5 декември 2019, гр. Банско, Регнум Банско Ски Хотел и СПА, Зала Босфор Регистрацията за събитието е затворена, но можете да дойдете на място
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Регистрацията за събитието е затворена, но можете да дойдете на място гр. Банско, Регнум Банско Ски Хотел и СПА, Зала Босфор

“Капитал Градове” е платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целта на Срещата на бизнеса в Благоевград и региона е да разкаже за проектите, предизвикателствата и успехите, както и да създадем възможност за диалог между активните компании в областта.

Теми на срещата
Състоянието на бизнес климата в региона: инфраструктура и пазар на труда
Ролята на кохезионната политика на ЕС в развитието на града
Туризмът като ключов икономически отрасъл в областта
Бъдещето на ски и спа туризма и какво му липсва, за да e още по-успешен

Кога и къде
5 декември 2019 г., гр. Банско, Регнум Банско Ски Хотел и СПА, Зала Босфор
 
Събитието включва кафе-пауза и работен обяд, като е без такса за участие, но изисква задължителна предварителна регистрация тук.

Лектори

 • Инж. Румен Томов

  Инж. Румен Томов Кмет на община Благоевград

 • Тодор Тодоров

  Тодор Тодоров оперативен директор, Американски университет в България

  Лидер с визия, квалифициран и силно мотивиран експерт, ориентиран към постигането на крайни цели, Тодор Тодоров притежава богат опит в разработването и въвеждането на стратегии, концепции и политики. Инженер с широки познания, базирани върху практическа работа в различни сфери на бизнеса с фокус върху оперативните дейности, включително и в международна среда. Г-н Тодоров притежава експертиза в сферите на средното и висшето образование, управление на инфраструктурни проекти и договори. Завършил е Националния военен университет "Васил Левски" и Военна академия "Г. С. Раковски". Професионалният му опит включва работа за български и международни организации, сред които Министерство на отбраната, Обединените нации, Техномаркет, ING, PricewaterhouseCoopers, Сенсата Технолоджис и Англо-Американското училище в София.
 • Люпчо Христов

  Люпчо Христов оперативен директор, Клеврет

  През 2010 завършва природоматематическия факултет на Югозападен Университет "Неофит Рилски" специалност Информатика. След успешна кариера в IT средите в София се мести в Благоевград и основава Клеврет, IT компания за outsourcing. Клеврет се позиционира като устойчив и доверен технологичен партньор на различни дигитални агенции от Великобритания, САЩ и Дубай. Локалните клиенти и партньори включват водещи имена като Американския университет в България, Лев Инс, както и големи софтуерни компании. Люпчо заема позицията на Оперативен директор на Клеврет от 2016 г. През 2017г. се явява като инвеститор в стартъп компанията Iconcrafts. През 2018г. започва инициативата "Клеврет Обучение", която има за цел да надгражда формалното IT обучение и да помага за преквалификацията на желаещи да се реализират в IT сектора. През 2019г. Клеврет става първият сертифициран Umbraco партньор в България, както и Microsoft silver партньор."
 • Росен Христов

  Росен Христов старши мениджър "Корпоративни продажби", Vivacom

  Отговаря за търговските екипи в Южна България, ръководи 9 екипа със 100 души търговски представители. На позицията е от 2015 година. Росен Христов притежава 15 годишен опит в Корпоративните продажби в телеком сектора. Работил и консултирал големи клиенти от корпоративния и публичния сектор. Преди това има 5 годишен опит в сферата на туризма и хотелиерството. Има завършени магистратури по Социална психология и публична администрация в СУ "Св Климент Охридски".
 • Андреас Бейкос

  Андреас Бейкос Ръководител на Представителството на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в България

  Завършва Governors State University, University Park, Илинойс, САЩ, където получава магистърската си степен по бизнес администрация. В периода 1987-1989 работи за Banco de la Nación Argentina в Ню Йорк, а от 1989 до 1992 – за Първа национална банка Чикаго. В периода 1993-1999 е старши банков анализатор в Capital Intelligence, Международна агенция за банков анализ и оценка в Кипър, където отговаря за финансовия анализ на банки в Близкия Изток и Северна Африка, Югоизточна Европа и Югоизточна Азия. Също така е председател и член на рейтинговата комисия на компанията, която одобрява рейтингите на банките. През 1999 г. започва работа за Европейска инвестиционна банка в Люксембург. В периода 1999- 2004 Бейкос е старши кредитен служител и отговаря за портфолио от кредити на големи финансови институции (включително и ценни книжа, обезпечени с активи), както и с партньори във и извън Европейския съюз. От 2004 до 2010 той е старши кредитен експерт, който допринася за развитието на операциите на Банката в Азия (Виетнам, Индонезия, Филипините, Тайланд, Шри Ланка Бангладеш, Пакистан, Монголия и Йемен) и Латинска Америка (Мексико, Колумбия, Еквадор и Парагвай). Бива назначен за Ръководител на регионалния офис на Европейска инвестиционна банка за Западните Балкани през 2010 и Ръководител на българското представителство на Банката през декември 2017. Говори английски, френски, испански, сръбски, гръцки и словенски езици.
 • Иван Кадев

  Иван Кадев Кмет, община Банско

  Избран за кмет през 2019г. Магистър по право и по педагогика в специалност "Машинен инженер" от Югозападния университет "Неофит Рилски".
 • Людмила Зойкова

  Людмила Зойкова зам.-кмет по финансово-стопанска дейност и икономическо развитие, община Сандански

 • Бурхан Немутлу

  Бурхан Немутлу генерален мениджър, Regnum Bansko Apart Hotel & SPA

  Генерален мениджър в Регнум Банско Апарт Хотел и Спа. Директор в "Регнум" ЕООД България – инвестиционна компания за Балканите на "Йозтюрк груп" Член на консултативния съвет по туризъм в Община Банско Член в Надзорния съвет на Българско-турска промишлена палата
 • Антон Пенев

  Антон Пенев управляващ партньор, Travel Academy

  С над 10 години опит в туристическия бранш. Партньор в Travel Academy, където организира редица събития в домейн "Туризъм". В портфолиото на компанията са Годишна конференция в областта на туризма, Travel Expo - търговско изложение и личния проект на Антон - Нощ на хотелите, чието първо издание беше тази есен в София. Преди това в продължение на девет години е бил маркетинг директор на "Астрал холидейз".
 • Тодор Тодоров

  Тодор Тодоров редактор, в. "Капитал"

  Тодор е бизнес редактор в "Капитал", който покрива широк спектър от теми - фондови борси, капиталови пазари, публични компании, управление на личните финанси и свободно време. Редактор на класацията на най-динамичните малки и средни компании "Гепард" и създател на "К50 - най-добрите публични компании в България."
 • Мила Чернева

  Мила Чернева журналист, в. "Капитал"

  Журналист с ресори строителство, инфраструктура, обществени поръчки. Завършила е бакалавър по "Международни отношения" и магистър по "Технологии на околната среда" в Imperial College London.

Програма


Предварителна програма

10.00-10.15
Представяне на проекта "Капитал Градове"
Награждаване на малки и средни предприятия от класация “Гепард” в област Благоевград

10.15 - 11.15 Панел 1: Бизнес климата в област Благоевград
Модератор: Тодор Тодоров, редактор, в. "Капитал"

Теми на дискусията:
-Какво планира общината за 2020г.: инфраструктура, качество на живот и бизнес среда
​-Каква е позицията на бизнеса: какво е състоянието на пазара на труда и какво друго му липсва
-Ролята на кохезионната политика на ЕС в развитието на градoвете в региона

Панелисти:
Румен Томов, кмет, община Благоевград 
Люпчо Христов, оперативен директор, “Клеврет”
Тодор Тодоров, оперативен директор, Американски университет в Благоевград
Росен Христов, старши мениджър "Корпоративни продажби", Vivacom

11.20 - 11.35
Keynote speaker: 
Андреас Бейкос, Ръководител на Представителството на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в България
- Кохезионна политика на Европейския съюз и какви инструменти предлага ЕИБ

11.40 - 12.00  Kафе пауза

12.00 - 12:50  Панел 2: Туризмът като ключов икономически отрасъл в областта
Модератор: Тодор Тодоров, редактор, в. "Капитал", и Мила Чернева, репортер, в. "Капитал"

Теми на дискусията:
-Кои са основните предимства на региона в сферата на туризма 
-Има ли пропуснати възможности
-Най-големите предизвикателства пред туристическия бранш

Панелисти:
Иван Кадев, кмет, община Банско 

Людмила Зойкова, зам.-кмет по финансово-стопанска дейност и икономическо развитие, община Сандански
Бурхан Немутлу, генерален мениджър, Regnum Bansko Apart Hotel & SPA Travel
Антон Пенев, управляващ партньор, Travel Academy 
 
12:50 - 13:30 Бизнес обяд
 

Партньори

Vivacom PM EU Bank dsk

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Мила Чернева, Капитал
  mila.cherneva@capital.bg

  Отдел Събития
  event@economedia.bg