28 ноември 2019, Sofia Event Center
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

EY CFO Forum 2019
Трансформация на финансовата функция 


Във времена на безпрецедентни промени на всички нива, днес финансовите директори са изправени пред огромен набор от предизвикателства – нови и мащабни, различни от всеки друг период в съвременната бизнес история. Увеличаващите се рискове, свързаността и променливостта на пазарите и бързото развитие на технологиите оказват силен натиск върху финансовите лидери. Очакванията към финансовите директори са те да поведат промяната в своите организации, да трансформират и адаптират финансовата функция към изискванията на дигиталната ера, и да осъвременят начините за създаване на стойност. А трансформацията изисква не само традиционни финансови умения, но и по-стратегически отговорности и знание за пазара.

В опит да подкрепим финансовите директори в тези динамични времена, EY и Капитал се обединяват, за да обновят Форума на финансовите директори като платформа на финансовите професионалисти в България. С история от пет издания в миналото, Форумът на финансовите директори се завръща със силна програма, важни теми и идеи, които ще събудят интереса на професионалистите от финансовата общност.

Теми в програмата:
- Силите и тенденциите, които променят професията на финансовия директор
- Как компаниите в България напредват в процеса на дигитална трансформация
- Промяната, която носи подхода Beyond budgeting
- Управление на стойността посредством блокчейн
- Преобразуване на финансите чрез дигитални решения
- Как една растяща организация изгражда финансова функция
- Какво е необходимо, за да стигнеш до върха на финансовата професия?

Лектори

 • Николай Гърнев

  Николай Гърнев Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Северна Македония, Албания и Косово

  Николай Гърнев е управляващ съдружник на EY за България, С. Македония, Албания и Косово. Той е и ръководител управление на риска за региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA) в EY. Има повече от 20 години опит в работата с международни и местни клиенти в редица страни в Югоизточна Европа. Неговите области на експертиза включват финансови консултации и сделки в редица сектори, предимно банковия, застрахователния, недвижимите имоти и енергетиката. Гърнев има магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство в София. Той е член на Британската асоциация на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) и на Института на дипломираните експерт- счетоводители (ИДЕС) в България.
 • Биарте Богнес

  Биарте Богнес председател на институт Beyond budgeting

  Биарте има дълга международна кариера в областта на финансите и на човешките ресурси. Пионер в движението Beyond Budgeting, той ръководи прилагането на Beyond Budgeting в "Екуинор" (преди Статоил), най-голямата фирма в скандинавските страни. Биарте ръководи подобна инициатива в Бореалис в средата на деветдесетте години –една от фирмите, които вдъхновяват модела Beyond Budgeting. Компанията осъзанва, че традиционните лидерски и управленски практики вече не работят в днешните компетентни организации, действащи в бизнес среди по-сложни, динамични и непредсказуеми от всякога. Затова Екуинор внедрява иновативни алтернативи на традиционното управление, като премахване на традиционните бюджети и управление на базата на календара в полза на по-децентрализирани, гъвкави и човешки процеси. Биарте е Председател на Кръгла маса Beyond Budgeting (BBКМ). Той е популярен лектор в международните бизнес среди и е носител на наградата Harvard Business Review/McKinsey Management Innovation. Биарте е и автор на книгата "Beyond Budgeting –Отключване на потенциала на изпълнението", където той пише за своето дълго почти двадесет и пет години Beyond Budgeting пътуване.
 • Анелия Гикинска

  Анелия Гикинска Ръководител, подобряване и трансформацията на процесите, Coca-Cola Hellenic Bottling Company

  В Кока Кола Хеленик съм част от трансформацията на Финансовата фукция, която през последните години се измени драстично. Започнахме с централизирането на счетоводни процеси в център за услуги, което ни позволи да преминем към автоматизация на процесите. Имплементирахме роботикс и изкуствен интелект в счетоводството, автоматизирахме много от процесите по време на месечно приключване от осчетоводяване на фактура до възстановяване на международен ДДС. И това е само началото.
 • Димитър Деков

  Димитър Деков Основател и Изпълнителен директор на БИ АЙ

  "Моята роля е да помагам на организациите да подобрят процесите си по вземане на решения на всички нива. Вече повече от десетилетие, предавам моята страст към анализа и промяната на много компании. Моите клиенти са изключително успешни глобални компании в областта на финансовите услуги, медицинските изделия и фармацевтиката, производството и ритейла. Това, което ни обединява, е желанието да станем по-добри всеки ден"
 • Петър Бозаджиев

  Петър Бозаджиев изпълнителен директор на групата Монбат, член на Съвета на директорите на Монбат АД

  Петър Бозаджиев е изпълнителен директор на икономическа група Монбат и член на Съвета на директорите на Монбат АД. В това си качество той активно участва в развитието и устойчивия растеж на групата. Непосредствено преди тази позиция г-н Бозаджиев е финансов директор на Монбат в продължение на пет години, както и програмен мениджър на програмата за дългосрочна оптимизация и усъвършенстване в групата. Г-н Бозаджиев е също и управител на Monbat Holding GmbH – дружеството, в което е структуриран литиево-йонният бизнес сегмент на Монбат. Петър Бозаджиев има дългогодишен опит в корпоративния мениджмънт и бизнес трансформации, които са били негова основна сфера на дейност като старши мениджър в PwC Consulting, IBM Global Business Services и KPMG Operational Restructuring.
 • Виктор Спириев

  Виктор Спириев Групов финансов директор на Монбат АД

  Виктор Спириев заема позицията на групов финансов директор на групата Монбат. Г-н Спириев продължава процеса на разгръщане и модернизиране на финансовата функция в контекста на непрекъснат растеж на групата и продължаващо усъвършенстване на отчетността към инвестиционната общност на Монбат. Отговорностите му като част от финансовия екип на Монбат, Приста Ойл като старши одитор в PriceWaterhouseCooper до момента са включвали бизнес планиране, управленска отчетност и мениджмънт рипортинг, краткосрочно и дългосрочно структуриране, планиране и управление на финансови ресурси, управление и финансово контролиране на бизнес процеси.
 • Лаиик Шабир

  Лаиик Шабир Старши мениджър, Глобална блокчейн сигурност & Банкови застрахователни капиталови пазари за Европа, Близкия Изток, Индия и Африка, EY

  Лаиик има десет годишен опит в областта на одита на редица банкови клиенти. Присъединява се към EY по време на периода на рецесия и така "прехода" (вътре в EY или посредством клиенти) съставлява голяма част от професионалната му кариера. Лаиик има богат опит с сферата на: блокчейн сигурността, използвайки блокчейн анализатор за обществени или частни мрежи; разработване на нови идеи за по-добри начини на одит и иновации. Той е ангажиран в множество проекти и стратегии, свързани с пазарите в Европа, Близкия Изток, Индия и Африка с оглед разпространението на методологията по целия свят.

Програма


9:00 – 9:30 Регистрация

9:30 – 10:00 Силите и тенденциите, които променят професията на финансовия директор
Въведение от Николай Гърнев, управляващ партньор, EY Bulgaria
Гласуване на живо – Как компаниите в България напредват с дигиталната трансформация?

10:00 - 11:00 Beyond budgeting – гъвкав модел за управление за нов бизнес и нови хора
Бярте Богснес , Председател на Beyond budgeting institute и старши съветник Performance Framework в Equinor
*Презентацията ще бъде на английски език.

11:00 -11:20 Кафе пауза

11:20 - 12:00 T
ехнологиите, които променят финансовата функция
Управление на стойността посредством блокчейн
Лаик Шабир, старши мениджър, Глобална Блокчейн група на EY
*Презентацията ще бъде на английски език.

12:00 – 12:30 Дигиталната трансформация на Coca-Cola Hellenic Bottling Company
Анелия Гикинска, ръководител подобряване и трансформация на процесите, Coca-Cola Hellenic Bottling Company

12:30 – 13:10 Обяд

13:10 – 13:30 Data and advanced analytics – the disruption that will transform Finance
Димитър Деков, основател и изпълнителен директор на БИ АЙ

13:30 – 14:00
Какво е необходимо, за да стигнеш до върха на финансовата професия, историята на Виктор Спириев, главен финансов директор на Монбат Груп
Планиране на приемствеността във финансовата функция: Изграждане на екип и възпитаване в дух на лидерство – разговор с Петър Бозаджиев и Виктор Спириев, Монбат

Партньори

ACCA Devin Chucky's glenfiddich seewines

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • За повече информация относно форума можете да се обадите на тел. 02/ 8177 180, 02/ 81 77 100 или да пишете на имйел CFO@bg.ey.com

  Ако проявявате интерес към рекламно позициониране или спонсорство моля свържете се с oтдел "Събития" на event@economedia.bg