11 септември 2018, Парк-Хотел "Стара Загора", ул.Хан Аспарух 50, гр. Стара Загора
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

дискусия и работен обяд

Среща на бизнеса в Стара Загора и региона

11 септември 2018 г.
Парк-Хотел "Стара Загора", зала Тервел
ул.Хан Аспарух 50, 
гр. Стара Загора

Капитал Градове е информационна платформа за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целите са:
« Да разкажем за проектите, предизвикателствата и успехите на местния бизнес;
« Да създадем формати за диалог между активните компании във всеки регион;

Целеви градове през 2018 г.:

« Бургас - 29 март 
« Варна - 7 юни
« Габрово - 28 юни
« Стара Загора - 11 септември
« Плевен - 29 ноември

Лектори

 • Живко Тодоров

  Живко Тодоров Кмет на община Стара Загора

  Живко Тодоров е работил като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на Европейския съюз в Община Стара Загора и Областна администрация Стара Загора. Избран е през 2009 г. за народен представител от 27-и Старозагорски избирателен район. Бил е заместник-председател и председател на Комисията по външна политика и отбрана в българския Парламент. От 2009 до 2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. На 30 октомври 2011 г. Живко Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загор, а на изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града. Г-н Тодоров завършва ГПЧЕ "Ромен Ролан" с английски и немски език и Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Европеистика".
 • Огнян Георгиев

  Огнян Георгиев Редактор, Капитал

  Огнян Георгиев е редактор "Икономика" в Капитал. Бил е ръководещ редактор на онлайн съдържанието на "Капитал", както и редактор "Свят". Занимава се отдавна с европейската икономика, еврофондовете и ефектите от тях, регионална политика, индустриални стратегии за регионално развитие.
 • Мартин Дановски

  Мартин Дановски Председател на Управителния съвет на Фонд на фондовете (ФМФИБ)

  Мартин Дановски е председател на Борда на директорите на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД от 10 ноември 2016г. като още на 22 октомври 2015г. е станал член на Борда. Г-н Дановски притежава двадесет годишен практически опит в сферата на бизнес икономиката, маркетинг и институционалните въпроси с фокус върху европейските фондове, програми и инструменти. Той е и съветник по икономическата политика в кабинета на заместник министър-председателя Томислав Дончев от 2015 г. насам. Той е ръководил мултинационална маркетингова група "Havas Worldwide" за региона на Балканския полуостров и е консултирал широк спектър от фирми от финансовия и ИТ сектор. Мартин Дановски притежава две магистърски степени - "Икономика, стратегическо планиране и маркетинг" от Университета за национално и световно стопанство и "Tехнически науки в управление на земи и имоти" в Университета по архитектура, строителство и геодезия.
 • Евгени Станчев

  Евгени Станчев Прокурист, Енергоремонт – Гълъбово

  Евгени Станчев е прокурист на Енергоремонт – Гълъбово от края на миналата година. Завършил е с отличие "Финанансови пазари и инвестиционно банкиране" в Икономическия университет Виена. Тази година се дипломира като машинен инженер в Техническия университет Габрово. Работил е в областта на управленското консултиране в Европа и Русия. От 2012 г. до 2017 г. е бил Изпълнителен директор на "Подемкран" в Габрово.
 • Стефан Шоселов

  Стефан Шоселов Управител на "Новотехпром", председател на КРИБ - област Стара Загора и председател на БД на индустриална зона "Загоре"

  Стефан Шоселов е собственик и управител на фирма "Новотехпром" ООД, създадена като една от първите частни компании в област Стара Загора през 1989 г. Председател е на борда на директорите на индустриална зона "Загоре", а също така и председател на "Конфедерация на работодателите и индустриалците в България" – област Стара Загора. Член на УС на "Клуб на работодателя" – Стара Загора.
 • Петко Петков

  Петко Петков Основател, ZaraLab

  Петко Петков е най-често разпознаван като инициаторът на ZaraLab – хакерспейсът в Стара Загора. Има над 10 години професионален опит в сферата на софтуерната разработка, ръководител на няколко R&D екипа, работи като системен архитект по множество IoT проекти за индустрията и сградната автоматизация, в контекста на умните градове и Индустрия 4.0. През последните години се включва в редица социални каузи, като неговата мисия е прилагането на повече дигитални решения в ежедневието на гражданите, чрез обучения и практически занятия, които организира. Петко е инициатор на старозагосрката група в TheThingsNetwork и основна движеща фигура за създаването на безплатна LoRa мрежа в града.
 • Д-р Румяна Грозева

  Д-р Румяна Грозева Изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора и член на БД на индустриална зона "Загоре"

  Д-р Румяна Грозева е доктор по икономика от ИИИ на БАН. През последните 10 години е изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора. Член е на Борда на директорите на новосъздадената Индустриална зона "Загоре". Има над 20 години опит в областта на регионалната икономика, управлението и координирането на проекти s EС финансиране, насочени към (всички аспекти на) устойчивото регионално развитие в партньорство с международни организации и местни МСП, общини, държавни институции, нестопански организации.
 • Росен Христов

  Росен Христов Росен Христов, старши мениджър "Корпоративни продажби", VIVACOM

  Росен Христов отговаря за търговските екипи в Южна България, ръководи 9 екипа със 100 души търговски представители. На позицията е от 2015 година. Росен Христов притежава 15 годишен опит в Корпоративните продажби в телеком сектора. Работил и консултирал големи клиенти от корпоративния и публичния сектор. Преди това има 5 годишен опит в сферата на туризма и хотелиерството. Има завършени магистратури по Социална психология и публична администрация в СУ "Св Климент Охридски".
 • Славин Янакиев

  Славин Янакиев Изпълнителен директор, ПРОГРЕС АД Стара Загора

  Славин Янакиев е изпълнителен директор от 15г. на ПРОГРЕС АД Стара Загора. Г-н Янакиев е член на УС на Търговско-промишлена палата Стара Загора, член на УС на Съюз на леярите към ББКМ, член на УС на ГК "Либерална Икономика Прогрес и Активност", член на УС на Ротари клуб Стара Загора - Берое и член на УС на Офроуд клуб Стара Загора.
 • Надя Данкинова

  Надя Данкинова Представител на "Фонд за устойчиви градове", изпълнителен директор на ФЛАГ ЕАД

  Надя Данкинова от 8 години е изпълнителен директор и член на СД на ФЛАГ – специализиран финансов инструмент за подкрепа на публични инвестиционни проекти, както и изпълнителен директор на дъщерното дружество "Фонд за устойчиво градско развитие" - един от двата градски фонда по инструмента JESSICA за България. Има повече от 20 год. опит в областта на корпоративните финанси и банките, управлението и финансирането на инфраструктурни проекти, регионалното планиране и развитие, както и управлението на европейски проекти и инструменти. Притежава две магистърски степени "Планиране и прогнозиране" и "Финанси", както и специализации за "Управление на европейски проекти" и "Енергийно планиране". От една година е част от екипа на "Фонд за устойчиви градове"- ДЗЗД, което е избрано за управление на два Градски фонда по ОПРР 2014-2020.
 • Жулиета Димитрова

  Жулиета Димитрова Изпълнителен директор, Про Дрон Сис

  Жулиета Димитрова е един от основателите и изпълнителен директор на българската компания Про Дрон Сис. Компанията е създадена през 2015 г. и основната дейност е насочена към мехатроника, иновационни технологии и изследвания в сферата на прецизното земеделие и лозарство, околната среда и водите, геодезия и минна промишленост. През последните десет години е заемала ръководни позиции в две от най-големите международни адвокатски кантори на българския пазар (Wolf Theis и DLA Piper).
 • Иван Цанков

  Иван Цанков Изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България

  ​Иван Цанков пое поста "Изпълнителен директор" на ЕЙ И ЕС България през юни 2017 г. Той се присъединява към екипа на компанията през 2006 г, като година след това става неин главен финансов директор. През 2013 г. заема позицията Главен търговски директор на компанията. Господин Цанков има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в "Петрол", както и във водещите консултантски компании Arthur Andersen и Deloitte. Завършил е "Счетоводство" в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).
 • Пламен Станковски

  Пламен Станковски Пламен Станковски, съдружник и управител на Булаттарс продакшън кампани ООД и член на УС на Българска национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика" (БНАЕМПК)

  Пламен Станковски е завършил висшето си образование, магистърска степен по икономика/ Международни икономически отношения/ във ВИИ "Карл Маркс" София. Работил е в ТПО "Фармахим" – кантора за износ на етерични масла, парфюмерия и козметика. От основаването през 1996 и в момента е съдружник и управител на "Булаттарс Продакшън Компани" ООД. Фирмата е с основен предмет на дейност производство и продажба на розово и лавандулово масло. Има собствени насаждения от рози и лавандула и дестилерии в община Павел баня. От 2017 г. е член на управителния съвет на БНАЕМПК.

Програма


 

Предварителна тематична структура:

 

10:00 - 10:30 Регистрация

10:30 - 12:00 Сесия 1. Стара Загора като индустриален хъб
Модератор: Огнян Георгиев, редактор, Капитал

Акценти:
« Kакви са индустриите, от които Стара Загора има необходимост и иска да привлечe и какъв е потенциалът за това;
« Развитие на новите
индустриални зони;
« Какви инвестиции се планират през следващата година;
« Комуникация с бизнеса - работ
ещи модели и насоки за необходими промени;
«
Бъдещето на енергетиката и ефектът за региона;

Панелисти:
Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора
Мартин Дановски, председател на Управителния съвет на Фонд на фондовете (ФМФИБ)
Иван Цанков, изпълнителен директор, ЕЙ И ЕС България
Евгени Станчев, прокурист, Енергоремонт - Гълъбово
Росен Христов, старши мениджър “Корпоративни продажби”, VIVACOM

12:00 - 12:15 Кафе пауза

12:15 - 13:30 Сесия 2. Бизнес климат, привличане и задържане на хора в града
Модератор:  Д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР) и член на БД на индустриална зона "Загоре"

Акценти:
« Качеството на живот и ролята на бизнеса в повишаването му;
«
Технологиите и новите индустрии в Стара Загора;
«
Потенциалът на земеделието в региона;

Панелисти:

Надя Данкинова, представител на „Фонд за устойчиви градове“, изпълнителен директор на ФЛАГ ЕАД
Стефан Шоселов, управител на "Новотехпром", председател на КРИБ - област Стара Загора и председател на БД на индустриална зона "Загоре"
Славин Янакиев, изпълнителен директор, ПРОГРЕС АД Стара Загора
Петко Петков, основател на Заралаб
​Жулиета Димитрова, изпълнителен директор, Про Дрон Сис
Пламен Станковскисъдружник и управител на Булаттарс продакшън кампани ООД и член на УС на Българска национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика" (БНАЕМПК)


13:30 - 14:30 Бизнес обяд
 
 

Партньори

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.