14 май, Онлайн, 15:00 ч.
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Официално правителството обяви, че извънредното положение няма да бъде продължено и започва постепенно възстановяване на част от стопанската дейност в страната.

С приключване на извънредната ситуация обаче, предизвикателствата пред компаниите продължават и сред най-острите от тях остават въпросите, свързани с управлението на договорните отношения със служителите.

На 14 май от 15:00 часа Капитал организира уебинар от серията дискусии, с които да бъде полезен на бизнеса.

Акценти
- Извънредните правни способи за работодателите, предоставени по време на извънредното положение
- Алтернативи за структуриране на отношенията с персонал с цел задържането му
- Правни механизми, които дават възможност за намаляване на разходите
- Прекратяване на трудови договори в условия на криза
- Дистанционно администриране на трудово-правните взаимоотношения
- Излизане от извънредното положение – какво предстои за компаниите; управляване очакванията на служителите; планиране на поетапно връщане към офис среда

С участието на:
адв. Весела Кабатлийска, ръководител на трудовоправeн екип и съдружник в Адвокатско дружество "Динова Русев и Съдружници"
Борислава Иванова, директор "Човешки ресурси" в Модис България, част от Адеко Груп
Фани Давидова, директор "Човешки ресурси", Агрия Груп

Уебинарът ще се проведе на 14 май от 15:00 ч. в платформата Zoom.
Продължителността на уебинара е 1 час.

Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация тук.

Можете да зададете своя въпрос предварително тук.

След попълване на регистрационната форма, ще получите имейл с потвърждение и линк за достъп до уебинара. В случай, че не получите такъв имейл в рамките на 1 час след регистрация, свържете се с нас на event@economedia.bg.


В деня на уебинара (14 май) ще получите нов, подсещащ имейл един час преди началото на събитието.

Лектори

 • Адв. Весела Кабатлийска

  Адв. Весела Кабатлийска Ръководител на трудовоправeн екип и съдружник в Адвокатско дружество "Динова Русев и Съдружници"

  Адвокатско дружество "Динова Русев и Съдружници" е адвокатска кантора, предлагаща специализирани правни услуги нa юридически и физически лица в много области на гражданското, административното и процесуалното право. Kантората има изцяло специализирани екипи, единият от които е този ръководен от адв. Кабатлийска, а именно експерти по трудово право, защита на лични данни и имиграционни въпроси, обслужващи едни от най-големите работодатели в България. Като признание за високото ниво на експертиза на екипа, през 2014 г. дружеството е поканено и прието за Българския член на Световния алианс на трудовоправните експерти (Employment Law Alliance). Весела Кабатлийска има дългогодишен опит в областта на трудовото право и защита на личните данни с акцент върху различните видове способи за наемане, насърчаване и задържане на служителите, като въвеждане на нови форми на заетост, опции за изкупуване на дялове/акции (share option plans) и др. Весела е председателят за Европа на Комитета по членство на European Law Alliance и признат експерт в областта.
 • Борислава Иванова

  Борислава Иванова Директор "Човешки ресурси" в Модис България, част от Адеко Груп

  Борислава има над 10 години стаж и професионален опит в областта на човешките ресурси и администрирането на трудовите правоотношения. Започва своята професионална кариера през 2008 година като Специалист ЧР и през 2013 г.  се присъединява към голямото семейство на Адеко Груп като продължава да се развивам основно работейки в областта на временната заетост. От 2014 г. е на ръководна позиция, а от 2018 г. е Директор Човешки Ресурси в Модис България. Борислава управлява ЧР Администрацията и е Отговорник по защита на личните данни като представите за България в глобалния екип на Адеко Груп. От началото на 2020 година обединява всички екипи в компанията по управление, развитие и администриране на Човешките ресурси, обучение и подбор на персонал.
 • Фани Давидова

  Фани Давидова директор "Човешки ресурси", Агрия АД

  Фани Давидова е юрист. Голяма част от кариерата и е свързана с работа в областта на информационните права, сигурност на информацията,  защита на личните данни и управление на информацията в човешките ресурси. От 6 години работи като HR мениджър в IT  сектора и електронната търговия. В момента е HR мениджър в АГРИЯ АД – единствения български производител на препарати за растителна защита.

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • event@economedia.bg