7 април, 16:00 ч.
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Местата за този уебинар са запълнени и регистрацията е затворена. Очаквайте запис от уебинара след края на събитието на www.capital.bg
Вижте останалите планирани уебинари на events.economedia.bg


Икономическата криза все по-отчетливо измества здравната и въпросите вече не са свързани с това как ще се справим с вируса и колко ще продължи епидемията, а какво ще стане с фирмите, с работните места и с икономиката като цяло. Конкретни отговори обаче все още липсват, а цялата процедура около предлагането, обсъждането и приемането на правителствените мерки за подкрепа на бизнеса сякаш усилиха тази несигурност.

Заявената финансова подкрепа през бюджета не е съвсем малка, но споровете са свързани с това как най-ефективно да се използва. В същото време ЕС активира редица инструменти за запазване на заетостта и подпомагане на фирмите, които обаче не е ясно как ще се прилагат в България.


За да помогне на бизнеса да се ориентира в създалата се ситуация, както и да даде трибуна на фирмите да споделят съображенията и идеите си, “Капитал” организира уебинар с участието на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Планираните теми за уебинара са:
- Процедурата по кандидатстване за помощ по схемата 60/40
- Коя фирма и точно при какви условия може да участва
- Ще има ли компенсации за служителите, които продължават да работят, но заплатите им трябва да бъдат намалени и т.н.
- Какъв е моделът в други страни, например Германия, и защо не се прилага у нас
- Как ще действа новият инструмент на ЕК - SURE, чиято цел е запазване на работните места

Уебинарът ще се проведе на 7 април от 16:00 ч.


Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация

Можете да зададете своя въпрос към министъра предварително тук


След попълване на регистрационната форма, ще получите имейл с потвърждение и линк за достъп до уебинара. В деня на уебинара (7 април) ще получите подсещащ имейл един час преди началото на събитието.

Лектори

  • Деница Сачева

    Деница Сачева Министър на труда и социалната политика на Република България

    По образование Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет "Неофит Рилски" гр. Благоевград. Деница Сачева започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане. През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция "Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти" в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия. От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 - декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката. Владее свободно английски език, ползва немски и руски език.

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

  • Отдел събития
    event@economedia.bg