6 ноември 2018, София Хотел Балкан
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

За събитието:
За пета поредна година вестник “Капитал” организира конференция, посветена на здравния сектор и проблемите в здравеопазването в България. Независимо от кризата, здравеопазването продължава да бъде един от растящите сектори на икономиката. Именно в здравните услуги и фармацията се срещат най-високите технологии, най-новите научни изобретения, най-добрите умения на лекари, медицински екипи, фармацевти и специалисти. Дали България може да разчита на здравния сектор като на значим двигател на икономиката и как да стане това? Кои са успешните рецепти за привличане на инвестиции в здравния сектор, за производство на лекарства, клинични изпитвания, за обучение и развитие и каква е възвръщаемостта? Кои са технологиите, които променят сектора? Какво е бъдещето на медицината? На тези теми ще бъде посветена конференцията на “Капитал” през 2018 г.
 
Аудитория:
300+ участника, здравни власти, народни представители, министри, представители на регулаторните органи, фармацевтични компании, директори и представители на здравни заведения, лекари, представители на бизнеса, представители на съсловните организации, представители на пациентските организации, представители на международни институции.

Кога и къде:
6 ноември 2018, София Хотел Балкан

Цена за ранна регистрация (до 14 октомври): 150 лв. без ДДС
Регистрация след 14 октомври: 200 лв. без ДДС


 

Лектори

 • Д-р Дечо Дечев

  Д-р Дечо Дечев управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)

 • Проф. Илко Гетов

  Проф. Илко Гетов председател, Български фармацевтичен съюз

  Проф. Илко Николаев Гетов, д.ф. – завършва фармация през 1988 г., има две специалности за следдипломно обучение, трудов стаж в аптека и болнична аптека. През 1998 г. защитава дисертация за ОНС "доктор", последователно е асистент, главен асистент, доцент и професор във Фармацевтичен факултет на Медицински университет-София. Има специализации в Германия и Италия, член е на български и международни професионални и научни дружества и асоциации. Национален консултант по клинична фармация на МЗ, бил е член на НСЦРЛП. От юни 2013 г. е председател на Български фармацевтичен съюз, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), избран за вицепрезидент за 2016 г. Има над 100 научни публикации, автор и съавтор в учебници и книги. Член на редакционни колегии на 5 международни научни списания.
 • Проф. д-р Григор Димитров

  Проф. д-р Григор Димитров главен директор "Осигурителни отношения" в Българската стопанска камара, член на надзорния съвет на НЗОК

  Проф. д-р Григор Димитров – експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения. Магистър по управление на човешките ресурси. Доктор по икономика. Преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси. Главен директор "Oсигурителни отношения" в Българска стопанска камара. Член е на Надзорния съвет на НЗОК. Притежава дълъг и богат управленски опит в сферата на трудовите и осигурителните отношения, социалното дело и здравеопазването. Бил е зам.-председател на Комитета по труда и социалното дело, зам.-министър на здравеопазването, зам.- началник по икономическите въпроси на Военномедицинска академия. Работил като Главен изпълнителен директор на пенсионноосигурителна и на здравноосигурителна компания. Генерален директор по корпоративно управление в "Дженерали Холдинг" АД. Има многобройни публикации по проблемите на труда, трудовите отношения, пенсионното и здравното осигуряване. Автор на две самостоятелни монографии и учебник по здравно осигуряване. Участвал е в работната група по подготовка на Кодекса за социално осигуряване 2000 г., както и в Консултативния съвет по проблемите на пенсионната реформа постоянно от 2010г.. Член на редколегията на сп. "Проблеми на труда". Отличен с приз ‘‘За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" 2014г. от фондация ’’ Велислав Гаврийски ’’.
 • Д-р Иван Маджаров

  Д-р Иван Маджаров председател, Български лекарски съюз

  Д-р Иван Маджаров завършва Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ "Пловдив" в Пловдив. От 2008 г. До 2013 г. е управител на МБАЛ "Първомай"ЕООД. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив
 • Проф. Асена Стоименова

  Проф. Асена Стоименова член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина)

  Проф. Асена Стоименова е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина). Преди това е била изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата от юли 2014 г. до август 2018.  Проф. Асена Стоименова е била член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Проф. Стоименова е преподавател в катедра "Организация и икономика на фармацията", Фармацевтичен факултет, Медицински университет-София. Специализирала е в областта на организацията на фармацевтичното производство, дистрибуторската и аптечната практика и управлението. През 2007 г. защитава докторант на тема "Проучване на основните промени в лекарствената регулация на България и влиянието им върху достъпа и разпространението на лекарства". Специализира Добра клинична практика в Brookwood International Academy of Healthcare Research. Автор и съавтор на над 100 научни публикации, учебници и монографии в областта на добрите фармацевтични практики, управление на качеството, фармакоикономика, лекарствена употреба и др. Одитор по стандарт ISO 9001. Консултирала разработването и внедряването на над 30 системи за управление на качеството в областта на фармацията. Има дългогодишен професионален опит във фармацевтичната индустрия в сферата на разрешаването на лекарствата за употреба, управление на качеството, лекарствена безопасност, търговия на едро с лекарства и др. Председател на Комисията по качество на Български Фармацевтичен Съюз (2007-2010 г.) В момента е заместник председател на Управителния съвет на Български Фармацевтичен Съюз. Член на делегацията на БФС в PGEU.
 • Д-р Лиза Янг

  Д-р Лиза Янг старши директор - Хемофилия, Pfizer Global Medical Affairs

 • Проф. Мондер Туми

  Проф. Мондер Туми професор по обществено здравеопазване, University of Aix-Marseille, основател и изпълнителен директор, Creativ-Ceutical

 • Катрин Мюре

  Катрин Мюре главен изпълнителен директор, Norway Health Tech

  Катрин Мюре създава клъстера в здравеопазването Norway Health Tech (преди: Oslo Medtech) през 2009 год. и оттогава е Главен изпълнителен директор на организацията. Клъстерът е сдружение с нестопанска цел, с фокус към иновации, създаване и интернационализиране на компаниите от сектора здравеопазване. Norway Health Tech е част от програмата на Иновация Норвегия за клъстерите от 2015 год. и е определен като Норвежки Експертен Център (Norwegian Centre of Expertise). От 2016 год. клъстерът има и златен етикет от Европейската организация на клъстерите. Катрин Мюре има бакалавърска степен по политология от Университета в Осло и магистърска степен по политология от Университета в Reading, Великобритания. От 2008 год. е Директор Иновации в компанията IT Fornebu. Катрин е инициирала и ръководила множество стратегически и иновативни проекти в сферата на анализ на пазара, създаване на бизнеси, работа с интелектуална собственост, маркетинг и продажби и улесняване на финансирането на ключови проекти и бизнеси.
 • Арил Кристенсен

  Арил Кристенсен директор здравеопазване, Validé

  Арил Кристенсен е директор здравеопазване в Validé, компания за регионално развитие в подкрепа на иновативни проекти, включващи процеса от научна и развойна дейност до пазарната реализация. Арил е член на борда на редица компании и е Главен изпълнителен директор на норвежкия Smart Care Cluster. Клъстерът е част от Норвежката програма за иновативни клъстери. Арил е завършил икономика и бизнес-администрация в Heriot-Watt University, Единбург, и има голям опит като мениджър, предприемач, и консултант в компании като IBM, Datus (iSolutions), Metier и Eskaler.
 • Кнут Рингста

  Кнут Рингста програмен директор, Иновация Норвегия

  Кнут Рингста работи в отдел " Бизнес партньорство" в Иновация Норвегия и е Директор програма "Развитие на бизнеса, иновациите и МСП България". Иновация Норвегия e държавна агенция и е най-важният инструмент на норвежкото правителство за подкрепа на иновациите и развитието на норвежките малки и средни предприятия и индустрия, както в Норвегия, така и в чужбина. Кнут има магистърска степен по политически науки, право и история от Университета в Осло и е работил в различни дипломатически мисии в Африка и САЩ. Съвместно с колегите си от екипа, работещ по механизмите на Европейско икономическо пространство, Кнут е ангажиран с управлението на различни програми. Програма "Развитие на бизнеса, иновациите и МСП България", част от Норвежкия финансов механизъм, има за цел да насърчи създаването на ценности и устойчиво развитие на бизнес сектора в България и да стимулира и развива дългосрочното бизнес сътрудничество между Норвегия и България.
 • Д-р Славейко Джамбазов

  Д-р Славейко Джамбазов управляващ директор, HTA

  Д-р Джамбазов притежава международна експертиза като консултант за здравни политики, управление на мрежи от лечебни заведения, фармацевтично производство, стратегическо планиране и маркетинг. Доктор на науките в областта на оценката на здравните технологии, има МВА от Американския университет и магистратури по медицина и обществено здраве, завършен курс при Проф Портър и Проф Каплан в Harvard Business School за измерване на ползите в здравеопазването. Консултира в областта на оценката на здравните технологии, фармакоикономика, данни от реалния живот, измерване на значими за пациентите резултати. Д-р Джамбазов е ангажиран като консултант, член на борд, съветник или инвеститор в множество компании. Преподава здравен мениджмънт и оценка на здравни технологии, съавтор в книги за оценка на здравни технологии и клинични проучвания. От 2017 год. развива активна консултантска дейност в областта на развитие на здравеопазните и осигурителни системи в няколко Африкански държави.
 • Д-р Станимир Хасърджиев

  Д-р Станимир Хасърджиев председател на Националната пациентска организация

 • Мария Шаркова

  Мария Шаркова специалист по медицинско право

  Адвокат Мария Шаркова е основател и управляващ съдружник на специализираната кантора по медицинско право "Шаркова и партньори". В последните десет години нейната работа е свързана с консултиране на лечебни заведения, пациенти и неправителствени организации по проблеми, свързани с правното регулиране в здравеопазването и осъществяване на процесуално представителство по дела за "медицински грешки", административни и тъговски спорове. Мария Шаркова е завършила "Право" в СУ "Климент Охридски". През 2015-2016г. адвокат Шаркова специализира в областта на медицинското право в Университета Емори, Атланта, САЩ като стипендиант на Фулбрайт/Хюбърт Хъмфри и работи като стажант в Правната програма на Федералния център за контрол на заболяванията (CDC). Тя има допълнителни квалификации в областта на здравната и търговската медиация (САЩ и България), защита правата на децата (България и Швейцария) и добри практики в правосъдието (САЩ). Автор е на много статии в медии и научни списания и е лектор в Училището за адвокати към Висшия адвокатски съвет
 • Руи Миньос

  Руи Миньос ръководител по научните въпроси, Филип Морис Интернешънъл

  Руи Миньос завършва фармация и притежава магистърска степен по регулация на лекарствени продукти и медицински изделия от Факултета по фармация на Университета на Лисабон. Руи членува в Съюза на фармацевтите от 2003 г. и е член на Колегията на специалистите по регулаторни въпроси от 2009 г. Руи започва кариерата си през 2000 г. във Факултета по фармация на Университета на Лисабон, като асистент по физиология на човека и стипендиант по кожна физиология и дермално биоинженерство в Лабораторията по физиология на човека. От 2000 г. до 2003 г. той участва като съавтор в 25 публикации/текстове за конференции, научни списания и книги по теми като псориазис, кожна физиология и дермално биоинженерство. След като се дипломира от 2003 г. до 2010 г. Руи е поканен за преподавател по физиология на човека в Университета Лисофона. Преди да започне работа през 2010 г. като Мениджър по регулаторните въпроси във Филип Морис Интернешънъл, Руи натрупва сериозен опит във фармацевтичната индустрия: от 2003 г. до 2005 г. – ръководител на проект и по-късно партньор в консултантска фирма; от 2006 г. до 2007 г. – директор по технически и регулаторни въпроси в Омега Фарма, Португалия; от 2007 г. до 2009 г. – директор по регулаторни въпроси и експерт в Genzyme, Португалия; от 2009 г. до 2010 г. – директор на бизнес звено в областта на персонализираното генетично здравеопазване в Genzyme, Португалия. От март 2015 г. Руи започва работа в екипа по Корпоративни отношения за регион Европа като Mениджър по регулаторни въпроси за ЕС в Оперативния център на Филип Морис Интернешънъл в Лозана, а през януари 2018 г. става Директор по регулаторни и научни въпроси. От май 2018 г. той е назначен за регионален Ръководител по научни въпроси в отдела по Научни и обществени комуникации, като отговаря за регионите Европа, Източна Европа и Близък изток и Африка.
 • проф. д-р Силва Андонова

  проф. д-р Силва Андонова директор лечебно-диагностична дейност, началник на Втора неврологична клиника, УМБАЛ "Св. Марина" – Варна

  Проф. д-р Силва Андонова е директор лечебно-диагностична дейност и началник на Втора неврологична клиника в УМБАЛ "Св. Марина" – Варна. Проф. Андонова е и Национален консултант по Интервенционална неврология, национален представител за България от 2015 г. по проекта на Европейската организация по инсулт ESO-EAST и национален координатор на международния регистър за инсулти SITS от 2013 г.
 • Николай Костов

  Николай Костов председател на Асоциацията на собствениците на аптеки

  Николай Костов е завършил "Фармация" в Медицинския университет - София, и е съосновател на една от най-големите вериги аптеки в София - аптеки "Ремедиум". Започва професионалния си път в началото на промените и е магистър-фармацевт в аптека в Хасково през 1989-1990 г. След това става научен сътрудник в Центъра за биогенни стимулатори към Научноизследователския химико-фармацевтичен институт. През 1991 г. става съдружник в компания за производство на перилни и почистващи препарати "Виталис" и със събраните средства отваря първата си аптека, малко след като съпругата му Юлия, която също е фармацевт, вече е основала своя аптека. От основаването й преди 11 години Николай Костов е неизменен председател на Асоциацията на собствениците на аптеки, която обединява веригите аптеки в България и има за мисия да се бори за либерален и конкурентен пазар.
 • Д-р Кунчо Трифонов, MD

  Д-р Кунчо Трифонов, MD Управител на Health PR

  Д-р Кунчо Трифонов, MD, MBA е специалист в областта на здравеопазването и фармацевтичния сектор с 6 годишен опит като GM на фармацевтичната компания (NV Organon -1997-2003) и повече от 14 години опит като GM на здравната и фармацевтичната сервизна компания (IMS Health - 2003-2017), както и с 6-годишен опит като академичен преподавател - асистент по Вътрешни болести (1991-1997). Компетентностите на д-р К. Трифонов включват, но не се ограничават до управление на комплексни консултантски проекти, обширни анализи на данни, аутсорсинг обслужване на клиенти, управление на кол центрове, консултиране за ефективност на продажбите и подобряване на ефикасността. Д-р К. Трифонов има опит в планирането, организирането и изпълнението на многобройни проекти в областта на цифровото здравеопазване и в детайли в инструментите за цифрова комуникация с HCP за фармацевтичната индустрия (CredoWeb).
 • Д-р Лиза Бонадона

  Д-р Лиза Бонадона Генерален мениджър ГлаксоСмитКлайн България

  През последните петнадесет години д-р Лиза Бонандона е била на редица позиции с нарастваща отговорност на локално, регионално и глобално ниво в GSK. Тя е заемала търговски позиции както в Австралия, така и в Италия и е ръководила ваксинското ни портфолио за възрастни в световен мащаб. През 2012 г. Лиза се присъединява към екип корпоративни връзки на GSK като вицепрезидент, където ръководи преговорите за първото споразумение, подписано между индустрията и СЗО, съгласно Рамковия документ за готовност за грипна пандемия (Pandemic Influenza Preparedness Framework). Преди да заеме ролята на Генерален мениджър на GSK България през юли 2018 г., тя е глобален ръководител на партньорството GSK-Save the Children и достъп до лекарствени продукти на GSK. Лиза има докторска степен по имунология от университета в Мелбърн, Австралия, MBA по политики в общественото здраве от LSE и магистърска степен по бизнес от  Melbourne Business School.
 • ​Д-р Иван Колчаков

  ​Д-р Иван Колчаков член на ръководството, УМБАЛ "Софиямед"

  Д-р Иван Колчаков завършва Медицински университет Пловдив. Специализира Анестезиология и реанимация в Медицинска академия София. Магистър по здравен мениджмънт от Медицински университет Пловдив. Д-р Колчаков участва в създаването на едно от първите частни здравни заведения в Пазарджик и е негов управител в началните 4 години от съществуването му. Председател на УС на УМБАЛ "Здраве" Пазарджик при нейното учредяване. Изпълнителен директор на частен здравно-осигурителен фонд "Св. Николай Чудотворец" София. Участник в учредяването на Българска асоциация по медицинско право. Има два мандата като народен представител в 38 и 40 Народно събрание, член на комисиите по Здравеопазване и Труд и социална политика. Областен Управител на Пазарджишка област и Кмет на Община Пазарджик. Като член на УС на Сдружението на общините на РБългария, е бил член на Събранието на представителите на НЗОК.
   
 • Калоян Стайков

  Калоян Стайков икономист, Институт за пазарна икономика

  Калоян Стайков е икономист в Института за пазарна икономика, където се занимава с анализи в сферата на публичните финанси, енергетиката, здравеопазването, бизнес средата. Преди да се присъедини към екипа на ИПИ, е работил като икономист в Центъра за икономическо развитие. Той е част от авторския колектив, подготвил издадената през 2015 г. книга "Анатомия на кризата", в която разглежда развитието на публичните финанси по време на и след икономическата криза. През последните години участва в изготвянето и представянето на ежегодния "Алтернативен държавен бюджет" на ИПИ. Завършил е международна икономика и бизнес със специализация по финанси в Амстердамския университет, Холандия. Член е на Българската макроикономическа асоциация.
 • Марко Наумов

  Марко Наумов анализатор, Nielsen

  Марко Наумов е с 5 години опит в сферата на бързооборотните стоки. Присъединява се към "Нилсън" през 2015 г., където работи съвместно с търговски вериги от различни канали като супермаркети, бензиностанции, дрогерии и аптеки. Притежава магистърска степен по международен бизнес от University of Nottingham.
 • Деян Денев

  Деян Денев изпълнителен директор, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании

  Г-н Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ "Св. Климент Охридски", експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар. Представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от януари 2008 г. до 2013 г. Член на Националния координационен комитет за борба със спин и туберкулоза от юни 2008 г. Член на специалната работна група за Централна и Източна Европа на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации.
 • чл. кор. проф. д-р Асен Гудев

  чл. кор. проф. д-р Асен Гудев председател на Съюза на българските медицински специалисти, УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

  Проф. д-р Асен Гудев беше назначен за председател на Борда на директорите на Университетската многопрофилна болница "Царица Йоанна - ИСУЛ". Проф. Гудев е избран за президент на Съюза на медицинските специалисти в България. Преди това той оглавяваше Дружеството на кардиолозите в България. От 2004 г. проф. Гудев е завеждащ Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Oт 1988 г. е университетски преподавател.

Програма


Работна програма

8.30 – 9.00 Регистрация и сутрешно кафе

9.00 – 9.45 Откриване
д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател, Комисия по здравеопазване, Народно Събрание
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, поканен
д-р Дечо Дечев, управител, Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), поканен
проф. д-р Григор Димитров, главен директор “Осигурителни отношения” в Българска стопанска камара, член на Надзорния съвет на НЗОК
д-р Иван Маджаров, председател, Български лекарски съюз
проф. Илко Гетов, председател, Български фармацевтичен съюз
Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании
Обявяване на резултатите от конкурса “Иновации и добри практики в здравния сектор” на АбВи и “Капитал” и връчване на наградите

9.45 – 11.00 Първи панел
Промени в здравноосигурителния модел

Промени в здравноосигурителния модел
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, поканен

Новите идеи за управление на здравната каса
д-р Дечо Дечев, управител, Национална здравноосигурителна каса, поканен

Какво трябва да направим, преди да започнем здравната реформа
проф. д-р Григор Димитров, Българска стопанска камара, член на Надзорния съвет на Националнaта здравноосигурителна каса (НЗОК)

Цени или ценности в здравеопазването
чл. кор. проф. д-р Асен Гудев, председател на Съюза на българските медицински специалисти, завеждащ клиниката по кардиология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

Лекция от победителя в конкурса “Иновации и добри практики в здравния сектор”

Иновации и доверие – работим от сърце за пациентите​

Д-р Лиза Бонадона, генерален мениджър, ГлаксоСмитКлайн България

Създаване на бъдеще без дим чрез иновации
Руи Миньос, ръководител по научните въпроси, Филип Морис Интернешънъл

Модератор: д-р Станимир Хасърджиев, председател, Национална пациентска организация

11.00 – 11.30 Кафе пауза

11.30 – 12.30 Втори панел
Тенденции в плащанията за здраве

Как се правят здравни реформи ​
Калоян Стайков, икономист, Институт за пазарна икономика
 
По-ефективна здравна система. Решения и предизвикателства
д-р Славейко Джамбазов, управител, НТА

Практиките за търгове и контракти за фармацевтични продукти в Европа
д-р Тодор Финков, здравен експерт

Здравословното пазаруване или как потребителите се ориентират към по-здравословни продукти
Марко Наумов, Senior RS Executive, Nielsen Bulgaria

Бъдещето на он-лайн пазаруването 
Николай Костов, председател, Асоциация на собствениците на аптеки, собственик и основател, аптеки Ремедиум

Модератор: д-р Кунчо Трифонов, управител, Health PR

12.30 - 14.00 Трети панел
Нови терапевтични хоризонти - бъдещите генни терапии

Генната терапия
д-р Лиза Янг, старши директор хемофилия, Pfizer Global Medical Affairs

Гледната точка на изследователя и акценти
д-р Борислав Борисов 
 
Генната терапия в контекста на съществуващата рамка за оценка на здравните технологии в Европа​
проф. Мондер Туми, професор по обществено здравеопазване, University of Aix-Marseille, основател и изпълнителен директор, Creativ-Ceutical

Гледната точка на пациентите
Владимир Томов, председател, Национален алианс на хората с редки болести

Модератор: проф. Асена Стоименова, д.ф., Катедра Здравна политика и мениджмънт, Факултет по обществено здраве, МУ София

14.00 – 15:00 Обяд

15.00 – 16:00 Четвърти панел
Иновации в здравеопазването в Норвегия

Създаване на устойчиви решения за предизвикателствата в здравеопазването
Катрин Мюре, главен изпълнителен директор, Norway Health Tech

Научна и развойна дейност, иновации и развитие на бизнеса в Smart Care
Арил Кристенсен, главен изпълнителен директор, Norwegian Smart Care Cluster

Норвежки финансов механизъм  2014-2021, Програма „Бизнес развитие, иновации и МСП в България“ – първа покана за проектни предложения, компонент Welfare Technology
Венцеслава Янчовска, мениджър, Innovation Norway Sofia

Модератор: Кнут Рингста, програмен директор, Innovation Norway

16:00 – 17:15 Пети панел
Болнична помощ и проблемите в управлението на лечебни заведения

Ролята на съсловната организация в сектора
д-р Иван Маджаров, председател, Български лекарски съюз

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна – Европейското лице на българското здравеопазване
проф. д-р Силва Андонова, директор лечебно-диагностична дейност, началник на Втора неврологична клиника, УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Частното здравеопазване и промените
д-р Иван Колчаков, член на ръководството, УМБАЛ "Софиямед"

Ръководство на юриста за пациентска безопасност
адвокат Мария Шаркова, адвокат по медицинско право

Модератор: д-р Иван Маджаров, председател, Български лекарски съюз
 

Партньори

Abbvie ПЪРВИ ГОДИШНИ НАГРАДИ - ИНОВАЦИИ И ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЗДРАВНИЯ СЕКТОР Astellas Amgen Pfizer GSK Merck Bulgaria SOFIAMED Philip Morris Innovation Norway Norway grants Dr. Biomaster

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Отдел "Събития"

  event@economedia.bg

  тел: 02/ 4615 370
 • За счетоводни въпроси:

  krasimira.ganchina@economedia.bg тел: 02/ 4615 458