16 ноември 2017, Капитал Форт, София
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Национална конференция за облачни технологии
„Хоризонтите пред облака: ИТ услуги, клаудсорсинг и интернет на нещата“
7-о издание
16 ноември 2017, Capital Fort, зала New York


Организатори: ICT Media & ISACA – Sofia Chapter
Със съдействието на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българска търговско-промишлена палата 

 

Според проучване на сп. CIO, на българския пазар се предлагат все повече и по-разнообразни облачни услуги, ориентирани към различните изисквания на компании с различни мащаби и от различни индустрии. Същевременно корпоративните потребители са склонни да въведат облачни решения за все по-широк кръг от задачи. Освен сравнително стандартни процеси като маркетинг, продажби, обслужване на клиенти, в облака се изнасят и процеси, свързани с управление на човешките ресурси, управление на проекти, управление на вътрешни процеси и др.
Заедно с това, в допълнение към ръста в облачните и управляваните услуги, аутсорсинга и клаудсорсинга, бумът в интернет на нещата (IoT) добива все по-големи размери. Иновативната IoT технология превзема територии както в нашето ежедневие, така и в бизнес света и модерното производство. Къде сме ние на фона на световните тенденции ще покаже седмото издание на националната конференция за облачни технологии.


Събитието през 2016
 
 

Лектори

 • Пиърс О’Донохю

  Пиърс О’Донохю Директор на дирекция "Мрежи на бъдещето", DG CONNECT, Ръководител на отдела за облачни технологии и софтуер в DG CONNECT, Европейскa комисия

  Пиърс О’Донохю е директор на дирекция "Мрежи на бъдещето", DG CONNECT към Европейската комисия, която се занимава с разработването на политики и научни изследвания в подкрепа на Единния цифров пазар по отношение на 5G мрежите, IoT, облачни технологии и потока на данни и изграждането на концепции за новаторски подходи към платформи за услуги и следващо поколение Интернет. Като ръководител на отдела за облачни технологии и софтуер в DG CONNECT, той е отговорен за стратегическото развитие на политики за облачен компютинг и софтуер. До октомври 2014 г-н О’Донохю е заместник-началник на кабинета на вицепрезидента Нели Крус, бивш еврокомисар по цифровизацията. Съветва вицепрезидента по темите, свързани с развитието и имплементацията на политики за електронни комуникации, мрежи и услуги, както и широколентови услуги, радиочестотен спектър и други свързани политики като Internet Governance. Преди това г-н О’Донохю ръководи отдел "Политики за радиочестотния спектър" към DG CONNECT на Европейската комисия. Преди да се присъедини към Европейската комисия, г-н О’Донохю заема позиции в Ирландското министерство на външните работи, Постоянното представителство на Ирландия в ЕС (в Брюксел) и като заместник-директор на Брюкселския офис на Ирладската конфедерация на бизнеса и работодателите.
 • Жени Бонева

  Жени Бонева Заместник-председател и председател на Комисията за членство, ISACA – Sofia Chapter

  Жени Бонева притежава повече от 12 години опит в областта на информационни технологии и информационна сигурност, ИТ одит и съответствие, защита на данните и управление на информационните технологии. Кариерното си развитие започва като ИТ консултант и одитор в една от големите 4 одиторски компании, а след това продължава развитието си в областта на информационната сигурност във финансовата индустрия. Притежава международно признатите сертификати CISA на ISACA (Information Systems Audit and Control Association) в областта на одит, контрол, наблюдение и оценка на информационните технологии и бизнес системите, както и CISSP на ISC2 (International Information System Security Certification Consortium), фокусиран върху информационна сигурност. Притежава допълнителни сертификати в областите киберсигурност и компютърна криминалистика. В момента е заместник-председател на асоциацията ISACA - Sofia Chapter, както и председател на Комисията за членство в организацията.
 • Проф. Антони Славински

  Проф. Антони Славински Председател на Настоятелството на Нов български университет

  Проф. Антони Славински е член на Настоятелството на Нов български университет (НБУ) от 14 март 1994 г., а от 21 май 2011 г. е председател на Настоятелството. Преизбран е за председател на Настоятелството с втори петгодишен мандат на 4 юни 2016 г. В периода 1999–2001 г. е министър на транспорта и съобщенията. През 2001 г. е избран за почетен професор на НБУ за цялостен принос към Нов български университет и специални заслуги към департамент "Телекомуникации". Бил е над десет години председател на Асоциация "Телекомуникации", а след това е член на Управителния съвет на асоциацията, най-голямата неправителствена организация в сектора. Бил е председател, а след това член на Управителния съвет на Асоциация "UBIFRANCE-BULGARIE". Председател e на Европейския ИКТ съвет за структурните фондове по проект SFERA от 7-ма рамкова програма през периода 2008 - 2009 година. Бил е координатор за Централна и Източна Европа на Center of Excellences за дистанционно обучение на ръководни кадри към Международния съюз за далекосъобщения през периода 2004 - 2007 година. Участва в редица национални и международни проекти, сред които "Подобряване на интердисциплинарните умения и взаимодействието с бизнеса на специалистите по телекомуникации", "Насърчаване на иновациите в сектора на индустриалната информатика и вградените компютърни системи чрез изграждане на мрежа за сътрудничество. Сред отличията му са Специалната награда на IDG "За особени заслуги към българските телекомуникации", както и Наградата на IDG за принос за развитие на информационното общество. Специализирал е в Adam Smith Institute, Лондон, Великобритания, Joint Vienna Institute – Виена, Австрия и в ITU- Женева, Швейцария.
 • Емил Джиновски

  Емил Джиновски Регионален CIO - CEE& META, GfK

  Емил Джиновски е завършил "Информационни технологии в "Джон Брайс" колеж – Тел-Авив, Израел. Кариерата му включва позиции в редица компании, сред които DATECS, София Мел, Ромпетрол БГ и НИС Петрол ЕООД. Професионалният му опит включва няколко големи проекти, като ръководство и разработка на E-Learning система, изграждане на нови мрежи в "София Мел" и "Ромпетрол БГ", ръководство и внедряване на BPM и CRM проекти. Член е на сдружението "Клуб на ИТ мениджърите в България" от 2007 г. Към момента г-н Джиновски е регионален CIO - CEE& META в GfK.
 • Адв. Зорница Димитрова

  Адв. Зорница Димитрова Специалист Интелектуална собственост, Адвокатско дружество "Динова Русев и Съдружници"

  Зорница Димитрова е високоспециализиран експерт по интелектуална собственост и притежава специализация в областта от Университетски колеж Лондон с акцент в областта на правната природа на информацията, защитата на търговски тайни и документалното и корпоративно структуриране на бизнес модели с оглед максимална защита и комерсиализация на информация, авторски произведения, включително софтуерни продукти, патенти и търговски марки. Адвокатско дружество "Динова Русев и Съдружници" е адвокатска кантора, предлагаща специализирани правни услуги нa юридически и физически лица в много области на гражданското, административното и процесуалното право. Kантората има специализирани екипи във всички области на експертизата си, включително експерти по право на интелектуалната собственост, защита на лични данни и търговски тайни и тясно специализиран екип по трудово право.
 • Димитър Василев

  Димитър Василев Ръководител отдел "Продуктово и Бизнес развитие", TESY

  Димитър Василев е ръководител отдел "Продуктово и Бизнес развитие" с основна роля в изследването на ключови пазари в Европа, оценка на бизнес възможностите и аргументиране на проекти за актуализиране и разширяване на портфолиото на TESY, съобразно изменящите се пазарни навици на потребителите. Димитър е част от екипа на компанията от 12 години и за този период е натрупал опит в различни направления като маркетинг, проектен мениджмънт, организиране на производство, доставки и преговори. Той харесва работата си, защото винаги е свързана с предизвикателни цели и стойностни амбиции, интернационални активности в повече от 50 държави на 4 континента, фокус към иновациите и новите технологии и инвестиции във високи технологии. Възнаградените успехи, екипен дух и среда от мотивирани и ангажирани позитивни служители, високо ниво на професионализъм, непрекъснати инвестиции в развитието на хората и в програми за привличане на нови специалисти и тяхното развитие. Това са само част от стойностите на компанията, в която работя от повече от 12 години и в която имам възможност да бъда част от бизнес проектите генериращи нейното експанзивно развитие.", споделя Димитър Василев за работата си в TESY.
 • Инж. Боян Яначков

  Инж. Боян Яначков Директор ИТ и Планиране, Електростарт АД

  Боян Яначков е компютърен инженер и дипломиран специалист в областта на бизнес администрацията. Завършил е магистърска степен по компютърни системи и технологии в "ТУ София". В "Електростарт" АД е от самото начало на проекта по внедряване на облачни технологии.
 • Никола Няголов

  Никола Няголов Principal Consultant, ITNL Bulgaria

 • Валери Захариев

  Валери Захариев Cloud Services Consultant, COMPAREX Bulgaria

  Валери Захариев има над 15 години опит в ИТ индустрията, през които той придобива богат опит и сертификации за Microsoft технологии в областта на ИТ инфраструктурата. Негова специализация са Windows Server (Active Directory, Windows Networking, Hyper-V), Windows Desktop, Azure AD, Azure Infrastructure и Office 365. Валери участва в консултантски проекти в областта на: имплементация и интеграция на ИТ услуги (вкл. Hyper-V, Active Directory Domain Services и Network Services); анализ и метод на миграция към Windows 10; одитиране и оптимизация на ИТ инфраструктура. В допълнение той участвал в управлението и поддръжката на ИТ инфраструктурата на големи корпоративни клиенти. Той е и консултант в областта на Azure Infrastructure, Azure AD и Office 365. Основните сертификации, които Валери притежава, са: * MCSE Cloud Platform Infrastructure * MCSA Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2016 * MS Implementing Azure Infrastructure Solutions * MCT * ITIL® Foundation.
 • Красимира Асенова

  Красимира Асенова Експерт Бизнес услуги, Теленор България

  Красимира Асенова има над 10-годишен опит в сферата на телекомуникациите и маркетинга, като е заемала различни постове във едни от водещите оператори в България. В момента заема експертна позиция в Теленор България ЕАД, където заедно с колегите си отговаря за разработването и пускането на пазара на нови дигитални и IoT решения, предназначени за бизнес сегмента, включително и развитието на Бизнес портал за управление на услугите. Част от тях са Автопарк Решения, Office 365, Бизнес Контактен Център, Survey on Tablet, Онлайн магазин и Управление на мобилни устройства. Заедно с текущата си магистърска програма "Реклама, Иновативен Маркетинг и Бранд мениджмънт", през последната година успешно завършва Strategy Execution Program от INSEAD.
 • Валентин Вълчев

  Валентин Вълчев Kонсултант - технологии за съхранение на данни, Хюлет Пакард Ентърпрайз България

  Валентин Вълчев работи в Hewlett-Packard Enterprise от началото на 2017-та година, като консултант - технологии за съхранение на данни, за България.
 • Павел Камински, CISSP, CISA, CEH

  Павел Камински, CISSP, CISA, CEH Оперативен мениджър в Seven Security Group, член на ISACA Sofia Chapter

 • Любомир Диамандиев

  Любомир Диамандиев Мениджър отдел "Облачни услуги и инфраструктура", BULPROS

  Любомир е висококвалифициран професионалист с повече от 14 години опит в IT и бизнес сферата. Започва професионалния си път със силно признание на уменията му в областта на информационните технологии, като продължава да се развива чрез заемане на различни ръководни позиции. Към момента Любомир е мениджър на отдел "Облачни услуги и инфраструктура" в BULPROS, като развива облачната платформа на BULPROS и портфолиото на компанията в тези направления. През последните години развива своите Web и Middleware умения в HPE Bulgaria, след което продължава професионалния си път в Microsoft, където се занимава с Service Delivery Management. Впоследствие става отговорен за Microsoft Consulting Services за Microsoft България, Косово и Македония. Любомир силно подкрепя обществото на start-up компаниите, като е в основата на създаването на Microsoft Innovation Center в Sofia.
 • Калоян Георгиев

  Калоян Георгиев Инженер индустриална автоматизация и енергиен мениджмънт, APC by Schneider Electric

  Калоян Георгиев има бакалавърска степен по "Автоматика, информационна и управляваща техника и роботика", и магистърска степен по "Системи за управление" от Техническия Университет в София. Преминал е редица обучения в областта на индустриалните мрежи и системи за комуникация, SCADA и BMS софтуери и архитектури за автоматизация и енергиен мениджмънт. Главен лектор е по темите "Програмиране и работа с Codesys базирани PLC", "Програмиране и работа с индустриални HMI" , "Системи за енергиен мониторинг" и "Системи за мониторинг на центрове за данни", както за служители, така и за клиенти на APC by Schneider Electric. Професионалното развитие на Калоян Георгиев преминава през IT, автоматизация, роботика, програмиране, машинно обучение и работа по различни проекти в областта на 3D сканирането, домашната автоматизация и Cloud базираните услуги. В последните години Калоян Георгиев има особен фокус върху иновативната концепцията Internet Of Things (IoT), като главно се занимава с приложението й в индустриалната автоматизация и колаборативните машини.

Програма


8:30 - 9:00 Регистрация и кафе

СЕСИЯ 1. Влиянието на облачните технологии върху иновативната бизнес среда

Модератор: Жени Бонева, заместник-председател, ISACA Sofia Chapter

9:00 - 9:30 Поддържане обмена на данни – сигурност без прекъсване. Облакът в Цифровия единен пазар
. Пиърс О’Донохю, директор на дирекция „Мрежи на бъдещето“ и ръководител на отдела за облачни технологии и софтуер в DG CONNECT, Европейскa комисия

9:30 - 9:50 Хиперконвергирани продукти от Hewlett Packard Enterprise. Валентин Вълчев, консултант - технологии за съхранение на данни, Хюлет Пакард Ентърпрайз България

9:50 - 10:10 Сигурност и съответствие – резервни копия в Облака. Валери Захариев, консултант облачни технологии, Компарекс България

10:10 - 10:30 Интернет на нещата и интелектуална собственост – предизвикателства и стратегии. Адв. Зорница Димитрова, специалист Интелектуална собственост, Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“

10:30 - 11:00 Кафе пауза

2 СЕСИЯ. Непрекъсваемост и оптимизиране на бизнес процесите чрез облачни технологии
Модератор: 
Проф. Антони Славински, председател на Настоятелството на Нов български университет

11:00 - 11:20 Европейски насоки за стандартизация на SLA - предизвикателства и възможности за стандартизация. Функция и значение на държавните cloud регулатори. Инж. Боян Яначков, CIO, Electrostart

11:20 - 11:40 Облакът променя анти-DDoS пазара. Павел Камински, CISSP, CISA, CEH, оперативен мениджър в Seven Security Group и член на ISACA Sofia Chapter

11:40 - 12:00 
Оптимизиране на процесите в бизнес организациите чрез дигитални услуги от Теленор.
Красимира Асенова, експерт Бизнес услуги, Telenor

12:00 - 12:20 Технологични и бизнес съображения при взимане на решение за изграждане на облачни услуги. Опитът на BULPROS. Любомир Диамандиев
, мениджър отдел „Облачни услуги и инфраструктура“, BULPROS

12:20 - 12:40 
Централизация на ИТ услугите в GfK. Емил Джиновски, регионален CIO – CEE & META, GfK

12:40 - 13:40 Обяд

3 СЕСИЯ: Концепцията IoT – все по-широко приложение във всички отрасли на икономиката
Модератор: 
Никола Няголов, Principal Consultant, ITNL Bulgariа

13:40 - 14:00 Предизвикателствата пред производителите с навлизането на новата IoT реалност.
Димитър Василев, ръководител отдел „Продуктово и бизнес развитие”, TESY

14:00 - 14:20 Мониторинг на физическата инфраструктура при IT решения. Калоян Георгиев, инженер индустриална автоматизация и енергиен мениджмънт, APC by Schneider Electric

14:20 - 15:20 
Дискусия: IoT – еволюция в дигиталната трансформация
Акценти на дискусията: 

• Бъдещето на бизнеса и нетрадиционните услуги – ползи от IoT за бизнеса и потребителите;
• Предизвикателства и необходими условия за реализация на IoT проект. Изграждане на компетенции на ниво служител;
• IoT – ценна иновация или минно поле за сигурността? Свързаните устройства като входна точка за атака. Липсва ли сигурност в IoT концепцията и плаши ли все още всички тя?


Участници:
Проф. Антони Славински, председател на Настоятелството на Нов български университет
* Адв. Зорница Димитрова, специалист Интелектуална собственост, Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“
Димитър Василев, ръководител отдел „Продуктово и бизнес развитие”, TESY
Мартин Цочев, CEO на Intracol, част от BULPROS
* Калоян Георгиев, инженер индустриална автоматизация и енергиен мениджмънт, APC by Schneider Electric

15:20 Закриване

Партньори

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.