29 ноември 2017, София хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За 12-та поредна година конференция Сделки и инвеститори ще се фокусира върху последните сделки на местния пазар и ще хвърли светлина върху това, което се случва в регионален мащаб. Конференцията дава възможност на фондове, стратегически партньори, инвеститори и предприемачи, да обсъдят актуални въпроси, да намират решения и направляват пазара в положителна посока. Събитието се превърна в традиционна платформа за нетуъркинг, дискусии и начало на нови партньорства.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени са:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018
 
Кога и къде: 29 ноември 2017, София хотел Балкан

За кого е подходящо събитието: предприемачи и инвеститори, консултанти по сделки за сливания и придобивания, инвестиционни фондове, адвокатски дружества, представители на банки

Такса за участие: 240 лв. с ДДС

Краен срок за регистрация: 27 ноември 2017

Лектори

 • Роб Ървинг

  Роб Ървинг Съпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

  Роб Ървинг е съпредседател на Глобалната група за дялово участие на Dentons. Работата на Роб е с фокус трансграничните сделки по сливания и придобивания, особено private equity, в цяла Централна и Източна Европа, където работи от 1991 г. насам. През последните няколко години е ръководил landmark buyout, growth equity и exit сделки в други страни, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Чехия и Турция.
 • Робин Джонсън

  Робин Джонсън Партньор и съпредседател на екипа на Eversheds Sutherland за трансгранични сливания и придобивания (M&A)

  Робин се наслаждава на работата си с позитивна нагласа. Управлението на услугата и взаимоотношенията с клиента са основни за Робин. Добрият процес води до добри сделки, лошият процес води до лоши сделки, посредственият процес води до посредствени сделки. Управлението на всеки проект е много важен елемент във философията на Робин. Сред клиентите на Робин са Parker Hannifin Corporation, Chemtura Corporation, SPX Corporation, Teleflex Inc, Croda International plc, Securitas AB, Rockwell Automation Inc, Endless LLP, Flowserve Corporation, Pentair Inc, Teledyne Technologies, Horizon Pharma, Platform Speciality Chemicals Corporation. Робин е съпредседател на екипа на Eversheds Sutherland, занимаващ се с трансгранични сливания и придобивания (M&A), и ръководи повече от 100 адвоката в 30 юрисдикции. Той е също така секторен председател на Групата за диверсифицирана индустрия. Бивш член е на Съвета на Eversheds Sutherland (International) LLP. Legal Business наскоро нареди Робин в топ 10 на най-добрите M&A адвокати в Обединеното кралство. 
   
 • Павел Христов

  Павел Христов Съдружник, M&A, търговско право и право на конкуренцията, Адвокатско дружество "Христов и съдружници"

  Павел е корпоративен и M&A адвокат, който специализира в областта на търговските сделки, корпоративното управление, местни и международни придобивания и сливания, прехвърляния наакционерно и дялово участие или активи, сделки по дялово инвестиране, съвместни предприятия, иправо на конкуренцията, включително уведомления за концентрация, проучвания за картел илизлоупотреба с господстващо положение, държавна помощ и обществени поръчки по българското иправото на Европейския съюз. Павел е признат за експерт по корпоративно, M&A и търговско право, право на конкуренцията иправо на Европейския съюз и класиран като водещ и високо ценен адвокат от международнитеправни справочници The Legal 500 EMEA, Chambers & Partners Europe, Chambers & Partners Global, иIFLR1000 EMEA.
 • Валери Петров

  Валери Петров Партньор, Axxess Capital

  Валери Петров е партньор в Axxess Capital.
  Преди това е бил партньор в Бенкрофт Прайвът Екуити (Bancroft Private Equity), отговарящ за дейностите на компанията на Балканите. Преди да се присъедини към Бенкрофт (Bancroft), той е бил инвестиционен директор в компанията за дялово инвестиране Глоубъл Файненс (Global Finance), управлявайки дейността й в България. Валери е ръководил и подпомагал редица сделки в различни държави в ЮИЕ.
  Преди да започне работа в областта на дяловото инвестиране, Валери е бил начело на най-голямата компания за бои и лакове в България (подкрепена чрез дялови инвестиции) като изпълнителен директор, където е осъществил пълна промяна в компанията, извеждайки я до високи нива на печалба и повишавайки пазарната й капитализация почти десет пъти.
  Валери също така е работил за Роял Дъч / Шел (Royal Dutch/Shell), заемайки различни позиции в организацията.
  Валери е придобил магистърска степен по инженерство от Техническия университет в София. Той е завършил също така Академията по управление в Лондон и програма за бизнес управление от университета в Делъуеър чрез филиала му в София. 
 • Филип Генов

  Филип Генов Вицепрезидент и старши мениджър "Специални проекти", УниКредит Булбанк

  Филип Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия.
 • Божидар Нейчев

  Божидар Нейчев Старши Съдружник, PwC

  Божидар е един от старшите съдружници на PwC за Централна и Източна Европа.Той започва работа през 1994 г. а е съдружник във фирмата от 2004 г. Божидар има 25-годишен опит в консултирането на клиенти в ключови приватизационни и частни сделки в различни сектори в региона, стратегически анализи за навлизане и оттегляне от пазара, преструктурирания, ликвидационни и заздравяващи услуги, както и оказване на съдействие при сливания и придобивания. През последните две десителетия е основал или развил повечето от офисите на фирмата на Балканите с придобивания на конкурентни компании и екипи от специалисти.
 • Камен Колчев

  Камен Колчев Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг.

  Камен Колчев е Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг. Той е основател на групата ЕЛАНА, като професионалната му кариера във финансовия сектор започва през 1991 г. с учредяването на първото дружество за търговия на финансовите пазари. 25 години по-късно ЕЛАНА вече е група от компании на челни пазарни позиции в своите сектори: инвестиционно посредничество, управление на активи, консултантска дейност в областта на еврофондовете, финансови услуги, свързани с инвестиции в земеделска земя, ВЕИ и др.   
  Камен Колчев е завършил математика в СУ "Св. Кл. Охридски". Специализира "Корпоративно управление в Централна и Източна Европа" в Прага и "Международни капиталови пазари" в Институт по финанси - Ню Йорк. Понастоящем оглавява работни комитети по финансови пазари и енергетика в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), след като няколко години беше член на УС. Бил е председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) от основаването на асоциацията до 2008 г.
 • Светослав Стефанов

  Светослав Стефанов директор Инвестиции, 3TS Capital

  Светослав Стефанов има повече от 6 години инвестиционен опит (алтернативни инвестиции, хедж фондове) както и повече от 6 години опит като консултант. В момента е инвестиционен мениджър в 3TS Capital, водещ инвеститор в TMT сектора с фокус върху Централна и Източна Европа. Преди 3TS господин Стефанов е работил за Trafalgar Asset Managers, Монако – водещ европейски хедж фонд. Преди това господин Стефанов е съосновател на малък фонд, фокусиран върху германски компании с малка или средна пазарна капитализация, със значителна експозиция към технологичния сектор. Господин Стефанов е бил на стаж в 3i Venture Capital в Мюнхен в екипа, работещ за информационни и телекомуникационни технологии. Има бакалавърска степен по управление на информационни системи от Унивеситета по национално и световно стопанство, София, и MBA от INSEAD. Владее отлично английски, немски, руски и български, говори френски и малко италиански.
 • Пьотр Миeткoвски

  Пьотр Миeткoвски Управляващ директор, ръководител за Централна и Източна Европа, ОНД & Израел, BNP Paribas

  Пьотр Миетковски е завършил Икономика и Финанси в Университета Пари Дофин (Université
  Paris Dauphine). Притежава следдипломна квалификация от Института по политически
  изследвания в Париж. Има повече от 20 години опит в корпоративните финанси и успешно е
  съветвал множество разнообразни клиенти (напр. корпорации, частни дружества, държавни
  дружества, предприемачи) в широк кръг от сделки, както в частния, така и в публичния сектор.
  Присъединява се към BNP Paribas през 1993 г., първоначално в Отдел "Развитие на бизнеса", а
  от 1998 г. – в Корпоративни финанси.
  Понастоящем Пьотр заема позицията на управляващ директор – ръководител на Корпоративни
  финанси в Централна и Източна Европа, ОНД & Израел (CIB Corporate Finance – Paris).
 • Матей Руняк

  Матей Руняк Изпълнителен директор и член на Съвета, Trigal

  Матей е бил Директор в PwC. Като член на Съвета на Slovenian Sovereign Holding, той е
  ръководил приватизационни сделки за над 1 милиард евро. На предходната си позиция в
  Министерството на финансите на Словения, Матей поема създаването на Slovenian Sovereign
  Holding и е активно ангажиран в структурирането на словенската "лоша банка". Преди това е
  ръководил преструктурирането и ликвидацията на банка, базирана във Франкфурт, бил е
  ръководител на хазната на бутикова инвестиционна банка и е участвал в сделки с хедж фондове
  и частни дружества. Матей е бил председател на Надзорния съвет на SID Bank, член на
  Надзорния съвет на Cinkarna Celje и председател на Надзорния съвет на Triglav. Притежава
  бакалавърска степен по банково дело от Университета в Любляна и MBA от Университета в
  Майнц.
 • Маркус Пиук

  Маркус Пиук партньор, Schoenherr

  Маркус Пиук е партньор в Schoenherr и има повече от 12 години опит като адвокат, главно фокусиран върху корпоративното / сливания и придобивания право и инфраструктура (включително енергия), свързани с работата в Югоизточна Европа. Той е специализирал в капиталовите пазари, сливания и придобивания, финанси и данъчно право. В рамките Schoenherr, той има голям принос за развитието на мрежата на Schoenherr в Югоизточна Европа и към днешна дата е отговорен за координацията на офисите в България, Хърватия, Румъния, Сърбия и Турция. Маркус често е работил за клиенти, които са свързани с нефтената и газова, хранителната / нехранителнителната и автомобилната индустрия, както и финансовата (като RWE, Verbund, Daimler, Уника, Vienna Insurance Group, Talanx и OMV), съветвайки ги за техните преки чуждестранни инвестиции в Югоизточна Европа. Също така той често съветва местните предприятия в областта на вътрешните и изходящите инвестиции. Наскоро Маркус е бил съветник и на Министерството на международните икономически отношения на Република Сърбия относно Закона за финансов лизинг. Той е съветвал и Букурещката фондова борса при влизането й на пазара на деривати. Маркус е възпитаник на Виенския университет (Mag. Iur.), Университета на Вирджиния (магистър) и ESADE Business School в Барселона (MBA). Той е приет в адвокатските колегии в Австрия, Румъния, Молдова, България и Хърватия. Често е говорител на конференции, свързани с инвестиции в Югоизточна Европа. Маркус публикува редица статии в австрийски и международни правни списания, включително eastlex (Манц Verlag, Виена, на немски език) на теми, касаещи законите на България, Румъния, Сърбия и Република Молдова.
 • Огнян Донев

  Огнян Донев Изпълнителен директор, "Софарма" АД

  Огнян Донев е роден на 22.12.1957 г. Учи в Хамбург и Виена. Завършва "Международни икономически отношения" във Висшия икономически институт София. През 1986 г. защитава докторска степен по икономика в Берлин.
  В частния сектор Огнян Донев работи от 1990 г., като в продължение на седем години защитава интересите на "Метро Кеш енд Кери" в България при износа на български стоки за веригата магазини "Метро" (Parpool, Gemex). За периода 1993-1997 г. Огнян Донев представлява големи чуждестранни купувачи на черни метали в България.
  Д.и.н. Огнян Донев е Изпълнителен директор на "Софарма" АД от октомври 2000 г.
  Участва в борда на директорите на "Унифарм" АД, "Софарма Трейдинг" АД, "Доверие Обединен Холдинг" АД и др. Вицепрезидент е на Германо-българската търговско-индустриална камара, заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, както и председател на Българският национален комитет на Международната търговска камара. Г-н Донев е носител на "Приз Буров", награда на Фондация "Атанас Буров", за индустриално управление.
  Владее немски, английски, руски и италиански езици. Женен е и има двама сина.
 • Елвин Гури

  Елвин Гури Изпълнителен директор, Empower Capital

  Елвин Гури е инвеститор и предприемач с успешен опит във финансовите услуги. В момента е CEO на Empower Capital Advisors, избрани от Jeremie Holding Fund Bulgaria да управляват Empower Fund за инвестиции в малки и средни предприятия. Елвин Гури е и Изпълнителен директор на River Styxx Capital – фирма занимаваща се инвестиции и консултации.
  Завършва бакалавърската си степен по Приложна икономика и история от Американския университет в България (АУБ) с отличие и започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. От октомври 1996г. той работи повече от 5 години в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондонд и в София.
  Елвин Гури през 2001-2002 г е съосновател на JetFinance International, фирма отпускаща потребителски кредити. Преди продажбата на компанията на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007г., Jet Finance е най-голямата независима компания за потребителско кредитиране в Югоизточна Европа.
  След JetFinance Елвин Гури участва като инвеститор и ментор във фирми за финансови услуги и технологични предприятия.
 • Таня Карагеоргиева

  Таня Карагеоргиева директор "Инвестиционно банкиране", УниКредит Булбанк

  Таня Карагеоргиева е директор "Инвестиционно банкиране" в УниКредит Булбанк и ръководи тази част от бизнеса от 2010 г. Тя има над 17 г. опит в областта на придобивания и сливания, структуриране на дългови емисии и сделки с дялов капитал. Преди УниКредит е била заместник-директор във финансово-консултантската практика на Делойт България.Таня е ръководила сложни сделки свързани с придобивания и сливания, концесии, финансови реструктурирания, включващи множество екипи от различни страни и с различна експертиза, като е консултирала стратегически инвеститори, фондове за дялово инвестиране, държавни структури. Участвала е в повечето големи сделки на българския пазар в сектори енергетика и инфраструктура, телекомуникации и медии, финансов.Таня е завършила Американския университет в Благоевград и е сертифициран финансов аналитик (CFA).
 • Крис Георгиев

  Крис Георгиев технологичен директор, Dynamo Software, Inc.

 • Росен Иванов

  Росен Иванов управляващ съдружник, BlackPeak Capital

  Росен Иванов е управител и съдружник в Black Peak Capital, ко-инвестиционен фонд за дялово и мецанин финансиране. Преди това той заема същата длъжност в Entrea Capital, а по-рано работи в McKinsey & Co. в Ню Джърси / Ню Йорк, където се фокусира върху компании за потребителски стоки, индустриални компании и частни дялови инвестиции. Преди McKinsey Росен работи като инвестиционен сътрудник в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), със седалище в Лондон, където е отговорен за структурирането на дългови и дялови инвестиции в цяла Източна Европа. Росен започва кариерата си в Procter & Gamble Balkan Markets в Букурещ. Има магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от Harvard Business School и бакалавърска степен по икономика от Американския университет в България.
 • Тодор Брешков

  Тодор Брешков управляващ партньор, LAUNCHub Ventures

  От 2012 година насам Тодор Брешков управлява фонда за сийд инвестиции LAUNCHub, на който е съосновател и активно работи с компаниите от портфолиото от процеса на селекция до придобивенето на дял и последващо консултиране и развитие на отделните бизнеси. Участва и в последващото привличане на инвеститори за компаниите и подготовката им за реализиране на следващ рунд на финансиране.В периода 2003–2010 година е член Надзорния съвет на третата по големина банка в България (Първа инвестиционна банка).През периода 2003-2009 година, Тодор е член и на Съвета на директорите на Българската фондова борса-София и изпълнителен директор на една от най-големите брокерски къщи в България – Първа финансова брокерска къща. Тодор е основател и председател на Управителния съвет на най-големия Български Фонд за недвижими имоти от 2005 година до сега.
 • Клаудия Часар Торкар

  Клаудия Часар Торкар изпълнителен директор, АЛД Аутомотив България

 • Ивелина Пенева

  Ивелина Пенева главен директор, Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност", Министерство на икономиката

  Ивелина Пенева е родена на 2.07.1978 г. в гр. Шумен. Завършила е магистратури по "Право" и "Право на Европейския съюз" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Притежава международно признат сертификат за одит в публичния сектор. Работила е като юрисконсулт в Централно звено за финансиране и договаряне в Министерство на финансите и като одитор в Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС". От март 2015 г. е главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката - Управляващ орган по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
 • Лариса Манастърли

  Лариса Манастърли директор за България, ЕБВР

  Лариса Манастърли е директор на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за България от декември 2015 г., но кариерата й в международната финансова институция обхваща над 10 години. Работата й там започва през 2001 г., като първоначално е ангажирана с проекти във финансовия, инфраструктурния, селскостопанския и енергийния сектор. Тя изиграва ключова роля и в разработването и прилагането на специалните продукти и програми на ЕБВР за Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Киргизстан, Молдова, Монголия, Таджикистан, Турменистан и Узбекистан, като впоследствие е специално фокусирана върху Молдова, Украйна и Армения.През 2007 г. става част от екипа на Черноморска банка за търговия и развитие, където в продължение на пет години се занимава с транзакции във финансовия сектор, дялови инвестиции и инфраструктура в 11 държави от черноморския регион, сред които и България. В началото на 2012 г. се завръща в ЕБВР и оглавява дейността на банката в Киргизстан до назначението си начело на дейността в България.
 • Христо Стоянов

  Христо Стоянов представител на Европейски инвестиционен фонд за България

  Христо Стоянов управлява дейностите по бизнес развитие на Европейския Инвестиционен Фонд в България. Той се присъединява към екипа на ЕИФ в София през 2011г. и отговаря за операциите на български холдингов фонд, предоставящ финансиране за малкия и среден бизнес от структурните фондове на ЕС посредством финансови инструменти като кредитни гаранции, стартъп акселератори и фондове за рисков капитал. Той е член на директорския борд на ДЖЕРЕМИ България – инвестиционно дружество, финансиращо диверсифицирано портфолио от дялови фондове за рискови инвестиции и продукти за защита от кредитен риск в банкови институции.

   
 • Йордан Зарев

  Йордан Зарев инвестиционен мениджър, NEVEQ

  Йордан Зарев е инвестиционен професионалист с опит в сферата на сливанията и придобиванията и корпоративните финанси.
  Започва кариерата си в "Форем Консултинг". След стаж в екипа за инвестиционно банкиране в HSBC (Лондон), той се присъединява към EuroHold Group, публична финансова институция в България.
  След това става ръководител инвестиционно банкиране на Euro-Finance България, част от EuroHold Group, най-утвърденият местен инвестиционен посредник. Като част от Euro-Finance България, господин Зарев ръководи няколко стратегически придобивания, транзакции по увеличаване на капитала, листвания, продажби и структуриране на сделки в различни сектори.
  Преди да се присъедини към NEVEQ като инвестиционен мениджър, той ръководи бизнес планирането и развитието във Philip Morris International (български филиал).
  Йордан притежава бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България и владее английски език.
 • Евгени Ангелов

  Евгени Ангелов Председател на Българската асоциация за дялов и рисков капитал

  Евгени Ангелов е Председател на Българската асоциация за дялов и рисков капитал. Паралелно, той е инвеститор и работи активно с регионални капиталови фондове, инвестиращи в развиващи се компании. В предишния си опит, Евгени служи като Икономически съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев и като Заместник-министър на икономиката. Фокусът му на работа в държавния сектор включва изработване и прилагане на политики в областта на икономиката, инвестициите и иновациите. Евгени е бил отговорен за надзора на над 50 държавни предприятия и е отговарял за оперативна програма "Конкурентноспособност", възлизаща на 1.2 млрд евро. Той е бил Председател на бордовете на Български енергиен холдинг и Национална електрическа компания. Същевременно, Евгени оглавява инвестиционния борд на "Джереми" - фонд на фондовете с ресурс от 350 млн. евро, който осигурява капиталово и дългово финансиране на стартъпи и малки и средни предприятия. Той е инициатор и член на борда на София Тех Парк. Преди длъжностите му в държавния сектор, Евгени е бил Директор в Trigranit Development Corporation - водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа. Преди това, той работи на различни позиции в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон. Там отговаря за струкурирането, договарянето и изпълнението на проекти за заемно финансиране и дялови инвестиции в областта на финансовите услуги, фармацевтичната, циментовата, химическата промишленост и недвижимите имоти в десет държави от Централна и Източна Европа.Евгени Ангелов е възпитаник на Harvard Business School с магистър по бизнес администрация.
 • Светозар Георгиев

  Светозар Георгиев съосновател на Телерик и Телерик Академия

  Светозар Георгиев е съосновател на Телерик Академия – водеща образователна организация, която подготвя дигиталните създатели на утрешния ден. В тази си роля Светозар отговаря за направляване стратегията на Академията по всичките й дейности – от обучение на деца и младежи, до подготовка на специалисти за ИТ сектора или повишаване квалификациите на вече работещи специалисти. Днес той е също активен ментор на млади предприемачи и ангел инвеститор в обещаващи български стартъпи. Преди Телерик Академия, Светозар заедно с още трима съоснователи създават през 2002 Телерик – глобална софтуерна компания, придобита от Progress през 2014. Телерик Академия сама по себе си е създадена като образователна инициатива през 2009, оригинално като част от Телерик.
 • Люк Станишек

  Люк Станишек директор, член на CEEMEA Private Markets investment екип, The Rohatyn Group

 • Мирослав Маринов

  Мирослав Маринов изпълнителен директор, ПОК Доверие

  Започва работа като финансов аналитик в дирекция "Финанси и счетоводство" на ПОК "Доверие" през 1999 г. Избран е за служител на Компанията сред над 200 кандидати, явили се на интервю за длъжността по време на "Дни на кариерата - 1999 г.", организирани от AISECK-България. В началото на 2000 г. е назначен за Вътрешен одитор, от месец април 2001 г. е директор на дирекция "Финанси, счетоводство и инвестиции", а от септември 2008 е Заместник главен изпълнителен директор и Главен финансов директор. В началото на 2012 г. е избран за Член на УС на ПОК "Доверие". А по-късно през същата година - и за Изпълнителен директор на Компанията. Завършва висшето си образование в УНСС със степен Магистър, специализация "Корпоративни финанси". Преди да започне работа в ПОК "Доверие" има натрупан опит като брокер недвижими имоти и Capital markets assistant manager.
 • Ивайло Симов

  Ивайло Симов съосновател и управляващ съдружник, Eleven

  Ивайло Симов е един от основателите на Eleven, фонд за финансиране на стартиращи компании с 12 млн. евро капитал, подкрепен от партньори като Springboard и Google. Ивайло се занимава с инвестиции чрез дялово участие вече 15 години, първоначално в SEAF, а по-късно в Global Finance, включително и като директор за България през последните 3 години преди основаването на Eleven. През този период е участвал директно в над 20 сделки в цяла Югоизточна Европа за повече от 100 млн. евро и е бил в борда на директорите на над 10 компании от различни индустрии. Ивайло е завършил стопанско управление в Софийския Университет и е в борда на Алумни асоциацията на факултета.

Програма08:45 – 09:20 Регистрация и кафе

09:20 – 09:30 Официално откриване
Евгени Ангелов, 
председател, Българска асоциация за дялово и рисково инвестиране, партньор, PostScriptum Ventures

09:30 – 09:45 Keynote
Пьотр Миeткoвски, управляващ директор, ръководител за Централна и Източна Европа, ОНД & Израел, BNP Paribas

09:45 – 10:00 Глобални тенденции при сливанията и придобиванията: пазари на продавачи или купувачи​
Робин Джонсън, партньор и съпредседател на екипа на Eversheds Sutherland за трансгранични сливания и придобивания (M&A)

10:00 – 11:00 Първи дискусионен панел 
Сделки и инвеститори 2017

Маркус Пиук, партньор, Schoenherr
Клаудия Часар Торкар, изпълнителен директор, АЛД Аутомотив България
Таня Карагеоргиева, директор Инвестиционно банкиране, УниКредит Булбанк
Крис Георгиев, технологичен директор, Dynamo Software
Божидар Нейчев, управляващ съдружник, Югоизточна Европа, ръководител Корпоративни финанси, Централна и Източна Европа, PwC​

Модератор: Павел Христов, съдружник, M&A, търговско право и право на конкуренцията, Адвокатско дружество "Христов и съдружници"

11:00 – 11:30 Кафе пауза

11:30 – 12:30 Втори дискусионен панел
Дялово инвестиране в Югоизточна Европа - къде са възможностите и какви са бъдещите предизвикателства​

Пьотр Миeткoвски, управляващ директор, ръководител за Централна и Източна Европа, ОНД & Израел, BNP Paribas
Матей Руняк, изпълнителен директор и член на Съвета, Trigal
Елвин Гури, изпълнителен директор, Empower Capital
Валери Петров, партньор, Axxess Capital
Росен Иванов, управляващ съдружник, BlackPeak Capital

Модератор: Роб Ървинг, съпредседател на Global Private Equity Group, Dentons

12:30 – 13:15 Трети дискусионен панел
Инвестиционни перспективи за 2018: нови тенденции и нови играчи​

Лариса Манастърли, директор за България, ЕБВР
Пабло Милан, ръководител Капиталов отдел, Управление на мандати, European Investment Fund (EIF)
Люк Станишек, директор,  The Rohatyn Group

Модератор: Филип Генов, първи вицепрезидент "Специални проекти", УниКредит Булбанк

13:15 – 14:15 Работен обяд

14:15 – 15:00 Четвърти дискусионен панел
Алтернативни източници на финансиране: капиталовият пазар като тенденция в корпоративното финансиране 

Ивелина Пенева​, главен директор, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на икономиката
Лариса Манастърли, директор за България, ЕБВР
Мирослав Маринов, изпълнителен директор и член на УС, ПОК "Доверие"
Огнян Донев, изпълнителен директор, Софарма АД

Модератор: Камен Колчев, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите, ЕЛАНА финансов холдинг

15:00 – 16:00  Перспективи пред регионалната индустрия за рисков капитал
 
Тодор Брешков, управляващ партньор, LAUNCHub Ventures
Йордан Зарев, инвестиционен мениджър, NEVEQ 
Светослав Стефанов, инвестиционен директор, 3TS Capital Partners
Светозар Георгиев, съосновател на Телерик и Телерик Академия
Ивайло Симов, съосновател и управляващ съдружник, Eleven

Модератор: Христо Стоянов, представител за България, Европейски инвестиционен фонд

 

Партньори

UniCredit Bulbank Dentons Hristov Partners Jeremie PWC Axxess Capital Elana BVCA FMFIB

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"
  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 370
 • За счетоводни въпроси
  krasimira.ganchina@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 458