на уебсайта.

Лектори

 • Владислав Горанов

  Владислав Горанов министър на финансите на Република България

  Възпитаник на Математическата гимназия "Гео Милев",  Плевен. В периода 1994- 1999 г. завършва Стопанската  академия "Димитър Апостолов Ценов" - Свищов, специалност  "Икономика", Магистър по счетоводство и контрол. 
   От 1998 до 2001 г. е специалист Извънбюджетни сметки и фондове, експерт и  директор на дирекция "Финансова политика" към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. През 2001 г. заема длъжността главен експерт в дирекция "Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове" към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 г. е началник на отдел "Социални разходи" към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси.  От месец август 2009 г. до месец април 2013 г. заема поста на заместник-министър на финансите. Народен представител в 42-то Народно събрание, което напуска по собствено желание през месец февруари 2014 година. След това Горанов е назначен за изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка.   От ноември 2014 г. до януари 2017 г. - Министър на финансите на Република България. След кратко отсъствие от м. май 2017 г. отново заема длъжността министър на финансите.
 • Калин Христов

  Калин Христов подуправител, ръководител на управление "Емисионно", и член на Управителния съвет, БНБ

  Калин Христов е подуправител, ръководител на управление "Емисионно", и член на Управителния съвет на Българската народна банка от 23 октомври 2009 г. Избран на 29 юли 2015 г. от 43-тото Народно събрание за втори 6-годишен мандат, считано от 24 октомври 2015 г. Господин Христов е роден в Плевен. Магистър е по макроикономика, "Университет за национално и световно стопанство", гр. София. Автор на множество самостоятелни публикации в страната и чужбина в областта на макроикономиката, паричната политика, паричен съвет, икономически и паричен съюз и въвеждането на еврото в България, както и съавтор в статии и публикации на икономическа и финансова тематика.
 • Делфин Лерой

  Делфин Лерой Цифрово финансиране, Европейска комисия

 • Мирослав Вичев

  Мирослав Вичев Главен изпълнителен директор, БОРИКА

  Мирослав Вичев е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 25 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител "Приложни системи" в Българска пощенска банка, старши мениджър "Управленско консултиране и ИТ" в Deloitte & Touche, ръководител на "Консултантски отдел" в "Майкрософт България" и консултант по избора на система РИНГС към БНБ, директор "Информационни технологии" в ТБ "Биохим", изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания "ДСК Родина", член на съвета на директорите на "Дружество за касови услуги" и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), зам.главен изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и главен информационен мениджър на банковата група. Завършил е Техническия университет в София.
 • Горан Ангелов

  Горан Ангелов основател и управител, IBS България, член на FinTech Summit Advisory Board

  Горан Ангелов е основател и управител на Ай Би Ес България (IBS) една от водещите ИТ компании в страната с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция. Текущо IBS изпълнява ключови проекти във водещи банки, свързани с дигиталната трансформация, PSD2 регулацията, модернизирането на инфраструктурата и управлението на информационните активи. Горан Ангелов има инженерно образование със специалност автоматизация на производството. Той има повече от 20 години опит в сферата на информационните и комуникационните технологии и участие в редица успешно реализирани мащабни ИТ проекти за бизнеса и публичния сектор.
 • Кевин Голдсмит

  Кевин Голдсмит CTO, Onfido

  Kevin Goldsmith has been a developer, software architect, technology manager, and senior technology executive for over 27 years. He is currently the Chief Technology Officer at Onfido in London, a machine learning and computer vision company helping users own their identities on the internet. Formerly, Kevin was the Chief Technology Officer at Avvo; the Vice President of Engineering, Consumer at Spotify; a Director of Engineering at Adobe Systems; and, development lead at Microsoft.
 • Балаш Барна

  Балаш Барна Ръководител Eвропейска експанзия, TransferWise

 • Филип Генов

  Филип Генов изпълнителен директор, F27

 • Красимир Георчев

  Красимир Георчев Директор "Продажби", БОРИКА

  Красимир Георчев е директор на дирекция "Продажби" в БОРИКА. Притежава близо 22 години търговски и управленски опит в международни IT компании. От 1995 до 2000 г. е част от екипа на технологичния гигант IBM, където изгражда и поддържа контактите с ключовите клиенти от банковия и публичния сектор у нас. В периода 2000 – 2009 г., отново в IBM, заема позицията "Мениджър Технологични услуги". От 2009 до 2015 е мениджър "Системна интеграция" първоначално в Siemens IT Solutions България, а при сливането на двете компании, става част от екипа на Atos IT Solutions and Services. Магистър е по "Информационни технологии" към Софийския университет "Климент Охридски".
 • Ваня Манова

  Ваня Манова Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

  Ваня Манова отговоря за развитието и изпълнението на локалната стратегия на Mastercard, включително поддържане растежа на картовите и електронни разплащания и на двата пазара, въвеждане на иновациите и технологичните решения на Mastercard, както и създаване на стабилни партньорства с ключови клиенти, правителствения и публичния сектор. След 20-годишен опит в банковата сфера, Ваня Манова се присъединява към българския екип на Mastercard през 2008 г. като Мениджър връзки с клиенти. През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и работи за позиционирането на Mastercard като стратегически партньор на бизнеса, правителствените институции и регулаторни органи. Също така лансира и подпомага развитието на безконтактните плащания в България и Македония - област, в която Mastercard е безспорен лидер и на двата пазара.
 • Елица Иванова

  Елица Иванова Партньор и Ръководител Финанси, CMS Sofia

 • Цветомир Досков

  Цветомир Досков Главен изпълнителен директор, Сирма Бизнес Конслултинг

  Цветомир Досков има над 20 години професионален опит във финансовите услуги, банки и ИТ компании. В момента е главен изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг (SirmaBC) и член на Управителния съвет на Сирма Груп Холдинг. Той има значителен принос за превръщането на СирмаБК във добре разпознат доставчик на софтуерни решения за банковата индустрия, както и налагане на консултантска дейност и експертиза на Българския пазар. Последните години фокусирано работи върху проектирането, разработването и внедряване на дигитални решения за бизнес потребители и крайни клиенти. Притежава 2 степени "Магистър",  както и множество професионални лицензии и сертификати в сферата на проектното управление и бизнес анализа.
 • Коста Чолаков

  Коста Чолаков Председател на Управителния съвет и изпълнителен директор, ДЗИ

 • Питър Барон

  Питър Барон CEO, TBIF Financial Services (TBI Bank), член на FinTech Summit Advisory Board

  Динамичен и ориентиран към резултатите, Питър Барон е бизнес лидер с богат опит в потребителското банкиране с фокус върху дигиталната трансформация и бизнес развитие. Експерт в разработването на стратегически инициативи в областта на кредитирането, той е посветен на поддържането на репутация, основана на качество, обслужване и безкомпромисна етика. Във времето заема водещи консултантски и инвестиционни роли. За повече от 16 години професионална кариера участва в бордовете на множество мултинационални и местни компании в Обединеното кралство, Русия, Македония, по-късно и в Украйна, където заема позиции като главен изпълнителен директор на VAB Bank и VAB Group, член на TBIF Financial Services BV (TBIF), като успешно управлява трансформацията на корпоративната идентичност и създаването на първия украински финансов супермаркет в областта на финансовите услуги на дребно. От 2012 г. поема поста вицепрезидент "Стратегия" за TBIF, като съветник на управляващия директор по банковите и небанкови операции на групата в Централна и Източна Европа, подпомага 4finance Group S.A. в разработването на банкова стратегия и цели за придобиване. От 2016 г. Питър Барон е управляващ директор на TBIF, а наскоро е назначен за член на Изпълнителния комитет на 4finance Group S.A. Питър има бакалавърска степен по Инвестиции и управление на финансови рискове от Cass Business School, Великобритания.
 • Ираван Хира

  Ираван Хира изпълнителен директор на Selectium, оперираща бизнеса на HPE за България

  Иравaн Хира e член на FinTech Summit Advisory Board. Господин Хира е генерален директор на Hewlett Packard Enterprise в България и на Hewlett Packard Enterprise Глоубъл Деливъри България Център от януари 2009 година. Под ръководството на Ираван Хира, Хюлет-Пакард България е ултимативен лидер в ИТ сектора в страната ни и постига пазарни резултати, които извеждат българското подразделение на компанията на водеща позиция в региона на Източна Европа. През периода Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център става най-големия работодател в ИТ индустрията в България с над 6000 служители и реализиран износ на услуги на стойност от 260 милиона лева само през 2014 г. Г-н Хира работи в Хюлет-Пакард България от създаването на компанията в страната ни през 1998г. и заема различни търговски и управленски позиции. За постигнати високи професионални успехи е отличаван два пъти с членство в "Клуб на победителите" на корпорацията Хюлет-Пакард. Сред приоритетите на г-н Хира са утвърждаването на лидерството на Хюлет-Пакард в България, внедряването на технологични иновации за постигане на устойчив икономически растеж, развитието и популяризирането на корпоративната социална отговорност като важна обществена функция на компаниите и стимулиране на предприемачеството в сферата на високите технологии в страната ни. Заради активната си дейност в тези направления, Ираван Хира е избран за председател на Български форум на бизнес лидерите през 2013 г. Член е на управителния съвет на Джуниър Ачийвмънт България, на Американската търговска камара в България (AmCham), на Експертен съвет към Софийски университет, Консултативен бизнес съвет към ВУЗФ и редица други водещи бизнес и образователни организации в страната. През 2010 г. и 2011 г. е финалист в престижния конкурс "Мениджър на годината"
 • Джакомо Волпи

  Джакомо Волпи Ръководител Банкиране на дребно, УниКредит Булбанк

 • Сергей Пантелеев

  Сергей Пантелеев Управител, Varengold Bank, клон София

  Сергей Пантелеев е управител на клона на германската банка Varengold Bank в София. Професионалният му път включва водещи позиции в най-голямата банка по активи в България, където е бил мениджър "Бизнес развитие" и ръководител на отдел "Финансови институции" в дивизия "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране". Сергей Пантелеев има повече от 12-годишен опит в банковия сектор, като специализира в корпоративно и инвестиционно банкиране, както и в структурирано финансиране. Магистър е по корпоративно и инвестиционно банкиране от университета Бокони в Милано и по МИО от Университета за национално и световно стопанство в София.
 • Юлиян Маслянков

  Юлиян Маслянков главен изпълнителен директор на TBI Info – Business Informatics

  Юлиян Маслянков е главен изпълнителен директор на TBI Info – Business Informatics. Компанията притежава над 17 години опит в технологиите за застрахователната и финансовите индустрии, както и в решенията за управление на бизнеса. Понастоящем TBI Info изпълнява проекти за български и международни фирми с фокус върху ИТ консултирането и внедряването на решения за бизнеса и крайни потребители. Дългогодишен партньор на Vienna Insurance Group и Oracle. Юлиян Маслянков е магистър по "Комуникации и Системи за Сигурност" с утвърден опит в бизнес развитието, планирането и управлението на бизнес процеси и оперативен мениджмънт. От 2016 е съосновател и на стартиращата компания Skyglyph.
   
 • Иво Василев

  Иво Василев Основател, Изпълнителен директор Reloyalty

 • Радой Стоянов

  Радой Стоянов Мениджър Бизнес развитие и дигитални решения, BULPROS

 • Даниел Томов

  Даниел Томов Партньор и съосновател, Eleven Ventures

 • Валери Вълчев

  Валери Вълчев Председател на Българската финтех асоциация

 • Калин Желев

  Калин Желев управител на УниКредит Застрахователен Брокер

  Калин Желев е управител на УниКредит Застрахователен Брокер в България от 2009 година. Той има повече от 25 години опит в застрахователния бизнес. През това време той е заемал експертни и ръководни позиции в редица застрахователи и застрахователни брокери -  ЗПАД България, ДЗИ-Общо застраховане, Общинска Застрахователна Компания  АД, Марш и ЗК Уника   . Калин има задълбочен интерес във всички страни на застрахователния процес, иновациите, клиентското преживяване и бъдещото развитие на сектора. Калин Желев има финансово образование от Университета за национално и световно стопанство(УНСС).
   
 • Косма Космин

  Косма Космин Съосновател и изпълнителен директор, Finqware

 • Владимир Махнев

  Владимир Махнев Дигитален директор, Райфайзенбанк България

 • Ростислав Гьонков

  Ростислав Гьонков Бизнес консултант за Централна и Източна Европа, Experian

 • Едуард Цветанов

  Едуард Цветанов Представител на Revolut и член на SophiaLab

  Едуард Цветанов е местният представител на британския финтех феномен Revolut и член на SophiaLab, където отговаря за "Мобилно банкиране". В рамките на по-малко от година Revolut компанията привлича над 120 000 потребители в България и така местният пазар се нарежда сред най-бързо развиващите се в Европа. Едуард има над 8 години опит в управлението на международни проекти и кампании, като досега е работил във Великобритания, Белгия, Бразилия и България.
 • Антон Герунов

  Антон Герунов Оперативен директор, ЛогСентинел

  Антон Герунов е експерт в областта на анализа на данни, защитата на личните данни, управление на риска и бизнес моделиране. Има над 10 години опит в частния и публичния сектор. Работил е като бизнес консултант и ръководител проекти за международни компании в Холандия, Англия, САЩ и Саудитска Арабия. Бил е съветник в Министерския съвет и е ръководил планирането и изпълнението на проекти и програми в сферата на електронното управление. Участвал е в изготвянето на законодателни промени в Закона за електронното управление, Закона за електронната идентификация и Закона за достъп до обществена информация. Ръководител е на националната инициатива за Отворени данни за периода 2014-2017 г. Антон Герунов има защитен докторат и е доцент по управление на риска в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на над 30 статии в международни и национални научни издания, три монографии и редица доклади на конференции в областта на моделирането и анализа. В момента е оперативен директор на ЛогСентинел – иновативна ИТ компания в областта на информационната сигурност, използваща блокчейн технологии.
 • Тодор Брешков

  Тодор Брешков съосновател и управляващ партньор, LAUNCHub

 • Жозе Салойо

  Жозе Салойо управител на БНП Париба Лични Финанси, България

  Жозе Салойо е управител на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А., клон България. Той има над 18 годишен опит в областта на потребителското кредитиране, като цялата му кариера е свързана с водещата компания за потребителско кредитиране в Европа BNP Paribas Personal Finance, част от BNP Paribas Group. Преди да заеме позицията си в България, в продължение на 4 години г-н Салойо e главен оперативен директор на BNP Paribas Personal Finance за Централна и Източна Европа. На тази позиция той отговаря за Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Австрия. Сред отговорностите му са оптимизация на оперативните процеси при отпускането на потребителски кредити, следпродажбеното обслужване, събиране, управление на изнесени услуги и други. Той координира ключови проекти за развитието на компанията в страните от региона в областта на информационните технологии, обслужването на клиенти и т.н. В периода 2010 г. – 2014 г. Жозе Салойо е регионален директор по управление на риска за Полша, Украйна, Китай, Турция, Сърбия, Мароко, Тунис и Алжир. На тази позиция той отговаря за политиките по отношение на риска при потребителското кредитиране, разработване на модели за развитието на пазарите и за провизирането на активи. Преди да заеме регионалната позиция, Жозе Салойо в продължение на три години отговаря за управлението на риска в Румъния. Управителят на БНП Париба Лични Финанси, България е завършил престижния парижки университет "Пиер и Мари Кюри" и е инженер със специалност "Информационни системи". Жозе Салойо владее френски, португалски и английски.
   
 • Калин Радев

  Калин Радев CEO и основател, "Софтуер Груп"

  Г-н Калин Радев е CEO и основател на "Софтуер Груп". Той има повече от 20 години професионален опит в информационните технологии, от които 15 години в сферата на подобряване достъпа до финансови услуги, банковия и микрофинансиращия сектор. Г-н Радев има богат международен опит в ръководенето на стратегически проекти в Европа, Африка, Азия и Пасифик, както и Латинска Америка. Неговите знания и умения са използвани в над 100 проекта по целия свят, включващи разработването на ИТ стратегии и проектирането на софтуерни решения, които ускоряват достъпа до финансови услуги и увеличават ефективността на институциите. Г-н Радев е председател на Индийско-българската бизнес камара, както и член на борда на директорите на Центъра за микрофинансиране (MFC) и Ендевър България.
   
 • Иван Хаджов

  Иван Хаджов Мениджър бизнес развитие, Mastercard

 • Марк Фъргюсън

  Марк Фъргюсън Ръководител бизнес развитие във FintechOS

Програма


Партньори

Jeremie raiffeisen mastercard unicredit ibs borica sirma bulpros cms botanica dais tbiinfo varengold experian bnp HP TBI Samsung knox TP Fintech

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.