28 - 29 септември 2017, Пловдив
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Контекст:
Технологичният напредък размива границите между дигиталния и физическия свят. Интелигентни, взаимосвързани системи поддържат дейностите по цялата верига на добавената стойност.
Какво означава това? Изкуствения интелект променя начина, по който работим, начина по който произвеждаме и неизменно ще променим начина, по който живеем. Какво означава това? Това означава намаляване на разходите и подобряване на ефективността, по-голяма скорост и мащаб, по-умни продукти и услуги.

За конференцията:
Конференцията ще разгледа къде е България в това море на промяната, какво правят
българските компании и отделните индустрии, за да станат част от новата вълна. Какво
ще означава това за работната сила, за растежа и развитието на региона?
Конферентната програма ще покаже иноваторите в индустрията, които вече оформят бъдещето.

Теми:
- Къде се намира България на европейската индустриална карта
- Ролята на държавата за насърчаването на иновациите и растежа
- Топ 5 бизнес прогнози за Бъдещето на индустрията
- Образованието и уменията на новaта ера: От новите начини за обучение до новите начини на работа
- Дигиталната революция и новите бизнес модели
- Автоматизация на производството / дигитална фабрика
- Аутсорсинг стратегии за модерната индустрия

Място на събитието:
Международен панаир Пловдив,  палата 7

Лектори

 • Томислав Дончев

  Томислав Дончев заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Народно събрание на Република България

 • Огнян Златев

  Огнян Златев ръководител на представителството, Европейска комисия

 • Иван Тотев

  Иван Тотев кмет на Община Пловдив

  Инж. Иван Тотев завършва Технически университет – София, инженер-магистър "Компютърни системи и технологии". През май 2010 година получава магистърска степен от Юридическия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалността "Публична администрация". Защитава с отличен дипломна работа на тема "Регионалните политики на Европейския съюз за сигурност и стабилност. Черноморската синергия – новата инициатива на Европейския съюз в широкото черноморско пространство". Професионалната си кариера започва през 1997 година като специалист "Дизайн, оформление и предпечат" в издателска къща. От 2001 година до 2004 година работи като project manager в компания за разработване и търговия със софтуер. От 2004 до 2007 година е Технически директор в хотелски комплекс. През ноември 2007 година печели мажоритарните избори за кмет на район "Източен" в Пловдив. От август 2009 г. до октомври 2011 година е областен управител на Област Пловдив. През септември 2011 година е издигнат за кандидат за кмет от ПП ГЕРБ, а на 30 октомври 2011 година е избран за кмет на Община Пловдив. През ноември 2015 г. Иван Тотев е преизбран за втори мандат за кмет на Община Пловдив.
 • Аруп Банерджи

  Аруп Банерджи Регионален директор за Европейския съюз, , Група на Световната банка

 • Мацией Базъл

  Мацией Базъл Mениджмънт консултант, A. T. Kearney

 • Стефан Стоянов

  Стефан Стоянов Заместник-кмет на Пловдив

  В момента заместник-кмет на Пловдив за втори мандат (от 2011 г.) Стефан Стоянов отговаря за секторите образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество.
  Един от акцентите по време на мандатите на Стефан Стоянов е създаването и дейността на отдел "Бизнес развитие" в Община Пловдив. Отделът е първата регионална структура, която привлича инвестиции и развива различни икономически сектори. Приоритетните сектори за Пловдив са машиностроене, аутомотив, информационни технологии и експорт на бизнес процеси. За период от 5 години, отдел "Бизнес развитие" участва пряко в отварянето на над 5000 нови работни места и привличането на множество инвестиции в Пловдив и региона. Заедно със своя екип Стефан Стоянов подготви цялостна концепция за популяризиране на града и Тракия Икономическа зона като привлекателна инвестиционна дестинация за привличане на стратегически инвеститори.
  По време на работата си Стефан Стоянов активно участва в редица иновативни образователни реформи и в сформирането на Образователно-индустриален борд, който има за цел да включи бизнеса в професионалните гимназии и въвеждането на дуалната форма на обучение в училищата.
  В края на 2016 г., благодарение на работата си по реформите в областта на образованието, той е избран в топ 100 иноватори от Централна и Източна Европа според престижната класация на Google, Вишеградски фонд и "Файненшъл таймс"
 • Гунар Мюнт

  Гунар Мюнт Директор на отдел "Иновации и конкурентоспособност", ЕИБ

 • Наталия Коробко

  Наталия Коробко Мениджър "Бизнес развитие", Google

  Наталия отговаря за мобилизирането на инвестициите на Гугъл за растежа на цифровите екосистеми в България и Беларус. Това включва развиването на пазарни стратегии за продуктите В2В (от бизнеса за бизнеса), които да стигнат директно до пазара, укрепването на цифровия дял на портфейла и работа с ключови партньори от рекламния и технологичния сектор, с които разработват нови пазарни възможности. Освен това тя ръководи работата с най-големите клиенти на Гугъл в специализираните (т. нар. вертикални) пазари за технологии, финанси и технологии и игри, като предоставя консултантски услуги по теми като световно разрастване, цифров капацитет и конкурентни позиции. Непосредствено след като се присъединява към екипа на Гугъл, тя става съосновател на онлайн платформа за медийна и бизнес директория и работи като консултант за Международната финансова корпорация (Световната банка). Наталия има магистърска степен от IE Business School, Испания. Към момента работи в офиса на Гугъл в гр. Хамбург, Германия.
 • Димитър Калдамуков

  Димитър Калдамуков Aдвокат, Адвокатско дружество "Точева и Мандажиева"

  Димитър се присъединява към екипа на Точева и Мандажиева през 2005 г. и оттогава работи в сферите на право на финансовите пазари, лични данни, Интернет и компютърно право. 
  Димитър има опит в изготвянето на договори, свързани с облачни услуги, договори относно хостинг услуги, всякакви софтуерни лицензионни договори, въпроси относно защита на авторски права, защита и трансфери на лични данни в и извън ЕС, отношения между интернет доставчици – хостинг доставчици и потребители. Има опит и в съветване на клиенти относно структуриране и провеждане на техните (онлайн) игри и маркетингови кампании. 
  Димитър беше и част от екипа на Точева и Мандажиева, който в продължение на 2 години съветваше РВЕ Пауър АГ относно проекта АЕЦ Белене. От 2011 г. работи и в сферата на енергията от възобновяеми източници, тъй като клиенти на кантората са някои от най-големите фотоволтаични паркове в България. 
  Най-новите му интереси са насочени към правната природа на криптовалутите и ICO финансиранията; блокчейн технологиите и бъдещoто им правно регулиране. 
  Димитър е участвал в много придобивания, включително и съветвайки клиента от гледна точка на защита на лични данни и Интернет право. 
  Завършил е магистратура по Бизнес право в George Washington University, Washington, DC. Стипендиант на Фулбрайт и Thomas Buergenthal за 2009-2010 г.
  Говори английски, има добри познания по руски език и основни по турски.
 • Йос Шети

  Йос Шети Основател на Солтех

  Йос Шети е основател на Солтех ЕООД, водещ доставчик на цялостни решения за Индустрия 4.0 в България. Завършил е училище по дуалната система със специалност конструктор на инструменти, а след това Машинно инженерство в Швейцария. От над 20 години Йос Шети заема ръководни постове в отличени индустриални предприятия в Европа, където управлява повече от 200 служители. През 2009 създава Солтех в България, защото вярва в потенциалите на страната и с удоволствие участва в развитието й като индустриална сила в Източна Европа.
 • Георги Стоев

  Георги Стоев Съ-основател на Industry Watch

  Георги Стоев е съ-основател на Industry Watch и стратегически консултант на Тракия икономическа зона, както и един от създателите на образователната програма Предприемачът като откривател. Образованието си получава в Университета Лувен, Белгия, и Института за пазарна икономика, където започва професионалната си кариера. Той е част от кръга икономисти, които през последните 20 години упорито настояват за ниски данъци, про-пазарни реформи и съкращаване на държавното присъствие в стопанството.
 • Йовко Ламбрев

  Йовко Ламбрев Съ-основател на Trakia Tech

  Йовко Ламбрев е предприемач и ИТ експерт с дългогодишен опит в големи интернационални корпорации като IBM и Siemens и клиенти от сектора на финансите, телекомуникациите и индустриалното производство. Радетел е за използване на отворени данни и технологии с отворени спецификации, улесняващи интеграцията и съвместната работа на системи и платформи от различни доставчици. Радикален противник е на бизнес-модели, които паразитират върху събиране на данни от потребителите и профилирането им чрез "безплатни" услуги и приложения. Основател е на най-голямата конференция за приложение на софтуера с отворен код в България - OpenFest - и дългогодишен популярен блогър. Убеден привърженик на идеята за независима, гражданска публицистика.

  Един от основателите е на Trakia Tech - платформа за споделяне на знания и технологии за усъвършенстване на производствената и финансовата сфера. В момента е силно ангажиран в посока дигитална трансформация на индустрията.
 • Анна-Мари Виламовска

  Анна-Мари Виламовска изпълнителен директор, Работещи Идеи, член на Борда за Дигитално Предприемачество, ЕК

  Носител на докторска степен по приложна икономика от РАНД (The RAND Corporation), в периода 2003 – 2005г. Анна-Мари работи по създаването на национални пенсионни системи в Централна и Южна Азия, Близкия Изток и Централна Европа, като част от екипи на Световната Банка (IBRD/IDA) във Вашингтон, Окръг Колумбия. От 2005 г. до 2010 г. тя ръководи разработването на приложни аналитични проекти в сферите на добавената стойност в здравеопазването и образованието и иновационните политики за големи международни, частни, правителствени и неправителствени клиенти в РАНД Лос Анджелис и РАНД Брюксел.
  В периода 2012-2017 г. Анна-Мари е старши съветник на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, по ресорите иновационни политики и здравни политики. В тази роля тя развива и ръководи инициативите на президента "Награди за изгряващи млади ИТ изследователи и предприемачи с български произход – Джон Атанасов" и най-голямата благотворителна инициатива в България: "Българската Коледа". Тя оглавява и президентския съвет за наука, образование и икономическо развитие. През 2015 г. Financial Times, Visegrad Fund, Google и ResPublica класират Анна-Мари сред 100-те иноватори създаващи съвременна Европа. През 2016 г. Република Полша я удостоява, в качеството й и на полски гражданин, с държавното отличие Орден за Заслуги "Командорки кръст" за нейните заслуги за създаване на иновативна Европа, превръщайки я в един от най-младите му носители. След края на мандата на президента Плевнелиев, през февруари 2017 г., Анна-Мари стартира компанията си за приложни икономически анализи "Работещи идеи". През първата половина на 2017-тя ръководи разработването на новата "Образователна стратегия на община Пловдив за периода 2017 – 2022 г.", приета през юли 2017 г. от общинския съвет на град Пловдив. През същия период Анна-Мари ръководи структурирането и първия етап на първото публично-частно партньорство на ниво ИТ индустрия / МОН "IT Talent Hub Bulgaria 2017 - 2020". Анна-Мари продължава да е един от посланиците на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество, и представител на България в борда на Европейската Комисия за дигитално предприемачество.
 • Емилиян Енев

  Емилиян Енев Създател и CEO, Recheck

  Емилиян Енев е предприемач с няколко проекта в областта на дигиталните технологии. Той е председател на сдружение Startup Factory и работи за развитие на стартъп екосистемата ИТ общностите в Русе и Северна България. Сред постиженията му са спечелване на конкурса App Challenge 2.0 и участие в изложението CeBIT като специално награден стартъп. Последното негово начинание е в областта на управление на дигитална идентичност на продукти чрез блокчейн технология и криптирани чипове. Компанията се казва Recheck и наскоро завърши холандски акселератор, като стартира бизнес операции в Западна Европа.
 • Филип Генов

  Филип Генов Вицепрезидент и старши мениджър "Специални проекти", УниКредит Булбанк

  Филип Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия
 • Георги Георгиев

  Георги Георгиев Институт Fraunhofer

  Георги Георгиев e завършил първо Националната Търговска Гимназия в Пловдив. След това архитектура, а после и инженерно градоустройство, двете в Рейнско-Вестфалския Технически Университет в Ааахен, Германия. От 2010 е работил за Фраунхофер ИБП като Дизайнер и Мениджър на проекти в областта на иновациите в строителните процеси, от 2017 е представител и координатор на Фраунхофер за България и региона. В периода 2014 – 2017 е асистент професор в Института по Леки конструкции и Проектиране към Щутгартския Университет, проф. Вернер Собек. Консултант по редица международни проекти в областта на иновациите и техния мениджмънт. Гост професор по Мениджмънт на строителни процеси в Университета по Финанси и икономика в Нанчанг, Китай. Гост професор в Тонгджи Университета в Шанхай, Китай.
 • Юрий Генов

  Юрий Генов Изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК; Председател CIO Клуб

  Юрий Генов е изпълнителен директор на Банка ДСК. Той е част от екипа на Банка ДСК от есента на 1999 г. – първоначално като директор на дирекция "Дългосрочно планиране и общобанкови проекти", след което от 2004 г. е началник управление "Развитие и внедряване на ИТ системи". Преди да се присъедини към Банка ДСК е работил в ТБ Биохим - първо като експерт, а после като началник на отдел "Приложни системи". Член е на клуба на ИТ мениджърите в България и е председател на Управителния съвет на CIO клуба. Носител е на престижната награда на Клуба на ИТ мениджърите в България "ИТ мениджър на годината" за 2009 г. в категория "Мениджмънт".
 • Кадир Сенер

  Кадир Сенер Директор Облачни технологии и решения за бизнеса за регион Multi-country Europe, Microsoft

 • Александру Тулай

  Александру Тулай изпълнителен директор на фондация "Клуж - град на иновациите"

  Александру Тулай има над 30-годишен опит в областта на ИТ бизнеса и над 15 години в областта на научните изследвания и академичните среди. Той координира множество проекти и ръководи реализации на интегрирани софтуерни решения за подпомагане и развитие на компании от различни сектори на бизнеса, както и проекти на правителствено ниво. През последните години Александру имаше важна роля като предприемач и бизнес-мениджър, водещ екип от консултанти във важни международни (белгийски, немски, швейцарски и др.) софтуерни компании и водещи проекти за изпълнение в Румъния и в чужбина, в публичния и частния сектор. Александру е сертифициран като специалист по управление на промените от APMG International, Лондон, и понастоящем е главен изпълнителен директор на компания за организационно и лидерско развитие. От 2012 г. Александру Тулай е избран за председател на ИТ Клъстера в Клуж, който ръководи стратегическото развитие на организацията и действа като мениджър за развитие на бизнеса в няколко проекта, управлявани от Клъстера. Той е изпълнителен директор на фондация "Клуж - град на иновациите" и член на управителния съвет на клъстера. Той също така е активен поддръжник и промоутър на трансфера на технологии и иновациите, създавайки през последните години важни мостове между академията и бизнеса.
 • Кристиана Фернбач

  Кристиана Фернбач Съветник и ръководител на германското бюро, Stratulat Albulescu Law Firm Букурещ, Румъния

  Кристиана е специализирана в областта на технологиите, медиите и телекомуникациите, включително свързани с конкуренцията и антитръстовите въпроси, както и Закона за защита на личните данни и поверителността, като в тези области предлага над 14 години опит и талант за намиране на иновативни правни решения за тези, които проектират и популяризират тези процъфтяващи технологии. След като получава LL.B. от университета "Николае Тителеску" в Букурещ, получава степем LL.M. в Freie Universität Berlin. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация от Munich Business School. Работила е с германска адвокатска кантора от 2005 г., както в офисите на кантората в Букурещ, така и в Берлин. На своята позиция в Букурещ тя прекара последните две години като координатор на Румънската IP & Технологична практика. Тя е член на съвета за информационни и комуникационни технологии на AmCham, на IT&C съвета към Холандско-румънската търговска камара и на Комитета за предприемачество на мрежата на професионални жени.
 • Яняп Боогаард

  Яняп Боогаард ръководител "Решения на работното място", Европа, Близкия изток и Африка, Colliers International

  Яняп Боогаард ръководи отдела на Colliers предоставящ услуги за продуктивност на работното място в регион ЕМЕА. Той и екипът му помагат на организациите да преосмислят и променят начина си на работа, така че да постигнат по-висока продуктивност и да се превърнат в предпочитан работодател. JanJaap е участвал в изследването на редица организации - тяхното поведение и психология, което заедно с практическия му консултантски опит, му позволява да предлага на клиентите си решения, подобряващи техните бизнес резултати.
 • Андон Симеонов

  Андон Симеонов генерален директор, SoftServe

  Андон Симеонов е Генерален Директор в SoftServe, като заема тази позиция от самото отваряне на българското подразделение. Андон има 15 години опит в управлението на хора и проекти в динамично променяща се среда. Преди присъединяването си към SoftServe Bulgaria, Андон заема различни ръководни длъжности в телекомуникационния сектор – в структурата на "Евроком", "Мегалан", Mnetwork, а по-късно и в "Мобилтел" като Директор на дирекция "Фиксирани Услуги". 2003 година Андон завършва висшето си образование в Технически Университет, София с Магистърска степен по Телекомуникации. През 2013 година завършва своята Executive MBA степен към Vienna University of Economics and Business Administration и University of Minnesota.
 • Георги Димитров

  Георги Димитров заместник-началник на отдел "Иновации и EIT", Европейска комисия

  Георги Димитров се присъедини към Европейската комисия през 2008 г. Той е заместник-началник на отдел "Иновации и EIT", където неговите отговорности включват EIT; разработване на нови политики, свързани с иновациите и висшето образование; цифрова трансформация и образование; и предприемаческото образование. Предишните му роли включват създаването на EIT, общата координация на политиките и работата по ИКТ и образованието. Преди да се присъедини към Комисията, Георги работи за водеща мултинационална телекомуникационна компания в Дюселдорф, Германия. Преди това той работи в стартъп в Германия в продължение на четири години в различни функции. Георги има образование от университета в Бон (европейски изследвания); Университета в Ерланген-Нюрнберг (PhD); и Open University Великобритания (към MBA в технологичния мениджмънт).
 • Ахмед Буснайна

  Ахмед Буснайна професор от William Lincoln Smith Почетен професор и директор на Центъра за научна и инженерна наномащабна дейност, Northeastern University, Бостън

  Ахмед А. Буснайна, доктор на науките, професор, учредител на Научно-инженерен център по нанопроизводство към Североизточния университет в Бостън, щата Масачузец. Преди да се присъедини към университета през 2000 г. той е бил професор и директор на Лабораторията за контрол на микрозаразяванията към Университета Кларксън – в периода 1983-2000 г. Д-р Буснайна е международно признат специалист в работата си по намаляването и отстраняването на нано- и микродефекти при производството на полупроводници. Специализира нано-печат на дву- и триизмерни структури за устройства и сензори. Разработил е много техники за насочен монтаж на наноматериали за производството на наномащабни структури с приложения в енергетиката, електрониката, биомедицината и материалите. Неговата помощ за научни проучвания надхвърля 54 милиона щатски долара. Автор е на над 600 статии в списания, съвещания и конференции. Организирал е и е ръководил над 175 конференции, семинари, сесии и панели за редица професионални асоциации. Освен това той е съ-редактор на Журнала за изследвания на наночастиците; член е на много консултативни съвети, вкл. и за Самсунг Електроникс, Пътната карта на наноматериалите в химическата промишленост, Пътната карта за международни технологии за полупроводници, Обръщения за електронни материали, Журнала за науката и технологиите на частиците, Журнала за околна среда, Журнала за модерни приложения при контрол на заразите и др. Сътрудник на Американското дружество на машинните инженери и Адхезионното дружество, старши научен сътрудник към Фулбрайт, включен е в списъка на "Кой кой е?" за САЩ. През 2006 г. получава наградата за нанотехнологии "Нано50" в категорията "Иноватор". През същата година получава и наградата SØren Buus Outstanding Research Award, както и две награди (2005 и 2006 г.) от Североизточния университет (щата Масачузец), САЩ.
 • Кшищов Херджик

  Кшищов Херджик управляващ партньор, You Can Business

 • Петър Иванов

  Петър Иванов изпълнителен директор на Американската търговска камара в България

  Петър Иванов е изпълнителен директор на Американската търговска камара в България от май 2017 г. Петър има над 20 годишен професионален опит в България, Централна и Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. Бил е изпълнителен директор на три технологични гиганта - Global US Corporation 3Com/USRobotics, Microsoft Bulgaria, Cisco Systems, като за последния е оглавявал клъстър от шест държави в Централна и Източна Европа. От 2010 г. до 2012 г. Петър е изпълнителен директор на борда на Русия в Cisco Systems. От октомври 2010 до юни 2012 г. Петър е директор на сектор Стратегии и операции в Cisco Systems за нововъзникващи пазари, базиран в Бедфорд Лейкс, Лондон. Петър е активен член на американската общност в България и в региона. Той е член на борда на фондация Джуниър Ачийвмънт България. Сред приоритетите на Петър са образователни инициативи в сферата на корпоративната социална отговорност и стартъп компаниите.
 • Краси Петков

  Краси Петков основател, Milara

 • Йордан Ламбрев

  Йордан Ламбрев Изпълнителен директор, Amer Sports Bulgaria

  Йордан Ламбрев е завършил машинно инженерство във ВИХВП-Пловдив и Executive MBA програма в Manchester Business School. Разполага с богат опит в управлението и реорганизацията на фирми от промишлеността и във внедряването на съвременни производствени системи и методи. От 2012 г е управител на "Амер Спортс България" ЕООД и интерeсите му в последните години са насочени към внедряване на практики по управление на иновациите и активно ангажиране на персонала в процесите на непрекъснато подобрение. 
  Член на е на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране; участвал в технологичното проектиране на редица промишлени предприятия.
 • Робърт Дик

  Робърт Дик Председател на Управителния съвет, EVN България

  Робърт Дик заема поста председател на Управителния съвет на EVN България през януари 2015 г. Преди това осем години е заемал ръководни позиции в концерна EVN в Австрия, включително като прокурист. От октомври 2007 г. той ръководи дейността контролинг за цялата EVN група, а между април 2011 г. и март 2013 г. е ръководил и дейността счетоводство. Робърт Дик е завършил бизнес администрация в Университета в гр. Линц, Австрия, от където е защитил и докторска степен.
   
 • Андрей Цеков

  Андрей Цеков Ръководител Отдел Качество, Биомашиностроене

  Андрей отговаря за Системата за Управление на Качеството и внедряването на нови производствени системи и практики в Биомашиностроене АД, в което работи от 2008 г. Работи за повишаването на конкурентоспособността на фирмата като следи за използването на най-новите технологии и практики за организация и управление в производството. Амбицията му е да превърне традиционното производство високо технологична и ефективна фабрика, в която всеки млад човек би желал да работи.
 • Евгения Пеева-Кирова

  Евгения Пеева-Кирова изпълнителен директор, Заедно в час

  Евгения е изпълнителен директор на "Заедно в час" – организация, която подготвя и подкрепя изключително способни българи да станат учители в български училища за период от две години и дългосрочни поддръжници на каузата за равен достъп до качествено образование. Преди това работи като бизнес консултант в международната компания McKinsey & Company, където съветва водещи фирми и организации в различни сектори – от технология и фармация до индустриална електроника и нестопанска дейност. Евгения има диплома за висше образование от Харвардския университет – специалност "Икономика, политология и социология". Дипломната й работа изследва факторите за успеха на промените в университетското образование в Централна и Източна Европа след 1989 г. Евгения е избрана за Жена на годината в категория Общество през 2012 г. и фигурира в редица престижни класации. Член е на Настоятелството на Американския колеж в София.
 • Джон Гладуиш

  Джон Гладуиш изпълнителен директор, 60К EАД

  Джон Гладуиш работи повече от 25 г. в областта на обслужването на клиенти и кол център бизнеса.
  Има богат опит в оперативния мениджмънт на бизнеси (в частния и в публичния сектор), където връзката с клиентите е директна и е от изключително значение за функциониране на бизнеса като цяло.
  Международния опит, който притежава е многообхватен и е придобит от работа в редица Европейски страни, както и от поръчки от САЩ.
  През целия този период, той е създал, управлявал и/или подобрил изпълнението на редицата контактни центрове в компании от различни индустрии като например IT, свободно време, финансови услуги и комуникации.
  В допълнение, Джонатан е подпомагал реорганизацията на акционерни дружества и големи компании, както и управлението на програми и проекти за различни подобрения в цялостната дейност на компаниите.
  Той е експерт в бизнес премоделирането, включително създаването на професионални кръгове по качеството, семинари и обучения, както и стратегии за обслужване на клиенти. Джонатан е участвал в управлението на бюджетни приходи (10 мин. Евро) и капитални разходи (80 мил. Евро) с пълна отговорност за печалбата и/ или загубата на компанията.
  В момента той управлява един от най-успешните контактни центрове в България и на Балканите – 60К. Една от водещите му цели е да популяризира аутсорсинг концепцията в България като едновременно с това превърне страната ни в топ аутсорсинг дестинация в Европа.
   
 • Огнян Георгиев

  Огнян Георгиев редактор Икономика, Капитал

  Огнян Георгиев е редактор "Икономика" в Капитал. Бил е ръководещ редактор на онлайн съдържанието на "Капитал", както и редактор "Свят". Занимава се отдавна с европейската икономика, еврофондовете и ефектите от тях, регионална политика, индустриални стратегии за регионално развитие. 
 • Иван Михайлов

  Иван Михайлов Управител, Вистеон електроникс България

  Иван Михайлов е Управител на "Вистеон електроникс България" от 2012 г. Завършил е магистърска степен по бизнес администрация в University of Texas at Austin - The Red McCombs School в областта иновации и технологии. Има магистърска степен "Стопанско управление" от СУ "Св. Климент Охридски" и "Компютърни системи и технологии" от ТУ - София. Преди "Вистеон" и "Джонсън контролс" (предшественика на "Вистеон") е ръководил софтуерния екип на "Софийска вода". Работил е и в "Глобул".
 • Спас Иванов

  Спас Иванов търговски директор, Centio

  Спас Иванов е сред създателите на офиса на компанията в Пловдив, а в последствие се присъединява към централния ѝ офис в София. Иванов притежава Сертификат ITIL v3. Сертифициран водещ одитор по ISO 27001 и сертифициран вътрешен одитор по ISO 9001, ISO 20000-1 и ISO 27001. Предпочитан одитор по информационна сигурност от големи компании като ДБанк, Български пощи, ГДИН, Прокуратурата на Р. България и др. Завършил магистър в УНСС. Заедно с екипа на компанията осигурява информационната защита на Международната олимпиада по информатика през 2009 г. в гр. Пловдив. Лектор и водещ на конференцията за информационна сигурност "Reality in the cloud", Катарино 2010 г. и "Real security in a digital world", Велинград 2012 г. и 15-а международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни "Критичното значение на информационната сигурност и съхранението на данните за бизнеса и администрацията", 2016 г. В ежедневието си, е човек с невероятно чувство за хумор. Винаги е позитивен и усмихнат.
 • Марияна Трендафилова

  Марияна Трендафилова Mениджър Човешки Ресурси, Reward Gateway

  Марияна Трендафилова е Мениджър Човешки Ресурси на Reward Gateway Bulgaria от началото на 2015 година. Компанията е дъщерна на английската група Reward Gateway UK и е базирана Пловдив. Като част от компания, отличаваща се със своята мисия, фирмена култура и иновативни допълнителни придобивки, предизвикателствата пред Марияна и нейния екип са свързани с мотивацията и поддържането на ангажираността сред служителите и инкорпорирането на фирмените ценности във всички дейности на компанията. Преди присъединяването си към Reward Gateway, Марияна е ръководила отдела, отговарящ за обучение и развитие на талантите на българското подразделение на японския автомобилен гигант Yazaki Corporation в продължение на 8 години, като от тук е запазила любовта си към японския стил на управление и Lean Management системите.
   

Програма


Работна програма

28.09.


09:30 – 10:15 Регистрация и кафе

10:15 – 10:30 Официално откриване
Иван Тотев, кмет на Община Пловдив
Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България

10:30 – 11:45 Първи панел
Къде се намира България на европейската индустриална карта

Политики, които ще насърчат иновациите и растежа
Модератор: Огнян Георгиев, редактор, Капитал

Панелисти:
Томислав Дончев
, заместник министър-председател, Република България
Гунар Мюнт, директор на отдел ""Иновации и конкурентоспособност", Eвропейска инвестиционна банка (ЕИБ)
Аруп Банерджи, регионален директор за Европейския съюз, Група на Световната банка
Марк Никлас, директор отдел "Иновативни политики за растеж", Европейска комисия
Краси Петков, основател, Milara
Робърт Дик, председател на управителния съвет, EVN България

11:45 – 12:15 Кафе пауза

12:15 – 13:00 Втори панел
Бъдещето на индустрията


Модератор: Филип Генов, първи вицепрезидент/специални проекти, Уникредит Булбанк 

Панелисти:
Наталия Коробко, регионален мениджър “Бизнес развитие”, Google
Мацией Базъл, мениджмънт консултант, A. T. Kearney
Кадир Сенер, директор Облачни технологии и решения за бизнеса за регион Multi-country Europe, Microsoft

13:00 – 14:00 Обяд

14:00 – 15:00 Трети панел
Образованието и уменията на новaта ера
Модератор:
Анна-Мари Виламовска, изпълнителен директор, Работещи Идеи, член на Борда за Дигитално Предприемачество, ЕК 

Панелисти:
Георги Димитров
, заместник-ръководител "Иновации и Европейски институт за иновации и технологии", Европейската комисия
Йозеф Шети, основател на Soltec
Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на „Заедно в час“
Йордан Ламбрев, генерален директор, Amer Sports Bulgaria 

15:00 - 15:15 Гост лектор
Нанотехнологиите и потенциалът им да променят индустрията
Ахмед Буснайна​, професор от William Lincoln Smith Почетен професор и директор на Центъра за научна и инженерна наномащабна дейност, Northeastern University, Бостън

15:15 – 16:15 Четвърти панел
Дигиталната революция и новите бизнес модели

Модератор: Кшищов Херджик, управляващ партньор, You Can Business

Панелисти:
Емилиян Енев
, създател и CEO, Recheck
Георги Георгиев, Институт Fraunhofer
Адам Уишенковски, консултативен директор, PwC Полша
Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България
Ясен Михайлов, проектен мениджър, Drees & Sommer

16:15 – 16:30 Закриване


29.09

10:30 – 11:30 Първи панел
Дигитална трансформация и готовност за дигитална култура на традиционните индустрии
Модератори: Йовко Ламбрев, Trakia Tech

Панелисти:
Винс Меенс
, мениджър отдел Предприемачество, Brigthtlands Innovation Factory
Юрий Генов, Изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК; Председател CIO Клуб
Александру Тулайи, изпълнителен директор на фондация "Клуж - град на иновациите"
Андрей Цеков, ръководител oтдел Качество, Биомашиностроене

11:30 – 12:00 Кафе пауза

12:00 – 13:00 Втори панел
Аутсорсинг дестинация


Модератор: Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив

Панелисти:
Андон Симеонов, генерален мениджър, SoftServe България
Яняп Боогаард, ръководител "Решения на работното място", Европа, Близкия изток и Африка, Colliers International
Джон Гладуиш, изпълнителен директор, 60к
Марияна Трендафилова, HR manager, Reward Gateway

13:00 – 14:00 Обяд

14:00 – 15:00 Трети панел
Защита на данните и електронна сигурност


Модератор: Георги Стоев, управляващ съдружник в Industry Watch

Панелисти:
Димитър Калдамуков, адвокат в адвокатско дружество „Точева и Мандажиева”
Кристиана Фернбач, Съветник и ръководител на германското бюро, Stratulat Albulescu Law Firm, Букурещ, Румъния
Иван Михайлов, управител, Вистеон електроникс България
Спас Иванов, търговски директор, Centio
 

Партньори

ProCredit Bank EVN Soltec Colliers 60K ClujIT Janev & Janev

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"

  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 495
 • За счетоводни въпроси
  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел:02/ 4615 458