28 януари, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Годишната среща на бизнеса с правителството традиционно следва пулса на събитията в Европа и страната ни и цели да представи приоритетите на управляващите институции по ключови икономически и политически процеси. 
 
Темата на предстоящото издание на форума ще бъде посветена на перспективите пред глобалната икономика, има ли рискове за България и как могат да бъдат избегнати. 
 
В края на 2019 година световният икономически растеж се очаква да бъде най-ниският от началото на десетилетието, а в следствие на влошените търговски отношения между Китай и САЩ, несигурността около Брекзит и слабият растеж в Еврозоната, активността в производството и инвестициите да намалеят значително. 

В същото време икономиките по света ще бъдат все по-интензивно изложени на климатичен риск, нужда от дигитализация и по-правилно приоритизиране при изразходване на държавни средства, което поставя още една важна задача пред българското правителство. 
 
Всички участници във форума ще получат специален доклад за ефектите върху различните сектори на бизнеса при няколко възможни сценария за забавяне на икономиката.

КОГА И КЪДЕ
28 януари 2020г. 
София хотел Балкан

За акредитация на медии, моля свържете се с lvelikova@janev-janev.com

Лектори

 • Бойко Борисов

  Бойко Борисов Министър-председател на Република България

 • Владислав Горанов

  Владислав Горанов Министър на финансите на Република България

 • Томислав Дончев

  Томислав Дончев Заместник министър-председател на Република България

  Има магистърска степен по философия във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Завършва и втора специалност – журналистика. По късно, през 2006г. , получава и втора магистърска степен по стопанско управление от същия университет. През 1998 г. Томислав Дончев специализира политически науки в Международното лятно училище по политически науки и международни отношения в Полша. През 2001 г. специализира "Подпомагане на високотехнологични малки и средни предприятия и научно-развойни стартиращи фирми" в Института в Негев, Израел. През 2005г. завършва курс по бизнес менторинг в Академията по бизнес менторинг в Оксфорд, Великобритания. В периода 1995-2000 г. работи като доброволец, член на ръководството и служител в различни неправителствени организации от сферата на образованието и науката; бил е сътрудник и на агенция за социологически изследвания. През 1997-1999 г. работи като учител в Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в град Велико Търново, където преподава психология, логика, етика, философия. През 1999-2000 г. е редактор в Радио Габрово. През 2000-2004 г. е изпълнителен директор на организацията Високотехнологичен бизнес инкубатор Габрово, а през 2004-2007 работи като програмен директор в Институт "Отворено общество". През 2007 г. е избран за кмет на Габрово. Основен приоритет в работата му като кмет е привличането на външно финансиране и разработването на качествени проектни предложения, с които Община Габрово се утвърждава като един от най-успешните бенефициенти в България по отношение управление на проекти с европейско финансиране във всички сфери на социално-икономическия живот. Само за две години са подготвени 21 проектни предложения, от които 19 са получили финансиране. През март 2010 г. става министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов. В периода май 2013 – май 2014 г. е народен представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание. В периода май – ноември 2014 г. е член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ. Избран за заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика на 7 ноември 2014 г. от 43-ото Народно събрание. Избран за народен представител от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание. Избран за заместник министър-председател на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание.
 • Деница Сачева

  Деница Сачева Министър на труда и социалната политика на Република България

  По образование Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет "Неофит Рилски" гр. Благоевград. Деница Сачева започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане. През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция "Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти" в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия. От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 - декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката. Владее свободно английски език, ползва немски и руски език.
 • Димитър Радев

  Димитър Радев управител, Българска народна банка

 • Иван Кръстев

  Иван Кръстев Председател на УС, Център за либерални стратегии, изследовател, Институт по хуманитарни и социални науки във Виена, основател и член, Европейски съвет за външна политика

 • Тим Курт

  Тим Курт Изпълнителен директор и вице-президент на Аурубис България

  Тим Курт е роден на 8 юли 1967 г. в гр. Бремен, Германия. Той е специалист по логистика от Университета по приложни науки в гр. Фрийдберг, Германия. Той започва кариерата си в "Uniever" (1990-2001 г.), където като Ръководител "Износ" натрупва опит в областите планиране, закупуване, счетоводство и обслужване на клиенти. Развитието на кариерата му продължава в компанията "Numico" и до 2004 г. заема позицията Ръководител "Логистика" за брандовете "Milupa" и "Pulmoll", като се занимава главно с планиране и осигуряване на суровини за дейността на фирмата. От 2004 до 2006 г. живее и работи в гр. Ополе, Полша, като заема позицията "Директор" "Верига доставки". В NA Cumerio (предишното наименование на Аурубис) започва работа през 2006 г. и до месец юли на 2014 г. е Вицепрезидент "Корпоративна логистика". Допълнителено в периода 2009- 2013 г. заема и корпоративната функция мениджър "Иновации" на концерна. Участвал е в реализацията на множество проекти на Групата, някои от които и в България. От 1 август 2014 г. поема позицията изпълнителен директор на Аурубис България. Ot 2015 г. Изпълнява и функцията на Президент на Грмано-Бърлгарската индустриално-търговска камара.
 • Лъчезар Богданов

  Лъчезар Богданов главен икономист, Институт за пазарна икономика

 • Иван Михайлов

  Иван Михайлов управител на "Вистеон електроникс България"

  Иван Михайлов е управител на Вистеон електроникс България от 2012 г. Завършил е магистърска степен по бизнес администрация в University of Texas at Austin - The Red McCombs School в областта иновации и технологии. Има магистърска степен Стопанско управление от СУ Св. Климент Охридски и Компютърни системи и технологии от ТУ - София. Преди Вистео и Джонсън контрол (предшественика на Вистеон) е ръководил IT отдела на Софийска вода. Работил е и в Глобул.

Програма


РАБОТНА ПРОГРАМА

08.30 - 09.30 Регистрация и сутрешно кафе

09:30 - 09:35 Официално откриване 
Теодор Захов, председател на борда на директорите, Икономедиа 

09:35 - 09:45 Как изглежда бъдещето
Иван Кръстев, председател на УС, Център за либерални стратегии, изследовател, Институт по хуманитарни и социални науки във Виена, основател и член, Европейски съвет за външна политика​

09:45 - 10:15 Приоритетите на правителството за 2020 г.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Модератор: Алексей Лазаров, Управляващ редактор, в. Капитал

10:15 - 11:00 Дискусия
ERM-II и Банковия съюз: Какво да очаква бизнесът

Владислав Горанов, министър на финансите на Република България
Димитър Радев, управител, Българска народна банка


Модератор: Галя Прокопиева, изпълнителен директор, Икономедиа

11:00 - 11:30  Кафе пауза

11:30 - 11:45 Икономически анализ: 
2020: България и забавянето на световната икономика
Лъчезар Богданов, Главен икономист, Институт за пазарна икономика

11:45 - 12:45 Дискусия: 
Икономическите предизвикателства пред България
Томислав Дончев, Заместник министър председател на Република България
Деница Сачева, Министър на труда и социалната политика на Република България
Тим Курт, президент, ГБИТК, изпълнителен директор и вицепрезидент, Аурубис България
Иван Михайлов, управител на "Вистеон електроникс България"
Лъчезар Богданов, Главен икономист, Институт за пазарна икономика


Модератор: Ивайло Станчев, журналист, в. Капитал

12:45 - 14:00 Работен обяд

Партньори

A1 BMW Райфайзен Geostroy Geotraiding Aurubis Botanica Lozen Astellas PWC

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"
  event@economedia.bg

  За счетоводни въпроси
  krasimira.ganchina@economedia.bg
  тел: 02/ 4615 458