1 октомври, Sofia Event Center
Регистрирайте се
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.Разбрах

Събитието

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ 
Във връзка с превантивните мерки за ограничаване на мероприятия на закрито, Smart Cities and Mobility Forum се отлага. Новата дата за  провеждане на събитието ще бъде 1 октомври. Mястото остава същото - Sofia Event Center. 
Всички закупени билети ще важат за новата дата, като регистрираните участници ще получат имейл с необходимата информация.
При допълнителни въпроси, моля свържете се с нас на имейл event@economedia.bg

Градовете и технологиите в 21 век се развиват много по-бързо, отколкото старите системи за управление и анализ могат да следват. Постоянно възникват нови начини за комуникация, пътуване и правене на бизнес. Градският живот ще се променя. Предизвикателството пред компаниите и местната власт е да осмислят тези промени и да ги използват, за да осигурят по-добро обслужване и по-добро качество на живот на нарастващия брой хора в градовете. „Умният град“ е съвкупност от иновативните технологии, които могат да направят градовете по-добро място за живот. „Как“ е въпрос с множество отговори, които могат да бъдат намерени само чрез диалог, дълбок анализ и сътрудничество градската власт, бизнеса и най-важното от всичко - хората, които живеят в градовете.

Годишният SMART CITIES AND MOBILITY FORUM вече се превърна във водеща платформа в Югоизточна Европа за новите градски технологии, трансформацията на мобилността и живота. Събитието е среща на политическия, бизнес и гражданския сектор, където можете да се запознаете и да проучите новите тенденции, бизнес модели и политики в градското развитие и технологиите за мобилност.

Основни теми на конференцията за 2020 г.:
  - Интелигентна мобилност: електрически и автономни автомобили, интермодалност, мобилността като услуга
  - Как технологиите променят градовете: 5G, интернет на нещата, нова мобилност, интелигентни комунални услуги
  - Климатичните промени и качеството на въздуха като нарастващи градски предизвикателства
  - Водещата роля на интелигентните градове в дневния ред за чиста енергия и кръгова икономика
  - Предизвикателство за традиционните модели в управлението на комунални услуги, отпадъци и енергия 
  - Управление на данни и киберсигурност за интелигентни градове
  - Умни технологии за дома​

Кога и къде
1 октомври 2020 г.
Sofia Event Center

Регистрационна такса
50 лв. без ДДС

Краен срок за регистрация
28 септември 2020 г.

Лектори

 • Фабио Пианеси

  Фабио Пианеси директор Външно сътрудничество, EIT Digital

 • Таави Ройвас

  Таави Ройвас Министър председател на Естония (2014 - 2016)

  Тави Ройвас завършва международна търговия и маркетинг в Университета в Тарту. Той е бил министър по социалните въпроси на Република Естония от 2012 до 2014 г. Между 2014 - 2016 г. е министър-председател на Република Естония. Към момента е депутат и зам.-председател на парламентарната група на Реформаторската партия на Естония.
 • Владимир Данаилов

  Владимир Данаилов заместник-кмет "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", Столична община

 • Елица Панайотова

  Елица Панайотова координатор, Зелена София

 • Луси Хейуърд - Спийт

  Луси Хейуърд - Спийт мениджър транспортна стратегия и планиране, Transport for London

 • Мануел Дуеняс

  Мануел Дуеняс Европейска инвестиционна банка

  Като ръководител на публичния сектор за Централна и Югоизточна Европа, Мануел Дуенас понастоящем управлява дейността на ЕИБ за отпускане на заеми в региона, включително публичните администрации, субектите от публичния сектор, корпорациите в публична собственост и финансови институции. Преди това Мануел e заместник-ръководител на отдела за изменение на климата и околната среда в ЕИБ, отговарящ за разработването на нови финансови продукти и инвестиции в акции в областта на енергийната ефективност. Преди да се присъедини към ЕИБ, той е работил за други финансови институции в Испания и Люксембург. Неговият професионален път е свързан главно с дейности по структурирано финансиране на инфраструктурата в няколко сектора в цяла Европа и по-специално в Източна Европа. Той притежава бакалавър по икономика от University Complutense от Мадрид (Испания) и MBA от University of Nebraska (САЩ).
 • Ричард Елиът

  Ричард Елиът Директор Местно планиране и инфраструктура, община Манчестър

 • Сарка Томанова

  Сарка Томанова Prague Innovation Institute

 • Марсел ван дер Хук

  Марсел ван дер Хук изпълнителен директор, АББ България

 • Юлиан Попов

  Юлиан Попов Сътрудник, Европейска фондация за климата

 • Дан Розенберг

  Дан Розенберг Старши мениджър Привличане на таланти, регион Копенхаген

  Дан ръководи усилията за дигитална кампания в Copenhagen Capacity, за да създаде информираност за възможностите за кариера в района на регион Копенхаген и да позиционира региона като привлекателна дестинация за бъдеща кариера.
 • Марк Борис Андрианич

  Марк Борис Андрианич ръководител Институционални взаимоотношения за ЦИЕ, UBER

 • д-р. Александър Симидчиев

  д-р. Александър Симидчиев лекар-пулмолог, съосновател и председател на УС на Сдружение "Въздух за здраве"

  Д-р Александър Симидчиев е лекар-пулмолог с над 30 години опит в здравеопазването на различни позиции (академични, клинични, бизнес, регулаторни и обществени), които му дават уникален набор от гледни точки за настоящето и бъдещето на системата и взаимовръзките й с други сфери. Специализирал в Германия (Есен), Франция (Париж) и работил в Канада (Торонто). Автор на дистанционния курс "Дигитална медицина и комуникация лекар-пациент", която преподава като свободно-избираем курс в Докторантската програма на Пловдивския Медицински Университет от 2015г. до момента. Един от групата съмишленици инициирали концепцията на това, което днес вече е успешния колаборационен модел познат като Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. От 2018г. е съосновател и председател на УС на Сдружение Въздух за здраве, активно ангажиран в изграждане на гражданска позиция съобразена с последните достижения на медицинската наука, в областта на замърсяването на въздуха и асоциираната проблематика (градоустройство и климатични промени). Член Федерацията на Международните респираторни общества, на Европейският Алианс Здраве и Околна Среда, член на УС на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество.
 • Теодор Рачев

  Теодор Рачев съосновател и изпълнителен директор, HOBO

 • Петко Анчев

  Петко Анчев Мениджър за България, Lime

  Петко Анчев ръководи дейностите в Бълария на компанията за споделено ползване на електрически скутери Lime. Преди това той заема длъжности в администрацията на Столична община, в Президентството на Република България и в Министерството на икономиката. Той натрупва опит в частния и в неправителствения сектор с работа във Великобритания, Холандия, Франция, Испания и Португалия. Петко има бакалавърска степен по "Изменение на климата" и наскоро се дипломира в Българското училище за политика "Димитър Паница".
 • Йордан Георгиев

  Йордан Георгиев съосновател, BRUM

 • Жоро Пенчев

  Жоро Пенчев оординатор технологии, икономика и управление, "Визия за София"

  Жоро Пенчев е координатор технологии, икономика и управление в екипа на "Визия за София", натоварен с изработката на дългосрочна стратегия за развитие на града и крайградските територии. Активен участник в различни формати и инициативи, посветени на дигитализация на процеси, електронно управление, умни градове, отворени данни, модерно образование и предприемачество. Председателства управителния съвет на фондацията "Общество.бг" и е част от екипа, разработил първата версия на Националния портал за отворени данни. Софтуерен специалист с над петнадесетгодишен професионален и академичен опит.

Програма


Работната програма за събитието ще намерите в английската версия на уебсайта

Партньори

EIF British Embassy ABB A1

Контакти

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.