28 февруари 2018, Sofia Event Center
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

Градската мобилност преминава през значителна промяна. Електромобилите, приложенията за споделяне на коли и маршрути, технологиите за автономни превозни средства радикално променят картината на сектора. Наред с иновациите, виждането на потребителя за мобилността се променя от традиционната собственост към мобилността като услуга и това се отразява по цялата верига на стойността – производителите на коли, предоставящите услуги, градската инфраструктура и градоустройствените политики. Годишната конференция за нова градска мобилност има за цел да се превърне във водеща платформа в Централна и Източна Европа за нови концепции за мобилност, като бъде не само в крак с динамично променящата се действителност, но и изследва и представя нови стойностни бизнес модели.

Надяваме се, че съчетаването на интригуваща програма с успешни и влиятелни участници и отлична нетуъркинг атмосфера, ще подкрепят развитието на пазара тук и в региона.
Ще поканим водещи имена от индустрията, основатели на компании, инвеститори и професионалисти да споделят опита и познанията си.

Част от темите

- Как изглежда бъдещето на градската мобилност
- Дигитални промени в транспорта и технологични иновации
- Услуги, базирани на електрически/автономни превозни средства
- Как MaaS (Мобилността като услуга), базирана на е-мобилността, ще революционизира и промени градовете
- Каква икономика стои зад новата градска мобилност

Кога и къде:
2 март 2018
Sofia Event Center

Aудитория: 250+ участника, изпълнителни директори, старши мениджъри от автомобилния сектор, IT компании, консултантски компании, представители на бизнеса от различни сектори на икономиката, представители на публичната администрация, НПО.
 

Лектори

 • Петър Курумбашев

  Петър Курумбашев член на Европейския парламент

 • Йорданка Фандъкова

  Йорданка Фандъкова кмет на Столична община

 • Еспен Хайге

  Еспен Хайге президент, AVERE

 • Ален Ван-Гаевер

  Ален Ван-Гаевер Ръководител "Услуги по електро-мобилност" и "Инициатива за въвеждане на екологично чисти автобуси", Европейска комисия

  Ален Ван Гаевер работи в Европейската комисия, където се занимава с въпросите на политиката по електрическа мобилност. В момента той е ръководител на експертните групи на Европейската комисия "Услуги по електро-мобилност" и "Инициатива за въвеждане на екологично чисти автобуси". Преди това той ръководи няколко експертни групи по въпросите на свързаното и автоматизираното шофиране. Работи по различни проблеми като поверителност и защита на личните данни, отговорност и честотен спектър. Предишният му опит е тясно свързан със сектора интернет и телекомуникации, където работи както в публични, така и в частни компании, в това число такива, като Cisco и Google. Работата му е съсредоточена главно върху въвеждане на нови технологии на пазара и справяне със свързаните с тази дейност бизнес, организационни и юридически предизвикателства. Алeн започва своята кариера като капитан във Въоръжените сили. Той има магистърска степен по Телекомуникационно инженерство (Кралска военна академия), а също и магистърска степен по Бизнес администрация от Solvay Business School (VUB). В свободното си време той е зает в организацията Junior Chamber International, където е президент на Junior Chamber Antwerp. Друга негова страст е пилотирането и притежава разрешително за частен пилот.
 • Анхел Лопез Родригес

  Анхел Лопез Родригес директор на програмата за електрически превозни средства, община Барселона

  Анхел Лопез Родригез в момента е директор на Програмата за електрически превозни средства на Барселона и Изпълнителен директор на платформата LIVE – публично-частно партньорство, целящо насърчаването на градска мобилност, съобразена с устойчивото развитие в Барселона. Преди това, г-н Лопез е Директор по мобилност и инфраструктура в градския съвет на Барселона. В миналото работи по големи проекти за градските съвети на Мадрид и Барселона, регионалното правителство на Каталуния, испанската Дирекция по улично движение (DGT) и испанското Министерство на благоустройството, а също така заема управленски постове в частни високотехнологични компании. В сферата на неговата експертиза попадат управление на уличното движение, пътна безопасност и обществени транспортни системи. Той има магистърска и докторска степен по строително инженерство от Политехническия университет на Каталуния.
 • Андерс Уол

  Андерс Уол международен търговски директор, GreenMobility A/S


  Андерс Уол е със сериозна експертиза в областта на франчайзинга и има 18-годишен опит в създаването и развитието на международни компании, основани на партньорства и предлагащи потребителски стоки и услуги. Една от позициите, които той е заемал, е тази на главен търговски директор на Baresso Coffee, където отговаря за всички франчайз партньори на компанията, както и за развитието на нейната франчайз концепция. Последната позиция, заемана от Андерс, е главен изпълнителен директор на Paradis Group, където отговаря за разрастването на бизнеса на компанията чрез партньори в Дания и САЩ. Андерс Уол е магистър по бизнес администрация от института ATV Institute of Executive Education и започва работа като директор международни продажби в GreenMobility през октомври 2017 г., като отговаря за разрастването на дейността на компанията на международния пазар.
   
 • Евгени Крусев

  Евгени Крусев заместник-кмет по Транспорт и транспортни комуникации

 • Любо Георгиев

  Любо Георгиев ръководител екип, Визия за София

  Любо Георгиев (1981, София) е архитект, съчетаващ проектантски, академичен и обществено-ангажиран опит. Учи архитектура в IUAV (Венеция, Италия) и TU Delft (Делфт, Холандия). Любо е работил и живял в Шотландия, Италия, Холандия и Китай. Автор е на няколко статии и е участвал като лектор в различни конференции в Европа. Има богат опит като проектант и ръководител на мулти-дисциплинарни екипи. Между 2014 и 2016 е директор на ONE ARCHITECTURE WEEK в Пловдив. В момента е ръководител на екипа, координиращ съставянето на Визията за дългосрочно развитие на София, както и директор на столичното общинско предприятие "Софпроект-ОГП".
 • Мартин Заимов

  Мартин Заимов заместник-председател на Борда на БАЕПС

 • Никола Мелкиотти

  Никола Мелкиотти директор Връзки с европейски публични институции и регулации, ENEL

  Никола Мелкиотти е ръководител Връзки с европейски институции и регулации, Enel. Никола отговаря за връзките с европейските обществени институции и регулациите в Enel, като работи в тясно сътрудничество с европейските институции и заинтересовани страни по въпросите на трансформацията на европейските енергийни пазари. Преди да поеме поста в Брюксел през 2016 г., той работи 10 г. в Латинска Америка като Регионален мениджър за Мексико и Централна Америка в Enel Green Power, което води до значителни инвестиции в проекти за възобновяеми енергоизточници в региона. Той има магистърска степен по Бизнес администрация (MBA) от Харвардския университет (Harvard Business School) и магистърска степен по инженерство от Ecole Supérieure d’Electricité (Франция) и Politecnico di Milano (Италия).
 • Райнер Бахман

  Райнер Бахман Domain E-Mobility, Head of Platforms & Operations, E.ON

 • Анджи Боукс

  Анджи Боукс генерален мениджър Електрическа мобилност и нови енергийни източници, Royal Dutch Shell

  Анджи Боукс е главен мениджър Електрическа мобилност в New Energies подразделението на Shell, отговаря за разработката и внедряването на инициативи, които произтичат от все по-нарастващото преминаване към електрификация на транспорта. Анджи е ангажирана с електрическата мобилност от 2013 г. – нещо, може би изненадващо за една петролна и газова компания – където тя ръководи 3 изключително иновативни изследователски разработки в Калифорния и Европа, проучващи как електрическите превозни средства биха могли да бъдат използвани като актив в енергийната система. В последно време Анджи ръководи придобиването на компанията New Motion – водещият доставчик на услуги по зареждане на електрически превозни средства в Европа. В резултат на това в момента Shell притежава допълнителни 30 000 точки за зареждане, в допълнение към нейните 43 000 зареждащи станции! Добавянето на зарядни устройства за бързо зареждане на избрани площадки на Shell и обединението с IONITY означава, че Shell може да предложи услуга по зареждане на водачите на електрически автомобили, независимо от това, къде те желаят да заредят своето превозно средство. Предишният 10-годишен опит на Анджи в Shell е съсредоточен върху продажбите на компанията в глобален мащаб, в допълнение към роли в Центъра по съвършенство на сливанията и придобиванията (M&A centre of excellence) на Групата.
 • Васил Такев

  Васил Такев Мениджър устойчива мобилност и бърза зарядна инфраструктура, АББ България

 • Том Бък

  Том Бък главен технологичен директор, APT Controls UK, SWARCO Group

 • Борислав Костадинов

  Борислав Костадинов член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, Франкфурт

  Борислав Костадинов член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, Франкфурт Борислав Костадинов е член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, Франкфурт и отговаря, наред с другото, на ниво група за управление на системата за опазване на околната среда и отчитане на въздействието й, връзки с инвеститорите и комуникации на групата. Той е Председател на Надзорните съвети на банките ПроКредит в Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония и Сърбия и е член на Надзорните съвети на банките ПроКредит в България, Германия и Украйна.
 • Иво Цачев

  Иво Цачев Съосновател и член на борда на БАЕПС, управляващ директор, Renergy

 • Дан Главан

  Дан Главан Head of Operations, Uber Romania

 • Владислав Алексиев

  Владислав Алексиев мениджър Продуктови комуникации, Kia Motors Europe, Frankfurt

 • Ян Титгат

  Ян Титгат директор Връзки с публични институции, ЕС - Бенелюкс, Umicore

  Ян Титгат получава докторска степен по Химия от Университета в Льовен (Белгия). През 1987 г. се присъединява към екипа на Umicore, където заема няколко управленски позиции (лаборатории, снабдяване и рециклиране на батерии), преди да стане част от отдела "Взаимоотношения с правителствени институции" на Umicore през 2012 г. На настоящата си позиция, Директор Взаимоотношения с правителствени институции ЕС – Бенелюкс, той отговаря за взаимоотношенията с публичните власти по въпросите на мобилността, съобразена с устойчивото развитие, енергетиката, търговията и рециклирането. Той е член на Съвета на директорите на Recharge (Европейска асоциация за усъвършенствани акумулаторни и литиеви батерии) и EBRA (Европейска асоциация за рециклиране на батерии).
 • Петер Шнайдерман

  Петер Шнайдерман търговски консултант, INVERS

 • Мария Сорокина

  Мария Сорокина международен мениджър бизнес развитие, Vulog

  Мария Сорокина е мениджър "Международно бизнес развитие" във Vulog, водещ глобален доставчик на технологии, свързани с услуги за споделена мобилност, включително свободно споделяне (free-floating sharing), корпоративно споделяне, еднопосочно споделяне на база на станции, както и двупосочно споделяне на автомобили. През 2017 г. решението, предлагано от Vulog, позволява извършването на над 10 милиона пътувания на четири континента. Преди да започне работа във Vulog, Мария натрупва опит в автомобилния сектор и свързаните автомобили, работейки в PSA Group и Orange Business Services (един от глобалните лидери в сектора на М2М свързаността и IoT решенията). Във Vulog Мария отговаря за продажбите и бизнес развитието в региона на Източна Европа и Русия. Vulog предлага независими, цялостни решения от типа "софтуер като услуга" (SaaS), които позволяват на компании, доставчици на услуги по превоз, да предлагат на пазара персонализирани услуги за споделена мобилност, в това число свободно споделяне (free-floating sharing), корпоративно споделяне, еднопосочно споделяне на база на станции, както и двупосочно споделяне на автомобили. Нашето решение свързва фабрично създадените системи на автомобила или инсталираната в превозното средство система на Vulog с мощна платформа за мобилност, експертна система за управление на извършваните услуги и усъвършенствани инструменти за анализ на данни. В момента технологията на Vulog прави възможно извършването на над 10 милиона пътувания на година по цял свят.
 • Екатерина Дмитракова

  Екатерина Дмитракова директор Бизнес развитие, Car2Go

  Като мениджър бизнес развитие в car2go, тя отговаря за координацията на проектите в отдел "Бизнес развитие" и за оценката на пазара в Източна Европа. Car2go е създател на изцяло гъвкавото споделяне на превозни средсттва и пазарен лидер в този бизнес, като предлага иновативно решение за мобилност в бързо разрастващи се градски райони, чрез мрежа за споделяне на достъпни и екологични автомобили Mercedes-Benz и Smart. Днес глобалният бизнес на car2go е най-голямата в света програма за свободно споделяне на автомобили с над 3 милиона регистрирани членове и автопарк от почти 14 000 превозни средства в 26 локации в Северна Америка, Европа и Азия. Изцяло електрически автопарк от 1 400 автомобила е наличен на три локации (Щутгарт, Амстердам и Мадрид). По този начин car2go се явява един от най-големите доставчици на услуги в сектора споделяне на електрически автомобили.
   
 • Стефан Спасов

  Стефан Спасов главен изпълнителен директор, eMobility International, Eldrive

  Стефан Спасов специализира търговски финанси и бизнес развитие с фокус върху EV мобилността и споделянето на автомобили. В миналото е бил активно ангажиран в телематиката в бизнеса и е водил преговорите, консултациите и успешното придобиване на EuroGPS (сега: Viasat Technology) от европейския лидер за услугата "заплащане според ползването" на Viasat Group. От м. август 2017 г. Стефан е Главен изпълнителен директор на eMobility International и води разширяването на националната инфраструктура на станции за зареждане и рекламира EV мобилността. Успоредно с това той ръководи и успешното пускане на първата за България услуга за споделяне на електромобили (SPARK).
 • Пиетро Перло

  Пиетро Перло основател и президент, Interactive Fully Electrical Vehicles (IFEVS)

  Пиетро Перло (I-FEVS) завършва специалност Обща физика в Университета в Торино през 1980 г., където продължава своята дейност над 15 години като гост-професор (по граждански договор). В качеството си на Старши директор в Centro Ricerche Fiat той поставя началото на голям брой европейски проекти за разработка и интеграция на усъвършенствани системи за ефикасна електрическа мобилност. Автор е на над 150 технически и научни публикации и е притежател на няколко патента, довели до развитието на широкомащабни производства. През 2011 г. той основава компания за интерактивни изцяло електрически превозни средства - "Interactive Fully Electrical Vehicles" (I-FEVS). Той членува в Борда на съветниците на "Интелигентен, екологичен и интегриран транспорт" на програмата на Европейската комисия за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020", а също така е гост-професор (на граждански договор) в Московския институт по физика и технологии. Пиетро е вицепрезидент на клъстера Torino e-district, който включва малки, средни и големи компании от региона на Торино, ангажирани в развитието на технологии, допринасящи за разработката на нови форми на елекро-мобилност и усъвършенствана роботика.
 • Храбрин Иванчев

  Храбрин Иванчев изпълнителен директор, EUROPCAR

Програма


Програма

09:00 – 09:30 Регистрация и кафе

09:30 – 10:00 Официално откриване и гост лектори:
Водещ и модератор: Теодор Захов, съиздател и председател на борда на директорите, Икономедиа

Йорданка Фандъкова, кмет на София
Петър Курумбашев, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент
Еспен Хeйг, президентAVERE

10:00 – 11:30 Първи дискусионен панел:
Политики, които ще стимулират развитието на електрическата мобилност
Добри практики от европейски градове


Лектори:
Ален Ван-Гавер
, Европейска комисия
Анхел Лопез Родригес, директор на програмата за електрически превозни средства, Барселона
Каролин Aйххолцер, ръководител Проекти, Upstream Mobility, Виена
Андерс Уол, международен директор, Green Mobility, Копенхаген
Евгени Крусев, заместник-кмет по Транспорт и транспортни комуникации
Любо Георгиев, ръководител екип, Визия за София

Модератор: Мартин Заимов, съпредседател, БАЕПС

11:30 – 12:00 Кафе пауза

12:00 – 13:30 Втори дискусионен панел:
Инфраструктура и иновации


Участници:
Никола Мелкиоти, директор "Връзки с европейски публични институции и регулации", ENEL
Райнер Бахман, Domain E-Mobility, Head of Platforms & Operations, E.ON
Анджи Боукс, генерален мениджър Електрическа мобилност и нови енергийни източници, Royal Dutch Shell
Васил Такев, сегментен мениджър за промишлеността и партньорската мрежа на АББ България
Том Бък, главен технологичен директор, APT Controls UK, SWARCO Group
Борислав Костадинов, член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, Франкфурт

Модератор: Иво Цачев, съосновател и член на борда на БАЕПС, управляващ дикректор, Renergy

13:30 – 14:30 Обяд

14:30 – 16:00 Трети дискусионен панел:
Бъдещето на мобилността


Дан Главан, Head of Operations, UBER Romania
Владислав Алексиев, мениджър Продуктови комуникации, Kia Motors Europe, Frankfurt
Ян Титгат, директор Връзки с публични институции, ЕС - Бенелюкс, Umicore
Петер Шнайдерман, търговски консултант, INVERS
Мария Сорокина, международен директор Бизнес развитие, Vulog
Екатерина Дмитракова, директор Бизнес развитие, Car2Go
Стефан Спасов, главен изпълнителен директор, eMobility International, Eldrive

Модератори:
Пиетро Перло,
 основател и президент,  Interactive Fully Electrical Vehicles (IFEVS)
Храбрин Иванчев, изпълнителен директор, EUROPCAR

16:00 Закриване

Партньори

Shell ProcCredit Bank ABB BMW Volkswagen KIA Spark BAIT Fleet Surveys Privia