19 септември 2017, Варна, СПА хотел Романс Сплендид, Flower’s Hall
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

ROAD SHOW 2017 г. 
„Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“ 

* Аутсорсинг (ITO & BPO) * ИКТ * Недвижими имоти * 

19 септември, гр. Варна
СПА хотел Романс Сплендид, Flower’s Hall


Организатори: Българска аутсорсинг асоциация, Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България и ICT Media 


Проектът Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започна с пилотен проект в град Русе, 17 септември, 2016 г. През 2017 г, инициативата продължи с организиране на дискусии в страната – Бургас (30 март 2017), София (30 май 2017), Варна (19 септември 2017) - с цел да създаде предпоставки за развитие на регионите, посредством подобрение на бизнес климата в тях. 

Обект на дискусиите са теми като намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса. Дискусията във всеки от изброените по-горе целеви градове се осъществява под формата на VIP бизнес обяд в приятна работна обстановка. 

След обсъждане на предварително поставените тематични акценти от поканените ключови панелисти, всички слушатели имат възможност да зададат своите въпроси към тях. 

Аудитория на събитието:
 • * Представители на ресорните дирекции в община Варна; 
  * Академичното ръководство на Висшите учебни заведение в региона;
  * Директори на профилирани гимназии в региона;
  * Местен бизнес - изпълнителни директори на големите компании в региона;
  * Компании, членове на партниращите на проекта асоциации.

Лектори

 • Иван Портних

  Иван Портних Кмет, Община Варна

  Иван Портних е кмет на Община Варна от юли 2013 г. до момента. Магистър "Международни икономически отношение" в Университета за национално и световно стопанство, магистър "Бизнес администрация" в Institut de la Francophonie pour l’Administration et la Gestion, генерален мениджър на комплекс "Гранд хотел Варна" Resort & Spa – 2001 – 2013 г. Общински съветник и заместник-председател на общински съвет Варна – октомври 2011 – юни 2013 г.
 • Стоян Пасев

  Стоян Пасев Областен управител, Областна администрация Варна

  Стоян Пасев е областен управител на Областна администрация Варна (20.08.2014 – до момента). Г-н Пасев е бил член на Дисциплинарния съвет на Адвокатска колегия Варна (2012 – 2014) и адвокат в Адвокатска колегия Варна (1999 – 2014). Стоян Пасев е бил консултант по европейски проекти към оперативни програми в МОСВ (2007 - 2013), активно е участвал при разработването на проектни предложения за Програма за транснационално сътрудничество Интеррег – V - Б "Балкани - Средиземно море" (2014 – 2020). Участвал е също в подготовката на проектно предложение по Програма LIFE на Европейския съюз, Подпрограма "Околна среда", в разработването на проектни предложения по програма за междурегионално сътрудничество "Интеррег Европа 2014-2020", както и в учредяване на организация за управление на туристически район с наименование "Организация за управление на варненски черноморски туристически район". Г-н Пасев е завършил магистратура по ИУТ (Икономически университет – гр. Варна, 1995 – 1998), право (Технически университет – гр. Варна, 1992 – 1997), ТМММ (Технически университет – гр. Варна, 1991 – 1996) и Международни икономически отношения.
 • Таня Косева-Бошова

  Таня Косева-Бошова Председател на Управителния съвет, Асоциация на собствениците на бизнес сгради (АСБС)

  Таня Косева-Бошова има 15 години опит на пазара на бизнес имоти в България. Била е партньор и изпълнителен директор на някои от най-големите и най-успешни компании свързани с недвижими имоти в страната – Colliers International, Landmark Property Bulgaria и European Trade Center. От 2009 до 2014 г. и отново от юли 2016 г. до момента Таня Косева-Бошова е изпълнителен директор на European Trade Center. Тя участва в развитието на проекти в гр. София (офис комплекс European Trade Center) и гр. Бургас (търговско-развлекателен център Burgas Plaza). Преди присъединяването си към European Trade Center, тя е била изпълнителен директор на Landmark Property Bulgaria. Работила е в Colliers International осем години, като четири от тях е била управляващ партньор на българския офис. През 2007 г. успешно инициира и завършва промяна на българското законодателство по отношение на премахване на ограничение на срока за отдаване под наем в България. Таня Косева-Бошова е председател на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел "Дамски форум". Тя е дипломирана от Американския университет в Благоевград със специалности "Икономика" и "Бизнес администрация".
 • Станимир Николов

  Станимир Николов Председател на борда на директорите на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България

  Г-н Станимир Николов е избран за председател на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация през март 2017 г. Това е естествено продължение на неговото активно участие в асоциацията като член на Борда на директорите в последните две години. От септември 2014 г. г-н Станимир Николов е управляващ директор на EPAM Systems Bulgaria, международна компания, водещ доставчик на комлексни, програмни, инженерни решения и технологични услуги. Неговият професионален път включва старши мениджъски позиции в Concentrix и IBM. Опитът на г-н Николов в индустрията за аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии са ценен ресурс за Българската аутсорсинг асоциация в съответствие с нейната мисия да направи аутсорсинга водеща индустрия в България и да гарантира нейния растеж, авторитет, надеждност, иновативност и социална отговорност.
 • Виктор Бузев

  Виктор Бузев Главен архитект, Община Варна

 • Стефан Бумов

  Стефан Бумов Главен оперативен директор, HeleCloud

  Стефан Бумов е съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud. Преди основаването на HeleCloud, той заема позицията генерален директор на Софика Груп, сега TeleTech, за България и Македония и вицепрезидент Операции за Централна и Източна Европа на TeleTech Holdings Inc., както и член на Борда на директорите. По-рано Стефан Бумов е заемал ръководни позиции в HP, в това число търговски директор за България и мениджър Търговски стратегии и развитие за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Стефан Бумов е сред основателите на сдружение Българска аутсорсинг асоциация и заема поста на Председател на БАА от създаването на асоциацията до месец март 2017 година.
 • Инж. Пламен Андреев

  Инж. Пламен Андреев Управител, Планекс Холдинг

  Инж. Пламен Андреев е съсобственик и управител на Планекс Холдинг. Завършва Строителен техникум в родния си град, а след това и Висшето военно-строително училище в София със специалност "Промишлено и гражданско строителство". От 1982 до 1990 г. работи в системата на строителни войски. През 1990 г. основава ЕТ "Планекс – Пламен Андреев". От 1993 г. е съдружник във фирма "Планекс" ООД. От 2002 г. е управител на Планекс Холдинг.

Програма


12:30 - 13:00 Регистрация
 
13:00 - 15:00 VIP бизнес обяд и дискусия на тема: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса"


Акценти в обсъждането* Стратегии и политики за стимулиране на конкурентоспособността на бизнеса и региона чрез аутсорсинг и ИКТ;
* Промотиране на Варна като добро място за инвестиции и развитие на високи технологии, BPO услуги и бизнес имоти;
* Стимулиране на образователни инициативи за подготовка на кадрите в региона, съобразно изискванията и целите на бизнеса;
* Осигуряване на привлекателни условия за живот – зелени зони за отдих, развитие на транспортната мрежа, условия за културен и социален живот, ниски данъци.


Модератор: Стефан Бумов, главен оперативен директор, HeleCloud

Панелисти:

* Иван Портних
, кмет на община Варна;
* Виктор Бузев, главен архитект, община Варна;
* Стоян Пасев, областен управител, ОА Варна;
* Таня Косева – Бошова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и изпълнителен директор на European Trade Center;
* Станимир Николов, председател на борда на директорите на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България;
* Инж. Пламен Андреев, управител, Планекс Холдинг


Отразяване на събитието:
Дневник - Бизнесът във Варна иска автомагистрала "Хемус" да е приоритетен проект
Градът.BG - Бизнес и местна администрация: Варна да развива IT и аутсорсинг индустриите
VARNA24.BG - Варна е сред най-желаните градове от собствениците на бизнес сгради
TECHNEWS - 40 000 студенти се обучават във Варна
COMPUTERWORLD (печатна и онлайн версия) - Варна гледа с увереност към своето ИКТ и аутсорсинг бъдеще
PLANEX - „Планекс“ домакинства среща между общината, бизнесът и университетите за развитието на Варна
ECONOMIST - Aсорсинг индустрията има потенциала да подсили основата на икономическия растеж на България
 
 
 

Партньори

Планекс холдинг Виваком http://www.grandmall-varna.com/

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.