22 ноември 2018, Capital Fort, зала New York, бул. Цариградско шосе 90, гр. София
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

VIII национална конференция

"IoT в свързания свят"

22 ноември 2018г.
Capital Fort, зала New York

Организатори: 
ICT Media & ISACA-Sofia Chapter

ICT Media и ISACA Sofia Chapter за осма поредна година ще съберат ИТ бизнеса и потребители на технологични решения, за да обсъдят навлизането на някои от най-горещите технологични тенденции и развитието на бизнес екосистемата. Според скорошно проучване на IDC пазарът на т.нар. "Интернет на нещата” (IoT) в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) бележи ръст. Под 50% от участниците в запитването имат стартиран IoT проект, но почти всички, които са направили подобна инвестиция, планират през следващите години да я разширят. Все повече организации в региона се стремят към въвеждане на облачни технологии, въпреки често ограничените бюджети и притеснения относно сигурността. Технологиите на бъдещето в условията на дигитализацията заемат важно място във всеки процес, бизнес и начинание.

Към кого е насочен форумът?

« По отношение направление облачни техлогии и добри практики
Събитието е насочено към представители на индустриални и производствени предприятия в областта на тежката и леката промишленост, здравни заведения, държавни структури и организации, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, банки, финансови, застрахователни и пенсионни дружества, учебни заведения и др.

В предишните издания на събитието са присъствали висши мениджъри (управители, изпълнителни директори, оперативни директори, финансови директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори, консултанти.

« По отношение направление 3D Print технологии: 
Представители на производствени компании: машиностроене, металообработка, автомобилостроене, самолетостроене, производство на пластмасови изделия, прозводство на алуминиеви и пластмасови профили, производство на опаковки, сладкарски изделия, производство на инструментална екипировка, производство на механични системи; представители на архитектурни и проектантски бюра, строителни компании, иновативни модни агенции, Монетния двор, рекламни и дизайнерски агенции, на университетите и БАН, Медицинска академия и медицински научно-изследователски центрове, зъботехнически лаборатории, музеи – археологически, исторически и др., етнографски къщи и др. 

​В предишните издания на събитието са присъствали управители и изпълнителни директори, главни оперативни директори, директори "Производство", криейтив директори, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, конструктори, технолози, консултанти, архитекти, инженери, медицински специалисти, представители на научните среди.

Как протече събитието през 2017г.

Лектори

 • Владимир Кавалов

  Владимир Кавалов Председател, ISACA Sofia Chapter

  Владимир Кавалов има над 25 години опит в ИТ сферата, като половината от тях са във финансовия сектор. През годините е работил като системен администратор, специалист по информационна сигурност, ръководител на ИТ отдел и ИТ одитор. Има интереси в областта на информационните технологии, по-специално в: развитието, внедряването, одита и консултациите. Ръководил е значими проекти, свързани с осъществяване на миграция и внедряване на ERP системи, внедряване на MS Active Directory, както и различни решения за управление и мониторинг на информационни системи и процеси и информационна сигурност. Член е на ISACA Sofia Chapter от 2008 г., през 2015 г. е избран за член на Управителния съвет, а от октомври 2016 г. е президент на организацията.
 • Жени Бонева

  Жени Бонева Заместник-председател и председател на Комисията за членство, ISACA Sofia Chapter

  Жени Бонева притежава повече от 12 години опит в областта на информационни технологии и информационна сигурност, ИТ одит и съответствие, защита на данните и управление на информационните технологии. Кариерното си развитие започва като ИТ консултант и одитор в една от големите 4 одиторски компании, а след това продължава развитието си в областта на информационната сигурност във финансовата индустрия. Притежава международно признатите сертификати CISA на ISACA (Information Systems Audit and Control Association) в областта на одит, контрол, наблюдение и оценка на информационните технологии и бизнес системите, както и CISSP на ISC2 (International Information System Security Certification Consortium), фокусиран върху информационна сигурност. Притежава допълнителни сертификати в областите киберсигурност и компютърна криминалистика. В момента е заместник-председател на асоциацията ISACA - Sofia Chapter, както и председател на Комисията за членство в организацията.
 • Никола Няголов

  Никола Няголов Principal Consultant, ITNL Bulgaria

 • Калоян Георгиев

  Калоян Георгиев Инженер автоматизация и енергиен мениджмънт, мениджър бизнес развитие EcoStruxure и IoT, APC by Schneider Electric

  Калоян Георгиев има бакалавърска степен по "Автоматика, информационна и управляваща техника и роботика", и магистърска степен по "Системи за управление" от Техническия Университет в София. Преминал е редица обучения в областта на индустриалните мрежи и системи за комуникация, SCADA и BMS софтуери и архитектури за автоматизация и енергиен мениджмънт. Главен лектор е по темите "Програмиране и работа с Codesys базирани PLC", "Програмиране и работа с индустриални HMI" , "Системи за енергиен мониторинг" и "Системи за мониторинг на центрове за данни", както за служители, така и за клиенти на APC by Schneider Electric. Професионалното развитие на Калоян Георгиев преминава през IT, автоматизация, роботика, програмиране, машинно обучение и работа по различни проекти в областта на 3D сканирането, домашната автоматизация и Cloud базираните услуги. В последните години Калоян Георгиев има особен фокус върху иновативната концепцията Internet Of Things (IoT), като главно се занимава с приложението й в индустриалната автоматизация и колаборативните машини.
 • Инж. Боян Яначков

  Инж. Боян Яначков Директор ИТ и Планиране, Електростарт АД

  Боян Яначков е компютърен инженер и дипломиран специалист в областта на бизнес администрацията. Завършил е магистърска степен по компютърни системи и технологии в "ТУ София". В "Електростарт" АД е от самото начало на проекта по внедряване на облачни технологии.
 • Антон Пулийски

  Антон Пулийски Председател на УС, Асоциация "Обединено Дрон Общество"

  Антон Пулийски е юрист с 10 годишен опит в областта на иновациите, киберсигурността и авиацията. Последните няколко години се занимава с развитието на дрон обществото в България. Основната цел е да се насърчи безопасната, сигурна и ефективна интеграция на безпилотни въздухоплавателни средства (дронове) в авиационен, юридически, технологичен и етичен аспект, както във въздушното пространство, така и в обществото като цяло. Председател на Управителния съвет на Асоциация "Обединено Дрон Общество", основател и председател на първия дрон клуб в България - "Drone Extreme" и управляващ проекта "Drone ARENA".
 • Доц. д-р Любосвет Стоев

  Доц. д-р Любосвет Стоев Катедра "Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана", Факултет Командно-Щабен, Военна академия "Георги Стойков Раковски"

  Доц. д-р Любосвет Стоев е физик и възпитаник на Софийския университет, на катедрата по "Радиофизика и електроника" на Физическия факултет. Там, в този факултет, е преминал почти целия му кариерен и творчески път – първоначално като студент-­кръжочник, физик и докторант в Радиофизиката, а после – асистент и старши асистент в катедра "Обща физика". От 2010 година е преподавател във Военна академия "Георги Стойков Раковски", първо като главен асистент в новосъздадената катедра "Мениджмънт на извънредните ситуации", а после - от 2014 г. - доцент в катедра "Военновъздушни сили и противовъздушна отбрана". В момента, основен обект на научен интерес за него са автономните и дистанционно управляеми средства за наблюдение и въздействие върху околната среда и свързаните с тях технологии.
 • Петко Петков

  Петко Петков Основател, ZaraLab

  Петко Петков е най-често разпознаван като инициаторът на ZaraLab – хакерспейсът в Стара Загора. Има над 10 години професионален опит в сферата на софтуерната разработка, ръководител на няколко R&D екипа, работи като системен архитект по множество IoT проекти за индустрията и сградната автоматизация, в контекста на умните градове и Индустрия 4.0. През последните години се включва в редица социални каузи, като неговата мисия е прилагането на повече дигитални решения в ежедневието на гражданите, чрез обучения и практически занятия, които организира. Петко е инициатор на старозагосрката група в TheThingsNetwork и основна движеща фигура за създаването на безплатна LoRa мрежа в града.
 • Здравко Николов

  Здравко Николов Изпълнителен директор, Екуиникс България Дейта Сентърс

  Здравко Николов е завършил средното си образование в ЕТУ ЕС и магистратура в Техническия Университет в гр. София. Работи като системен инженер в Сиско системс България от 2000 до 2008. В последствие през 2008 г. с двама свои съученици и приятели и с финансиране от фонда за рисков капитал – NEVEQ създават 3DC (3ДиСи АД) – колокационен изчислителен център за данни. Пет години по-късно компанията бива закупена от най-големия оператор на изчислителни центрове в Европа – TelecityGroup. На 15 януари 2016г. американската EQUINIX закупи TelecityGroup и днес Здравко е изпълнителен директор на Equinix в България. Щастливо женен с три прекрасни деца.
 • Димо Станков

  Димо Станков Директор ИТ, София Мед

  Димо Станков се присъединява към екипа на София Мед АД през 2002 г., като последните 14 години заема различни ръководни позиции в сферата на ИТ. Завършил е Нов български университет със специалност "Приложна информатика". Член е на Kлуба на ИТ мениджърите в България от края на 2016 г.
 • Мария Джумалийски

  Мария Джумалийски Ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка", Русе, Член на училищния клуб по роботика

  Последна година ученичка в гимназията и член на училищния клуб по роботика. Взима участие в Лятна изследователска школа 2018 на СМБ. През 2016 г., заедно с новосформиран отбор, участва във фестивала "Роботика за България", който е създаден по образец на международното състезание First LEGO League. През 2017 г. отборът се класира за финалите и печели първо място във всички категории. Същата година, след участие в конкурса "Млад Благотворител" на фондация "Благотворител", новият й проект "Аз уча...с моя приятел, робота" получава финансиране и месец по-късно стартира. Заедно с екип от четирима, през следващите месеци те посещават и помагат на ученици със специални образователни потребности с учебния материал, като за целта използват построен и програмиран от тях робот. Планира да продължи, промени и разшири проекта. Основната й цел е да създаде възможност за развитие и активно участие на децата със СОП в образователния процес и да ги въведе в света на технологиите по един интересен и достъпен за тях начин.
 • Волен Валентинов

  Волен Валентинов Интериорен дизайнер, VOOOD

 • Гл. ас. д-р Николай Стоименов

  Гл. ас. д-р Николай Стоименов Институт по информационни и комуникационни техногии (ИИКТ), Българска академия на науките (БАН)

  Гл. ас. д-р Николай Стоименов работи в института по информационни и комуникационни технологии (ИИКТ) на БАН. Завършил е магистратура по автоматизация на дискретното производство в ТУ–София. Придобива научна и образователна степен "доктор" през 2016 г. Д-р Стоименов е активен участник в разработките, свързани с участието на ИИКТ-БАН в изложбата "Битката при Павия 1525 г." (съпътстващо мероприятие към ЕКСПО 2015-Милано), съвместно с Университета в Павия, Италия, както и в следващите задачи за 3Д моделиране и 3Д принтиране на обекти от културно-историческото наследство за Галерия "Брера" – Милано и за Катедрала "Чертоза" – Павия (вкл. за хора с увредено зрение).
 • Владимир Владков

  Владимир Владков Главен редактор, NetworkWorld България

 • Жулиета Димитрова

  Жулиета Димитрова Изпълнителен директор, Про Дрон Сис

  Жулиета Димитрова е един от основателите и изпълнителен директор на българската компания Про Дрон Сис. Компанията е създадена през 2015 г. и основната дейност е насочена към мехатроника, иновационни технологии и изследвания в сферата на прецизното земеделие и лозарство, околната среда и водите, геодезия и минна промишленост. През последните десет години е заемала ръководни позиции в две от най-големите международни адвокатски кантори на българския пазар (Wolf Theis и DLA Piper).
 • Даниела Христова

  Даниела Христова Бизнес анализатор, Софтгруп АД

  Даниела Христова работи като бизнес aнализатор, контрол на качеството и валидиране към Софтгруп АД, компания в Източна Европа, предоставяща цялостно решение за сериализация и агрегация за фармацевтичните компании. На база две магистърски степени по Финанси и по Европейска Икономика г-жа Христова има знания в Европейското и Българското законодателство. Има богат опит в домейна на софтуерни разработки и е експерт в анализирането на клиентски изисквания, определяне на нуждите за прилагане на правните изисквания относно Директива 2011/62/ЕС на Европейския парламент и тестване на предоставените решения. Тя също отговаря и за вътрешно фирмени и външни обучения.
 • Мирослав Гечев

  Мирослав Гечев Директор "Стратегическо развитие", Telelink Business Services

  Мирослав Гечев има близо 10 години опит в ICT, подкрепен с редица сертификати и успешни проекти, както и силно присъствие и опит в IT екосистемата. Завършил е "Телекомуникации" в Техническия университет, София, след което добавя магистърска степен "Иновационни комуникационни технологии и предприемачество" в Олборския университет и MBA степен от Cotrugli Business School. Кариерният му път до момента преминава в "Телелинк", като той започва в компанията като стажант през 2011 г., след което преминава през няколко ключови позиции, включително работа за вътрешен стратъп проект, а от началото на 2018 г. е директор "Стратегическо развитие", отговаряйки за развитието на вътрешните стартъпи в компанията. През последните години той се профилира в новаторски технологии и концепции като IIoT и Industry 4.0 и реализирането им на практика. Мирослав има няколко публикации, свързани с IoT, в престижни международни научни конференции, както и в инженерните журнали на Springer в САЩ.

Програма


8:30 - 9:00 Регистрация и кафе
9:00 - 9:10 Официално откриване
Владимир Кавалов, председател, ISACA Sofia Chapter
Валентина Цонева, управител, ICT Media
 
СЕСИЯ 1: IoT - част от бизнеса и ежедневието ни в условията на Industry 4.0
Модератор: Жени Бонева, заместник-председател и председател на Комисията за членство, ISACA Sofia Chapter

9:10 - 9:30 IoT през индустрията до крайния потребител. Петко Петков, основател, ZaraLab
 
9:30 - 9:50 IIoT: от нула до решение. Мирослав Гечев, директор "Стратегическо развитие", Telelink Business Services
 
9:50 - 10:10 Дигитализация на основните дейности в едно производствено предприятие и предизвикателствата на Industry 4.0 и Industrial Internet of Things (IIoT). Димо Станков, директор ИТ, София Мед
 
10:10 - 10:30 Аз уча ... с моя приятел, робота. Мария Джумалийски, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка", Русе и член на училищния клуб по роботикa
 
10:30 - 11:00 Кафе пауза
СЕСИЯ 2: Облачните технологии в бизнеса, администрацията и личния живот
Модератор: Никола Няголов, Principal Consultant, ITNL Bulgaria

11:00 - 11:20 Оптимизация на процесите чрез облачни решения. Инж. Боян Яначков, COO, Electrostart
 
11:20 - 11:40 Бъдещето на взаимната свързаност и дейта центровете. Здравко Николов, изпълнителен директор, Екуиникс България Дейта Сентърс

11:40 - 12:00 Непрекъснат мониторинг на инфраструктурата – от хардуера до облака. Калоян Георгиев, инженер автоматизация и енергиен мениджмънт, мениджър бизнес развитие EcoStruxure и IoT, APC by Schneider Electric
 
12:00 - 12:20 Решение за "Антибиотик-Разград" SaTT Cloud - сигурна връзка между Притежател на разрешение за употреба (ПРУ) и Европейската организация за верификация на лекарствата (EMVO), позволяваща непрекъснат трансфер на данни. Даниела Христова, бизнес анализатор, Софтгруп АД
 
12:20 - 13:20 Обяд
СЕСИЯ 3: Технологиите на бъдещето адаптивни към хората 
Модератор: Владимир Владков, главен редактор, Networkworld България

13:20 - 13:40 3D принтирането в интериорния и продуктовия дизайн. Волен Валентинов, интериорен дизайнер, VOOOD
 
13:40 - 14:00 Приложение на 3D принтирането. Гл. ас. д-р Николай Стоименов, Институт по информационни и комуникационни техногии (ИИКТ), Българска академия на науките (БАН)
 
14:00 - 14:20 Дронове: технологични и правни аспекти на сигурността, безопасността и правото на личен живот. Антон Пулийски, председател на  УС на Асоциация "Обединено Дрон Общество"
 
14:20 - 14:40 Практическо приложение на БЛА в следните индустрии: енергетика, геодезия и минно дело, селско стопанство, околна среда и води (включително гори). Жулиета Димитрова, изпълнителен директор, Про Дрон Сис

14:40 - 15:00 Граждански безпилотни средства - типове, сценарии за приложение и перспективи. Доц. д-р Любосвет Стоев,
катедра "Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана", Факултет Командно-Щабен, Военна академия "Георги Стойков Раковски"
 
15:00 - Закриване

Партньори

Ingram Micro APC by Schneider Electric EQUINIX DICOTA M&BM Ltd.

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.