16 април, Онлайн, 11:00 ч.
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

През последните седмици голяма част от бизнеса беше принуден да премине към дистанционен начин на работа, без да има достатъчно време за прецизна подготовка. А пропуски в конфигурирането на системи и средства за информационна сигурност превръщат организациите в лесна мишена за киберпрестъпниците. В опит да присвоят ценна информация, те търсят начини да използват слабостите в инфраструктурата и мрежите както на хората, така и на компаниите. 

Уязвимостите на много от отдалечени работни места вече са под прицел. Броят на фишинг атаките, експлоатиращи страховете на хората, расте ежедневно. Много служители, на които им липсва предишен опит в работата от разстояние, неусетно се поддават на malware и ransomware атаки, защото са свикнали да разчитат на ИТ инфраструктурата и защитите на компанията.

С превръщането на дистанционната работа в новата норма за много организации, необходимостта от прилагане на сигурни инструменти за сътрудничество и киберзащита се превръща в приоритет за бизнеса.

Този уебинар ще помогне на вас и вашата организация да прилагате практики за  безопасност онлайн, за да защитите ценна информация и критични за бизнеса ви данни от кибератаки.
- Как вашият бизнес да остане продуктивен и сигурен онлайн - експертни практически съвети
- Минимални изисквания за безопасност при дистанционна работа
- Необходими актуализации на вътрешните политики за сигурност в организацията
- Когато действията на служителите водят до инциденти в киберсигурността - как да се намалят шансовете за човешка грешка
- Най-слабите звена при работа от разстояние - лични устройства, BYOD, домашен Wi-Fi и мрежова сигурност
- Реакция при инциденти и минимизиране на щетите

С участието на:
Илиян Стоянов, директор "Управление на риска", PwC
Николай Димчев, ръководител Отдел Продажби, S.S.A.R.M.

Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ
Борис Гончаров, главен Стратег по киберсигурност, AMATAS
Десислава Мишева, мениджър Отговорности трети лица, Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България


Уебинарът ще се проведе на 16 април от 11:00 ч. в платформата Zoom.
Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация тук.
Можете да зададете своя въпрос предварително тук.

След попълване на регистрационната форма, ще получите имейл с потвърждение и линк за достъп до уебинара. В деня на уебинара (16 април) ще получите нов, подсещащ имейл един час преди началото на събитието.

Лектори

 • Илиян Стоянов

  Илиян Стоянов Директор "Управление на риска", PwC

  Илиан Стоянов е директор отдел Услуги по управление на риска в PwC България, с фокус върху информационната сигурност, ИТ одит, оценка на риска, анализ на информационни системи, защита на данни, управление на ИТ проекти и киберсигурност. Той отговаря за ИТ одитите и контрола върху цялостния процес на внедряване на бизнес приложения и ефективно управление на проекти в сферата на счетоводството, обслужването на клиенти, приложения за управление на инвентаризацията, ИТ одит и консултантски услуги. Има богат международен професионален опит, натрупан при ръководенето на различни проекти в Австрия, Чехия, Япония и Обединените Арабски Емирства.
 • Николай Димчев

  Николай Димчев Ръководител Отдел Продажби, S.S.A.R.M.

  Николай има над 20 години опит в областта на Информационните технологии. Заемал е различни позиции в редица български и международни компании, сред които S&T Bulgaria, Atos, Symantec и DXC. Ръководил е екипи, разработващи и внедряващи решения за съхранение, защита и сигурност на информацията. Участвал е в международни проекти, подпомагащи компаниите в тяхната трансформация и миграция от традиционна към облачна инфраструктура. През последните години Николай развива и ръководи екипа на ССАРМ, който е в основата на успешната реализация на редица комплексни проекти в публичния и частния сектор в България. 
 • Любомир Русанов

  Любомир Русанов Управител, СуперХостинг.БГ

  Любомир Русанов е основател и управител в СуперХостинг.БГ. Има дългогодишен опит в IT сферата, като е заемал различни ръководни и изпълнителни длъжности в Български и международни софтуерни компании. В СуперХостиинг.БГ отговаря за стратегическото планиране и връзките с ключови клиенти и партньори. През 2005 г., заедно с Методи Дреновски основават СуперХостинг.БГ.
 • Борис Гончаров

  Борис Гончаров Главен Стратег по Киберсигурност, AMATAS

  Борис Гончаров е визионер и ентусиаст, посветен на информационната сигурност, с повече от 15 години опит в тази сфера. В AMATAS, като VP Strategy, неговата работа е фокусирана върху развитието на корпоративни стратегии и таксити за защита, предвиждайки посоката на развитие на информационните технологии и киберсигурността.
  Преди да поеме тази роля в AMATAS, Борис е председател на Cybersecurity Center of Excellence (CSeCoE) на G4S Europe. Той е редовен презентатор и участник на водещите събития за сигурност, като InfoSec Europe, Gartner Security & Risk Management Summit, Webit Festival, IDC Security Roadshow и други. Борис притежава най-високите сертификати в своята сфера на работа, сред които CIPP/E, CISSP, ISSMP, CCISO, CCSP, CEH, TOGAF, CHFI, ITIL, Prince2.
 • Десислава Мишева

  Десислава Мишева Мениджър Отговорности трети лица, Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България

  Десислава е с магистърски степени по Право и Застраховане. Има 19-годишен опит в застрахователния бранш, като последните 10 години работи в областта на корпоративното застраховане на Отговорности. Специализира в разработване и предлагане на продукти като застраховките Кибер отговорност, Обща гражданска отговорност, Професионални отговорности, Отговорности на ръководни органи на дружества, Застраховане на банкови рискове и др.

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • event@economedia.bg